034 Gerendási E

Gerendási Eszter a világcsúcstartó nyomdokaiban

2010. 09. 20.
034 Gerendási E

A 23. alkalommal megrendezett rangos nemzetközi gyaloglóversenyen, az Ipoly Gyalogló Gálán Gerendási Eszter fantasztikus eredményt ért el a nők 10 kilométeres versenyében. Eszter – aki idén immáron harmadik alkalommal győzött Balassagyarmaton – jó néhány percet adott a második helyezett szlovák versenyzőnek.

A sajnos igencsak mostoha körülmények közt zajló verseny ugyan nem alapozta meg egy jó tempójú, lendületes tíz kilométer hangulatát, ám Eszter már az első kilométer után hihetetlen elszántsággal vetette bele magát a (férfi) mezőnnyel való küzdelembe. A pálya szinte teljesen alkalmatlan volt egy jó idő elérésére (egy gigantikus emelkedő alkotta a kijelölt táv egyharmadát), nem is beszélve arról, hogy a legtöbbeknek a szezon lezárását jelentette ez a megmérettetés, amikor már nincs csúcsformában a versenyző. Eszter ennek ellenére, végig keményen küzdve az idővel és - versenytárs hiányában - saját magával, mégis egyéni csúcsot ért el, áttörve a 49 percet, ami rendkívül bíztató a jövő évi versenyeket tekintve.

Gerendási Eszter életrajza és eredményei itt érhetőek el.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech