Chess

Ezüstérmet hoztak a BEAC sakkozói az ELTE-nek a MEFOB-on

2011. 11. 19.
Chess

Az ELTE-BEAC által szervezett idei Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Sakkbajnokságon a BEAC három ELTE-s sakkozója a Pécsi Tudományegyetem csapatát megelőzve a Corvinus Egyetem mögött szerezte meg az ELTE számára a második helyet csapatversenyben.

Az idei Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Sakkbajnokság a MEFS támogatásának köszönhetően a Magyar Sakkszövetségben az ELTE-BEAC szervezésében került megrendezésre. A verseny sportszerű körülmények között Fazekas György versenybíró vezényletével zajlott le. A megnyitón a BEAC, az ELTE és a MEFS is képviseltette magát dr. Székely Mózes (ELTE-BEAC ügyvezető elnök), dr. Bárdos György (ELTE ESI intézetigazgató) és dr. Kántor Sándor (MEFS) által.

Egyéniben Balog Imre nagymester lett az első (Corvinus), hat fordulóban 5,5 pontot szerezve. Második helyen Szepes Tamás (Corvinus), harmadik helyen Szijjártó Attila (Pécsi TE) végzett. A nők között az aranyérmet Erdős Boglárka szerezte meg (Budapesti Kommunikációs Főiskola), második Vizeli Márta Beáta (PTE) lett. Az első hat helyezett versenyző oklevelet, a legjobb három helyezett pénzjutalmat kapott.

A férfi mezőnyben a BEAC sakkozói megszerezték az ELTE számára a második helyet a csapatversenyben a Corvinus Egyetem mögött, a Pécsi Tudományegyetem megelőzve. A sikerhez ifj. Ádám György (ELTE TTK) 3 ponttal, Kormos Ádám (ELTE TTK) és Nováky Csaba (ELTE TTK) 2,5-2,5 ponttal járult hozzá.

Az ELTE-BEAC célja, hogy jövőre elnyerje újra a rendezés lehetőségét, és reméljük, jövőre is ott leszünk az aranyéremért folytatott küzdelemben a legjobbak között.

A résztvevőknek és a BEAC játékosainak külön is köszönet a küzdelemért!

Csatlakozz te is csapatunkhoz!
(kattints ide további információkért)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech