Triathlon

Félmaraton, minimaraton, duatlon fesztivál az ELTE-n!

2011. 04. 07.
Triathlon

Április 13-án, szerdán az ELTE Áprilisi Sportnapok keretében megrendezésre kerül a IV. ePDF Duatlon és Futófesztivál, amely idén még különlegesebb eseményekkel várja a sportolni vágyókat a BEAC Sporttelepre. A rendezvény a legkülönfélébb versenyszámokat kínálja fel az indulók számára annak érdekében, hogy a lehető legszélesebb körben megmozgassa a sportolni vágyókat.

Az esemény 17:30-kor az immáron 4. „esti Polythlon Dunaparti Félmaraton” futóversennyel kezdődik, ami főként a tapasztaltabb futóknak szól. A nyílt futam egyben Budapest Bajnokság is az egyetemisták részére, de a verseny díjazásakor az egyes korcsoportok is külön kerülnek értékelésre. A félmaraton izgalmas pályán, a Duna part nyugodt környezetében halad végig, így a lassabban futóknak nagyszerű kikapcsolódást, míg a gyorsabbaknak remek felkészülési lehetőséget nyújt.
Ez idő alatt két rövidebb versenyszám is zajlik majd, az I. PDF Minimaraton és az I. PDF Duatlon verseny, melyek ezúttal a kevésbé tapasztaltabb sportolóknak is kiváló sportolási lehetőséget biztosítanak, hiszen ezek bárki által könnyen teljesíthetők.

17:40-kor a Duatlon verseny veszi kezdetét. A duatlon, (mely egy futásból és kerékpározásból álló összetett sport) sokaknak még „ismeretlen terület”, ezért számukra kitűnő lehetőség ígérkezik a megismerkedésre. A versenyzőknek először 1,5 kilométert kell futniuk, majd egyből kerékpárra pattanva fogják teljesíteni a csupán 4,5 kilométeres távot, végül pedig egy 0,5 kilométeres futással koronázzák meg a versenyt. A duatlon hatalmas élmény minden korosztály számára!

A sporteseményt a 18:15-kor rajtoló Minimaraton zárja le. A hagyományosan 3,5 kilométeres
(„egy-tizenketted”) maratoni futás az egyetemi campuson lesz, nagyszerű hangulatban, ahol inkább a részvétel, mintsem a győzelem fontos. A minimaratont (rövidsége révén) azok is könnyen teljesíteni tudják, akik nem szoktak rendszeresen futni, ezért mindenkinek nagyon ajánljuk! A versenyszámok után eredményhirdetés és sorsolás következik, ahol értékes díjakkal és ajándékokkal lesznek gazdagabbak a versenyzők.

Mindenkit szeretettel várunk!

Ha felkeltette érdeklődésedet a program, keresd Csere Gáspárt (ELTE-BEAC Polythlon-Triatlon, ELTE PPK), akitől minden részletet megtudhatsz: 30/419-76-03, [email protected]

A verseny időpontja:2011. április 13., szerda 17:30

A verseny helyszíne: Versenyközpont (ITT TALÁLKOZUNK!): Budapest XI.ker. Bogdánfy u. 10. (BEAC Sporttelep)
Öltöző: A kijelölt öltözőkben (I. feljáró, I. emelet)
Rajt: 17:30-kor a BEAC-pálya bejáratánál (Bogdánfy u. 10.)
Cél: A régi BEAC-pálya megmaradt rekortánján

A részletes versenykiírást megtalálod szakosztályunk honlapján.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech