5

Geológusok az ELTE Vízisporttelepen

2018. 07. 03.
5

Az MTA-ELTE Geológiai, Geofizikai és Űrtudományi kutatócsoport is részt vett a BEAC Sportpályázatán, melynek köszönhetően május 23-án egy evezős napot rendezhettek az ELTE Vízisporttelepén.

Az MTA-ELTE Geológiai, Geofizikai és Űrtudományi kutatócsoport is részt vett a BEAC Sportpályázatán, melynek köszönhetően május 23-án egy evezős napot rendezhettek az ELTE Vízisporttelepén. Az eseményről Héja Gábor írt:

"Két darab három személyes kenuval indultunk neki az útnak. Utunkat kemény és fárasztó 1.4 km leevezése után megszakítottuk a Kis-Duna Büfében, ahol a part közelében kellemes kerthelyiségben olthattuk szomjunkat.

Visszaszállva a hajókba ezek után 4.6 km-t haladtunk a fő soroksári ágon. Az egyik kenu, amiben GPS is volt, hosszasan gyakorolta a sinusos útvonalon való evezést.

Az MO körgyűrű előtt gondoltunk egyet és neki vágtunk egy kis mellékágnak. Hangulatos kis csatornákon vezetett utunk, melyet balról nádas, jobbról jó pofa kis nyaralók szegélyeztek. Egy betongyűrűn átbújva visszajutottunk a Soroksári Duna fő ágába. Dunaharasztinál ismételten kikötöttünk egy rövid pihenőre, ebédszünetre. Innen visszafordultunk, és északnak haladtunk egészen 4.6 km-t. Itt letértünk ismét egy kis csatornába, mely egy szigetet választ el a pesti oldaltól. A nádasban rengeteg teknős és vízi madár napozott, több szárcsacsaládot is láttunk fiókákkal.

Az ELTE vízi-sport telepére visszaérve neki láttunk a főzésnek. A menü bográcsban sült muszaka volt. Hagyma alapon darált húst és padlizsán híján cukkinit pirítottunk, majd az egészet tejföllel elkevertük, és a végén megszórtuk sajttal. Az elkészült ételt hamar bekebeleztük, ami nem is csoda, hiszen a GPS szerint összesen 17 km-t eveztünk.

Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt, a BEAC támogatásával megvalósult, kellemes napot!"

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech