DSC 4887

Februártól folytatódnak a népszerű jóga óráink!

2016. 01. 20.
DSC 4887

A szorgalmi időszak második hetétől az utolsóig újra indulnak a jóga órák, heti rendszerességgel. Jelentkezni a sportszervező email címén tudtok, a 10 alkalmas bérleteket február 12-ig tudjátok beszerezni!

A nagy érdeklődésre való tekintettel idén már heti három alkalommal, és egy új jógastílussal, a vinyasa flow jógával várjuk a jelentkezőket. Az órák február 15-én indulnak; a 10 alkalmas bérlet ára mindössze 9900 Ft.

Helyszín: 1117 Budapest Bogdánfy Ö. u. 10/B, 4. lépcsőfeljáró 1. emelet Tükrös Terem.

Alkalmak: 10 alkalom
Hétfői órák: 2016. február 15.- május 2. között (kivéve március 14. és a tavaszi szünet: március 23-29.)
Csütörtöki óra: 2016. február 18.-április 28. (kivéve tavaszi szünet: március 23-29.)

A 10 alkalmas bérlet ára 9900 Ft! Amennyiben bármely 2 órára jelentkezel, a két bérlet ára 17900 Ft!
Fontos! A 10 alkalmas bérlet, csak a választott időpontra érvényes!

Óra időpontok:
- Gerincjóga:
kezdő: hétfő 17.00-18.30, oktató: Brunner Babett
haladó: hétfő 18.30-20.00, oktató: Brunner Babett
- Vinyasa flow jóga:
csütörtök 17:30-19:00, oktató: Keszthelyi Gabriella

Jelentkezés a [email protected] email címen, név, email, lakcím, telefonszám és a választott jógaóra megadásával!
Bérletek befizetése: 2016. február 12-ig az ELTE-BEAC Sportirodában, 08:30-16:30 között (1117 Bp. Bogdánfy Ödön u. 10./B, I. lépcsőfeljáró, 2. emelet)

Facebook-oldalunk: https://www.facebook.com/ElteBeacJoga/?fref=ts

A gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával: a helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van a hormonrendszerre, az emésztésre és a közérzetre. A hatha jóga testtartásaiból kiinduló gerincjóga biztonságos, az anatómiai alapmozgásokra épülő gyakorlatsorokkal segíti elő a mélyizmok erősítését, az elmerevedett izmok nyújtását és megteremti a relaxációra való képességet.

A kezdő óra gyakorlatait mindenki végezheti, nem szükséges hozzá semmilyen sportmúlt vagy jógás tapasztalat. Kifejezetten ajánlott ülő munkát végzőknek, mozgásszegény életmódot folytatóknak. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné megismerni teste működését, magasabb szintű testtudatra kíván szert tenni. A kezdő órán testtartást tudatosító és javító, erősítő és nyújtó gyakorlatokra számíthatsz. Megismerkedünk a kezdő légzéstechnikákkal és a relaxációval.

A középhaladó óra (hétfőnként este hattól) a kezdő foglakozások gyakorlataira épít, de a foglalkozásokon való részvételnek nem feltétele a kezdő kurzus teljesítése. Jó fizikai állapot és korábbi jógás gyakorlat ajánlott. Az órák felépítése lehetővé teszi, hogy mindenki a saját szintjének megfelelő gyakorlatokat sajátítsa el, de teljesen kezdőként javasoljuk, hogy ne ezt az órát válaszd. A középhaladó órán dinamikusabb gyakorlatsorokra, sok erősítésre, nyújtásra, haladó légző gyakorlatokra és relaxációra számíthatsz.

A vinyasa flow jóga építőkövei - hasonlóan más jógatípusokhoz - az ászanák (pózok) melyek az izomcsoportokat és a környező ízületeket és ínakat hívatottak nyújtani és dolgoztatni, így téve erőssé és hajlékonnyá a testet, illetve a légzőgyakorlatok, amelyek segítenek elmélyíteni az ászanákat, és megfigyelni a belső szervérzeteket valamint a fejben közben zajló változásokat.

A vinyasa szanszkrit szó a „vi” jelentése "tudatosan", a "nyasa" pedig "egymás után helyezni" a flow pedig áramlást jelent. Az óra pontosan olyan, amilyennek a neve sejteti; dinamikus. Az ászanák többnyire sorozatba rendezve, egymásba átfolyva jelennek meg, kevés ideig tartunk ki egy-egy pózt (kb. 5 lélegzetig). Nagy hangsúly van a légzés és a mozgás összehangolásán, ami fokozza a mozdulatok tudatosságát illetve a pózok elmélyítését.

A vinyasa flow a mentális egészség megőrzésében is segít, az elme az ászanák hatására hasonlóan változik, mint a test: rugalmasabbá (azaz kevésbé ragaszkodóvá) és jobban koncentrálttá válik. Tehát az órának nem előfeltétele a jó erőnlét vagy a nagyfokú hajlékonyság, viszont ezt lehet elérni vele.

Ebben az óratípusban megengedett az egyéni variáció használata, a gyakorló mindig választhat az adott állapotához szabható lehetőségekből. Adott esetben jógaeszközök is bevetésre kerülnek a gyakorlat könnyítése végett, így kezdő és haladó gyakorlók is megtalálhatja a kihívást a vinyasa flowban. Az órára nem szükséges hozni semmit kényelmes ruhán és lelkesedésen kívül!

Az órát Keszthelyi Gabi tartja, aki az ELTE TTK-n végzett alkalmazott matematikusként és az egyetemi tanítás mellett a jóga másik nagy szerelme. 2014/15-ben elvégezte a Yoga Alliance képzést és nagy szeretettel vár minden érdeklődőt, aki testileg és lelkileg is szeretne felfrissülni.

A Tükrös-terem

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech