Tri mefob webre

Harmadszor is Egyetemi Bajnok az ELTE-BEAC triatloncsapata!

2011. 05. 29.
Tri mefob webre

Az ELTE férfi és női csapata is magyar bajnoki címet szerzett a május 28-i, egri triatlon MEFOB-on. Az amatőr egyetemi sport szerelmesei számára külön öröm, hogy az ország összes egyeteme közül az ELTE diákjai (és karai) vettek részt a legnagyobb számban a heves megyei versenyen.

A triatlon Magyar Egyetemi és Főiskolás Országos Bajnokságon (MEFOB) 2009 óta az ELTE férfi csapata hozza el a győzelmi serleget. A veretlenséget megőrző Borsányi Dániel (TTK), Kis Gyula (PPK), Pálfy Máté (TTK) alkotta trió 3 óra 20 perc 30 mp-es összesített idővel utasította maga mögé a rivális egyetemek versenyzőit. A fiúk egyéniben is remekül teljesítettek: saját korosztályában Kis Gyula első, Borsányi Dániel harmadik helyen végzett.

Az ELTE női csapata 2006-ban és 2009 már állt a dobogó legfelső fokán, de az idei eredmény is előrelépés a tavalyi ezüstérem után. A Koronika Judit (TTK) és Mórocza Nóra (PPK) alkotta győztes párosunk együttes ideje 2 óra 42 perc 9 mp lett. A csapat diadalán túl Judit az egyéni versenyben is bronzérmet szerzett, saját korosztályában pedig nem akadt nála gyorsabb. Nóra MEFOB ötödik, korosztályos második helyezést ért el.

A népes és eredményes ELTE-csapatban egyaránt szerepeltek az ELTE-BEAC Polythlon Triatlon Klub edzői és versenyzői, illetve olyan hallgatók, akik életük első triatlon versenyét teljesítették. Utóbbiak közül Szabó Veronika (TáTK) rögtön csapat ezüstérmet szerzett a PPK-s Torma Noémivel, Tivadar Krisztián (ÁJTK) pedig korosztályos harmadik lett. Reméljük, hogy ez az élmény a további versenyzéshez is meghozza kedvüket, példájuk pedig még több ELTE-s hallgatót ösztönöz a rendszeres sportolásra. Megéri belevágni, hiszen ilyen versenyekre is eljuthat az ember.

További fényképeket találtok az eseményről FB albumunkban!

Jelentkezzetek csapatunkba és jövőre vegyetek ti is részt a MEFOB-on!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech