Beac női kosár

Felemás hétvégét produkált a BEAC csapatsportokban

2013. 10. 08.
Beac női kosár

A Zalaegerszegen kiütéses sikert arató kosaras lányok és a kiélezett mérkőzésen diadalmaskodó kézis fiúk mentették meg a mundér becsületét.

Balszerencsés vereséget szenvedett a Kőér utcai uszodában az ELTE Vízilabda DSK együttese. A bajnokságot sikerrel kezdő pólósainkat ezúttal a meglehetősen agresszív játékkal előrukkoló Sportliget SE látta vendégül, amely az utolsó percben dobott ötméteressel 8-7-re nyert. Ugyan a fiaink által lőtt gólok száma kevésnek tűnik, de itt érdemes megjegyezni, hogy 33 kapura lövésünkből 16(!)-ot a kapufa védett. A meccs krónikájához az is hozzátartozik, hogy a hazaiak két játékosát sportszerűtlen viselkedés okán feljelentették a szövetségénél. Sportliget SE - ELTE Vízilabda DSK 8-7!

Ennél is kevesebb babér termett futsalcsapataink számára. Kénoszt Ferenc edzette férfi csapatunk a külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkárt, Szijjártó Pétert és a Fradi '95-ös BL-menetelésének egyik legmeghatározóbb alakját, Vincze Ottót is soraiban tudó Dunakeszi Kinizsi otthonába látogatott. A pénteki mérkőzés jól indult az együttesünk számára, félidőben két koraifutsalos dunakeszis találatnak köszönhetően 2-0-ra vezettünk. A fordulás után azonban a veretlenül masírozó hazaiak úgy hagyták állva fiainkat, mint Sebastian Vettel a Forma-1 teljes idei mezőnyét - Simon Gábor utolsó perces találata már csak a szépségtapasz jelentette. Dunakeszi Kinizsi - ELTE-BEAC 6-4!

Női futsalosaink sajnos ott folytatták, ahol a fiúk pénteken abbahagyták: 2 meccs, 2 vereség. Az élvonalban szereplő lányok a bajnokság egyik sötét lovával, a győrieket fogadták a BEAC Sportcsarnokban. Az elmúlt években alaposan megerősödő Rába-parti csapat szemernyi kétséget sem hagyott a három pont sorsa felől, a mérkőzés egyes szakaszában ötgólos előny birtokában tették-vették a zsugát - Juhász Adri és Szabó Éva gólja csak a kozmetikázásra volt elegendő. ELTE-BEAC - Rába ETO 2-5! Lényegesen kiélezettebb végjátékot hozott a Sajben Marcell vezette hölgycsapat meccse: ugyan a vendégségbe érkező Berettyóújfalu a második félidőre két góllal is elhúzott, azonban Maráz Vivien találata visszahozta a pontmentés reményét. A fennmaradó 7 percben újabb gól már nem született, így értékes pontokkal távozott a BEAC katlanból a Berettyó. ELTE-BEAC - Berettyóújfalu 1-2!

50%-os hétvégi mérlegnek örvendhetnek kosaras szakosztályunk! A Menyecske utcába látogató ELTE-BEAC-os srácok túlságosan illedelmes "vőlegényeknek" bizonyultak. A MAFC Martos együttesében egy rutinos társasággal találták magukat szemben és ez a tapasztaltbeli különbség a mérkőzés folyamán alaposan kiütközött. A 27 pontos különbség híven tükrözi azt, hogy a csupa ELTE-s fiatalt felvonultató együttesünkbe a nyár folyamán 6 új játékos érkezett. Ugyan egyes szép mozzanatok és a dobott pontok száma már az összecsiszolódásról árulkodnak, ugyanakkor a védekezés mellett nem lehet szó nélkül elmenni. MAFC Martos - ELTE-BEAC 112-85!

Idénnyitó mérkőzését játszotta Balogh Judit vezette női csapatunk Zalaegerszegen az élvonalban. A másodosztály bajnokaként remek kezdést és még kitűnőbb folytatást produkáltak lányaink: nagyszerű támadójátékot, és kiegyensúlyozott, agresszív védekezést mutattak be Bubuék, amelyre a zala megyeiek nem találták az ellenszert. A bajnoki pontok sorsa már az első félidőben eldőlt, a végső dudaszó pillanatában már csak a különbség volt a kérdéses: Zala Volán TE - ELTE-BEAC Újbuda 24-98!

Olybá tűnik, hogy csapatainknak kézzel jobban tették-vették a lasztit, mint lábbal, ugyanis férfi kézilabdás csapatunk egy rendkívül szoros mérkőzésen gyűjtötte be az Emericus skalpját. A 7 gólos Győrfi és Gazdag vezérletével a szünetben 3 gólos előnnyel vonultak pihenőre fiaink a BEAC csarnokában, az összecsapás végére "csak" az összeszokottságnak és a küzdeni tudásnak köszönhető az, hogy egy minimális fórt sikerült megőrizniük az ellenféllel szemben. ELTE-BEAC - Emericus II. 24-23!

A hétvége zárásaként röpiseink is parkettre léptek a Budapest Bajnokság 2. osztályában. Veretes ellenfélnek bizonyult a Veres PG együttese, amely első olvasásra sima 3:0 arányban múlták felül a mieinket. Lényegesen árnyalja a képet az a tény, hogy mindhárom szett a végjátékban, az utolsó pontoknál tanúsított lélekjelenléten és koncentráción dőlt el. ELTE-BEAC - Veres PG 0:3!

2,3, ELTE-BEAC!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech