Rudfitnesz

Hódított a rúdfitnesz a kollégiumi és kari sportnapok szezonnyitóján!

2015. 03. 23.
Rudfitnesz

Aki nem koliban lakik, azok számára mindig különleges élmény beszabadulni egy kollégiumba: a mozgás örömével ötvözött KUK-életérzést egy délutánig erejéig a Kerekes Sportnapon próbálhattátok ki. Folytatás a Budaörsi Napokon!

KUK Sportnap:

Március 17-én a Kerekes úti kollégium diákbizottsága és a BEAC ismét közösen szervezte, már hagyományos programként a KUK Sportnapot, amely a tizedik születésnapját ünneplő Kerekes Napok egyik legnépszerűbb programjává nőtte ki magát. Az ELTE-n űzhető sportágak színes kínálatát felvonultató eseményen a kollégium valamennyi hallgatója részt vehetett. A konferencia teremben gerinctréning, alakformáló és zumba edzések voltak az ELTE Aerobik edzőinek vezetésével. Az aulában küzdősportok - muay thai, brazil jiu-jitsu, kick-boksz és a cross training - bemutató foglalkozásai zajlottak, megszakítva egy-egy zenés-táncos fellépéssel. A legnépszerűbb és egyben leglátványosabb program újdonságként a rúdfitnesz volt, ahol a bemutatók között bárki kipróbálhatta erejét. A felsorolt programokkal egy időben, a kollégium kertjében lasertag bajnokságon "vadászták le" egymást a kollégisták.

A tavaszi félév folyamán az ELTE Hallgatói Önkormányzata és klubunk több kari és kollégiumi nap keretén belül sport- és egészséges életmód-népszerűsítő kampányt folytat a hallgatók körében. Célunk közös: ezeken a közösségi rendezvényeken, programokon megismertessük és testközelbe hozzuk az ELTE-s sportolási lehetőségeket, valamint felhívjuk az egyetem hallgatói figyelmét arra, hogy a felsőoktatási tanulmányok elvégzése alatt is fontos a rendszeres sportolást, mozgást a mindennapi rutin részévé tenni.

Futsal:

noi futsal mefob

A pécsieken át vezetett női együttesünk útja a MEFOB négyes döntőjébe! Sajben Marcell irányította "egyetemi válogatottunk" a lehető legjobb kerettel utazott a Baranya megyei megyeszékhelyen rendezett odavágóra: a lányok közül a legtöbben az élvonalbeli ELTE-BEAC csapatában futsaloznak, míg egy-egy "vendégjátékosunk" az Obsitos SE Női Futsal, a HTE, illetve a III. kerületi TVE csapataiban űzik a sportágat. A körülményekre egy szava sem lehetett a mieinknek, hiszen az ELTE Sportiroda és a BEAC együttműködésének köszönhetően az összes költségüket fedezték, így a lányoknak csak a játékra kellett koncentrálniuk ...

..., amit maximálisan meg is tettek! A találkozó eleje igazi adok-kapok játékot hozott: lányaink sorra alakították ki a helyzeteket a hazaiak kapuja előtt, miközben a harcias pécsiek kontratámadásai több ízben is komoly veszélyt hordoztak magukban. Azonban ezen a napon képtelenség volt kifogni hálóőrünkön, Móczikon, aki sorra lehúzta a rolót. A félidő második felére támadójátékunk is egyre összehangoltabbá vált, a 13. percben megszerzett vezető találat mégis egy rögzített szituáció után született. Pinczi szabadrúgásgólját követően csapatkapitányunk, Baksai váltotta gólra a hosszú kihagyás után visszatérő Hangonyi álompasszát. 15 másodperccel később már 1-2-t mutatott az eredményjelző, és a hazaiak gyorsan jött válasza kényelmesség helyett éberségre sarkallta együttesünk. Tatai egyéni villanásának - szólót követően helyezett a kapuba - köszönhetően 3-1-es előny birtokában vonultak pihenőre lányaink, ám a fordulást követően a mecsekaljaiak alaposan megpörgették az első perceket. Szépítő találatukat azonban már nem követte egyenlítő: a 23. percben Pinczi ismét eredményesnek bizonyult, ráadásul ez a találat olyannyira megnyugtatta a mieinket, hogy a következő 10 percben még ötször zörgettük meg a hazaiak kapuját. Nagyarányú sikerünknek köszönhetően és a pécsiek által lemondott visszavágónak köszönhetően lányaink történelmi tettet vittek véghez a Final Four-ba jutással, aminek előre láthatólag a nemrégiben átadott Tüskecsarnok ad otthont április közepén.

(nők - MEFOB) PTE Futsal – ELTE-BEAC 2-9

Veretlenül jutott tovább férfi egyetemi válogatottunk Gyöngyösön! Árendás Tamás vezette csapatunk előzetes sejtései helyén valónak bizonyultak, hiszen egy könnyű és egy izgalmas mérkőzést tartogatott fiaink számára a MEFOB bajnokság selejtezője. A gyöngyösi Károly Róbert Főiskola csapatán félgőzzel lépett át gárdánk, amely során 24(!) gólt szereztek játékosaink. Egy mérkőzésnyi pihenő után következett a három csapatos minitorna rangadója a két fővárosi egyetem, az ELTE és a Corvinus között. Az utolsó pillanatig kiegyenlített mérkőzésen a mieink hiába szerezték meg rendre a vezetést, nem sikerült rajt-cél győzelmet aratniuk, ugyanis a Corvinus gárdája mindig válaszolni tudott, így a felek megosztoztak a pontokon.

(férfiak - MEFOB) ELTE-BEAC – Gyöngyös 24-5

(férfiak - MEFOB) ELTE-BEAC – Corvinus 4-4

Negyedik helyen végzett futsal együttesünk a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban! A MEFOB-selejtező másnapján a sorozat budafoki Final Four-ja várt fiainkra, akik a döntőbe jutásért egy "régi ismerőssel", az egy nappal korábbi gyöngyösi tornán már megismert Corvinus ellen mérettek meg. A forgatókönyv egy nap alatt nagyot változott: az első félidei gólváltást követően a közgazdászok szép lassan bedarálták a mieinket, akiknek így egyetlen opciójuk maradt a javításra: két vállra fektetni a hozzánk hasonlóan csalódott TF gárdáját. A „kisdöntő” kísértetiesen hasonlóan alakult számunkra, mint az előző mérkőzés, így PPK-s gárdánk második évében két helyezést előre lépve a negyedik helyet tudta megszerezni. Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen!

(férfiak - Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság elődöntő) ELTE-BEAC PPK – Corvinus 2-5

(férfiak - Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság harmadik helyért) ELTE-BEAC PPK – TFSE 3-6

Gyorskorcsolya:

burjánVilágbajnoki ezüstérmet szerzett csapatban az ELTE hallgatója! Mindösszesen 44 ezredmásodperc(!) választotta el Burján Csabát és a magyar gyorskorcsolya váltó többi tagját - Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang - a dobogó legfelső fokától a Moszkvában rendezett rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságon. A magyar kvartett az 5000 méteres távon 6:56.024-es eredménnyel lett második, ezzel épphogy elmaradt a győztes kínai váltó mögött (6:55.980), ugyanakkor maga mögé utasítva a gyorskorcsolya-nagyhatalomnak számító Hollandiát (6:56.321).

Tájfutás:

Bolondos hangulatú verseny vár a vállalkozó szellemű tájfutókra, érdeklődőkre! Idén a szokottnál korábbi időpontban, április elsején rendezik meg V. ELTE Campus Tájfutó Versenyt, amelyet Zemplényi András és Hajas Csilla főszervezők klubunk Tájfutó Szakosztályával közösen bonyolítanak le. A tavaszi szünet első napján a versenyzők ezúttal a BEAC körüli pályát fedezik fel: sok új tereprész, könnyű és hosszabb etapokkal tarkítva várja a lelkes indulókat! ELTE-s polgárok számára a verseny ezúttal is ingyenes, míg a többiek jelképes összeggel "ugorhatnak be" - cserébe a szervezők a leggyorsabbakat egyedi tervezésű nyereménypólókkal díjazzák!

Kosárlabda:

dobasFeledhető játékkal aratott fölényes sikert Balogh Judit együttese. A szigetszentmiklósi BKG DSE gárdája látogatott a BEAC Sportcsarnokába az amatőr női kosárlabda bajnokság középszakaszának második fordulójában, és csak remélni tudtuk, hogy lányaink ott folytatják, ahol legutóbb Szombathelyen abbahagyták - örömjátékkal. Szárnyalás és jó kezdés helyett döcögős támadások, lassan járó labda, kevés gyors indítás jellemezte a találkozó első negyedét. Nem találták a ritmust lányaink, a nagyon keveset mutató ellenféllel szemben mindösszesen 15 pontig sikerült eljutni. Reiner Dóra beállása némiképp megpezsdítette az állóvizet, támadásban és védekezésben egyaránt határozottabb, harapósabb stílusban kezdtek játszani. Sokszoros magyar bajnok edzőnk ezzel még koránt sem békült ki, a nagyszünetben igyekezett lányaink józan eszére hatni... Érdemi változást ez sem eredményezett: a harmadik és negyedik felvonás is bővelkedett a helytelen döntésekben és kapkodó megoldásokban. Aki az archívumokban tekintik meg az eredményt, azt bogarássza ki a sorokból, hogy lányaink mind a négy negyedet könnyedén húzták be, ám a statisztikai mutatók lényegesen árulkodóbbak... Valljuk meg, nem a legjobbak az előjelek a jövő heti, ugyancsak egy vereséggel álló Tatabánya elleni rangadót előtt.

(nők - amatőr NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – BKG DSE 76-41 (15-5, 21-8, 25-16, 15-12)

(nők - MEFOB) ELTE-BEAC – DEAC 41-76 (5-20, 12-19, 9-24, 15-13)

(nők - Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – BEAC Újbuda KA 47-29 (15-3, 10-7, 12-13, 10-6)

(férfiak - NB II. Közép csoport) ELTE-BEAC – Budaörsi DSE 65-85 (20-21, 15-16, 19-23, 11-25)

Nagypályás labdarúgás:

férfi fociÚjabb veretlen hétvége, újabb győzelmével dobogó közelben Szabó András fiai! A Budapesti Labdarúgó Szövetség által kiírt pontvadászatok legutóbbi játéknapján mindkét együttesünk hazai környezetben, ráadásul egymás után lépett pályára. Harmadosztályban szereplő együttesünk azt a Kispest SE-t fogadta, akiket ősszel vendégként 6-0 különbséggel fektetett két vállra és a mostani találkozójuk első percei is hasonló különbséget sugalltak. Csapatunk az első perctől kezdve letámadta ellenfelét, akik az első 5 percen belül többször is hibáztak - a legnagyobbat a kapusuk, aki Erdei Gábor lövésénél elrúgott a labda fölött, ami így akadálytalanul pihent meg a hálóban. A folytatásban a lehengerlő hazai támadások helyett inkább mezőnyjáték dominált, amelynek két játékosunk is "áldozatául" esett. A kényszerű cserék és szerkezeti változások ellenére is a mieink maradtak lendületben és a félidő végéig egy bohózatba illő góllal, valamint egy szép támadásbefejezéssel örvendeztették meg a Kövér Lajos utcai sporttelepre kilátogatókat. Fordulást követően sem állt be fordulat a játék képében: egy-egy kósza vendég támadás mellett közepes iramban hajtottak játékosaink, akik mélységi indításokkal rendre az ellenfél hátvédsora mögé kerültek, ám a befejezéseknél nem koncentráltak eléggé. A játékrészt a két kapufáig jutó Kulcsár Zoltán szemfüles góljával így is a BEAC-osok nyerték, akik a 13 lépéses, dobogót célba vevő tavaszi menetelés során a másodikat is sikeresen tették meg.

A negyedosztály középső régiójához húzó második csapatunk az ugyancsak a tabella második felében tanyázó budatétényieket fogadták, és vissza akartak vágni az őszi, erősen vitatható körülmények között kialakuló 0-3-ért. A meccs első fele nem bővelkedett helyzetekben, amelyek elsősorban a hátsó sorok hibáiból származtak. Az első kidolgozott lehetőség Kovács Gergely vezette fiaink előtt adódott, ám támadóink lövését és fejesét az ihletet formában védő kapus rendre védte. A gól nélküli első félidőt követően együttesünk potenciális gólszerzési forrásának számító szélsőjátékunk révén előnybe kerültünk: Major Tibor jobb oldalról érkező félmagas beadását a jó ütemben érkező Beke Zoltán váltotta gólra. Az 1-0-s fór birtokában sem lassítottak a mieink, ám a második találatot nem sikerült begyötörni és ezt a foci íratlan szabályai büntették. Az újabb hatpontos hétvégéhez Haluska József járulhatott volna hozzá, ám a két védő között kitörő játékosunk már nem tudta elpöckölni a parádés ütemben kimozduló portás mellett a lasztit.

(férfiak - BLASZ III.) ELTE-BEAC – Kispest SE 4-0

(férfiak - BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Budatétény SE II. 1-1

Vízilabda:

mefob poloCsak az utolsó negyedben kerekedtek pólósaink fölé a dobogós Ybl-esek! A Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság legutóbbi játéknapján Szabó Attila vezette együttesünk hazai medencében fogadtak a pontvadászat élmezőnyében található fővárosi riválist, amely a találkozó döntő többségében nem tudta érvényre juttatni a felek közti különbséget. A találkozó első három periódusában fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a felek, egyik gárda sem tudott két góllal ellépni a vetélytárstól. Az utolsó felvonásra a mieink részéről fogyni látszott a lendület, védekezésünkben lelkesedéssel már nem lehetett úrrá lenni a hibákon, így a vendégcsapat felőrölte ellenállásunkat!

(férfiak - Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság) ELTE-BEAC Vízilabda DSK – YBL WPC 8-11 (2-2, 3-3, 2-2, 1-4)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech