Aron2

Ezüstös kalandozás a 2004-es foci EB stadionjában!

2014. 06. 10.
Aron2

Dani Áron akadályfutásban idei legjobbjával második, Kenesei Zsanett 800 méteren harmadik helyezést ért el a hétvégi Leiria International Meetingen.

Mindkét BEAC-atléta sikeresen szerepelt a hétvégi nemzetközi futóversenyen: Dani Áron akadályfutásban idei legjobbjával második, Kenesei Zsanett 800 méteren harmadik helyezést ért el a hétvégi Leiria International Meetingen. A helyiek – teljesen jogosan – nagyon büszkék arra, hogy a Benfica és a Sporting után az ő atlétikai szakosztályuk a 3. legerősebb az országban, annak ellenére, hogy kis költségvetéssel, viszonylag kevés versenyzővel „gazdálkodnak”. A stadionról első ránézésre azt a megállapítást tették a mieink, hogy olyan, mintha a Lehel téri piac és a körtéri 4-es metró állomás fuzionált volna - gigantikus méreteket öltve. Nem véletlenül: a 2004-es foci Eb néhány meccsét is itt rendezték.

aronÁron akadályfutása viszont a tőle megszokott színvonalhoz mérten fantasztikus élmény nyújtott a magyar szurkolók számára. Nyugodtan kezdett, az első boly végére, szélárnyékba húzódott, majd ahogy szakadozott szét a mezőny, egyre előrébb helyezkedett. Az utolsó 1000 méterre kialakult egy 3-4 fős csoport, akik kicsit jobban elhúztak, az utolsó körre Áron és egy portugál fiú maradtak elöl, a hosszú egyenes akadályára, a vizes árokhoz, és az utolsó akadályra is fej-fej mellett érkeztek, majd a portugál néhány ütemmel jobban jött le az akadályról és kicsivel Áron előtt ért be. A mi fiunk még mondhatni szezon eleji formában idei legjobbját és élete 2. legjobb 3000 méteres akadályfutását teljesítette.

Kenesei Zsanett ugyancsak megmérettette magát a nemzetközi mezőnyben: lányunk a 800 méteres síkfutásban állt rajthoz és egy nagy hajráversenyben végül az angol és a portugál hölgy mögött futott be.

A verseny másnapján a rendkívüli vendégszeretettel megáldott portugál szervezők "lízingeltek" versenyzőinknek egy sofőrt, aki lisszaboni élményutazásra, városnézésre vitte el a mieinket.

A nemzetközi megmérettetés teljes eredménysora

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech