12994520 1078328958893259 813045502325360666 n

Ezüstérmes pozícióban zárták az NB II. alapszakaszát női futsalosaink, irány a felsőház!

2016. 04. 23.
12994520 1078328958893259 813045502325360666 n

Három nap leforgása alatt két mérkőzést nyert Sajben Marcell vezette együttesünk, amely a riválisok botlását is kihasználva második helyen került a felsőházba az NB II. Nyugati csoportjából. Folytatás a salgótarjáni Skorpiók ellen.

48 óra alatt két fontos mérkőzést nyert meg Sajben Marcell irányította női együttesünk, amelynek így még nem ért véget a szezon: vélhetően a salgótarjáni Skorpiókkal meccsel az összetettbeli bronzéremért. A mögöttünk hagyott héten számos sportágban termett babér sportolóinknak: Csere Gáspár az ötkarikás játékokra való felkészülésül megnyerte minden idők legnépesebb hazai szabadidősport-rendezvényét, a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futást; az ugyancsak Rióba utazó Kapás Boglárka hat érmet, köztük 4 aranyat úszott össze az országos bajnokságon; és ne feledkezzünk meg a mélyről visszakapaszkodó és újabb bravúrjával MEFOB Final Four-ba jutó vízilabdásaink teljesítményéről sem.

IMG_5954Asztalitenisz

A bajnoki szünet és a szabadnap sem zökkentette ki Mészáros Bálintékat a győztes ritmusból! Listavezető együttesünk közel egy hónapnyi üresjárat után a KSI IX. legjobbjait fogadták az Izabella utcában. Eduardo Cartes, Hertelendy Amadó, Mészáros Bálint és Kovács Tamás alkotta kvartettünk elegáns elégtételt vett az őszi pontosztozkodásért, és ezúttal a tizenhat párharcból csak ötöt engedélyezett az ellenfélnek. Sorainkból elsősorban Eduardo és Amadó bizonyult tarthatatlannak, kettősünk hibázni sem tudott. Már csak négy forduló maradt a Budapest Bajnokság II.-ból, amelyet vesztett pontok tekintetében továbbra is férfi csapatunk vezet.

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC I. – KSI IX. 11-5

vivicittaAtlétika

Vivicitta Félmaratoni-sikerrel és pályacsúccsal hangolt a riói olimpiára Csere Gáspár! Már a versenyhétvége előtt 28 616 résztvevő regisztrált, s a helyszíni nevezésekkel sikerült átlépni a harmincezres álomhatárt is a 31. Telekom Vivicittá Városvédő Futásnak, amely minden idők legnépesebb hazai szabadidősport-rendezvényévé vált. Természetesen klubunk és az ELTE ADSK/Sashegyi Gepárdok is tekintélyes számú, több mint 60 fős futósereggel képviseltette magát a kétnapos megmérettetésen. Még senki sem rajtolt el, de már volt mit ünnepelni vasárnap: a Nagyszínpadnál átadták a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat új, 60 millió forintos, világszínvonalú gyermekrohamkocsiját, amely a futónagykövetek és a hazai lakosság egyszázalékos felajánlásainak köszönhetően készült el.

cicu

Aerobik Szakosztályunk frontemberét, Pulay Szilvit kérték fel arra a hálás feladatra, hogy a rajt előtt még alaposan megmozgassa az indulókat. A Telekom Vivicittá Félmaraton rajtját dr. Simicskó István, Honvédelmi Miniszter, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes asszony és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója lőtték el 9 órakor. Több mint 9500 nevezőt számlált csak ez a versenyszám, így nem csoda, hogy a rajtkapu mögött felsorakozó mezőny az Árpád hídi felhajtó aljáig ért, s hogy csaknem 25 percbe telt, mire mindenki elindult.

Ekkor Csere Gáspár, klubunk riói olimpiára készülő versenyzője már az élen futott, s meg is tartotta vezető helyet a célba érkezésig. 1 óra 7 perc és 32 másodperc alatt tudta le a 21 kilométert - amelynek útvonala a Margit, a Lánc- és a Szabadság hidat, a rakpartokat, valamint a budai alagutat is érintette -, s ezzel több mint egy perccel megdöntötte Berecz Lajos 2014-es pályacsúcsát (1:08:53). Utána folyamatosan érkezett a többezer félmaratonista a napsütötte Margitszigetre, köztük a félmaratonin 44 főt felvonultató Sashegyi Gepárdok-kontingenssel.

sas

"Helyenként durva volt, de amikor hátszelet kaptunk, úgy mentünk, mint a rakéta" - mondta az egyik futó célbaérkezését követően arról, hogy az erős szél mennyire nehezítette a futást. Ezzel a nap másik két számának, a 7 és a 10 kilométeres mezőnyben indulóknak is számolniuk kellett, de a jókedv ettől még nem csökkent. A 12:30-kor elrajtolt Telekom Midicittán Pelsőczy Attila, míg a 10 kilométeres távon Burucs Ferenc voltak a leggyorsabbak, de ne feledkezzünk meg a Csere Gazsihoz hasonlóan a riói olimpiára készülő és a Vivicittán immáron nyolcadik(!) alkalommal győzedelmeskedő Staicu Simona teljesítményéről sem.

Az eseményen részt vett a Fenntarthatósági Média Klub (FMK) több szerkesztőségi munkatársa, vállalva, hogy különböző versenytávok teljesítésével felhívják a figyelmet az autizmussal élőkre: futásukkal közösen az Autistic Art - Mosoly Otthon Alapítványt támogatták. A nemes célhoz a Telekom is csatlakozott: mivel a vállalat idén huszadik éve támogatja a Vivicittá Városvédő Futást, az elmúlt két évtizedben lefutott Vivicittá-kilométerek számát, azaz kétmillió kilométert "forintosítva" 2 000 000 forintot utal az alapítványnak. De további 14 szervezet színeiben kétezer jótékony futókövet is rajthoz állt.

Evezés

ELTEvezz velünk: beindult az evezőszezon! A Vízi Sporttelepen az ELTE mozogni vágyó hallgatói és dolgozói több lehetőségből is választhatnak, ha közösségben, csapatban szeretnének sportolni. Remek edzés lehetőség, jó mozgás, páratlan környezet, igazi dunai hangulat várja az érdeklődőket félórára a Belvárostól. Április 17-től indult a szezon az ELTE Vízi Sporttelepen, a szervezett edzések és órarend szerinti kurzusok pedig április 19-től. Kezdőket és haladókat is vár hétfőn és pénteken délutánonként a BEAC Szabadidősport szakosztálya és Sótonyi Zita, az ELTE sportösztöndíjasa, a foglalkozások szervezője.

12994520_1078328958893259_813045502325360666_nFutsal

Beérett Sajben Marcell és női futsalosaink közös munkája: második helyen zárta az alapszakaszt együttesünk, irány az összetett bronz! Három nap alatt két fontos mérkőzés várt lányainkra, akik a dobogó középső fokához vezető első lépést az érdi Villámlátogatás alkalmával tették meg. A létszámproblémákkal küzdő hazaiak új igazolásaiknak köszönhetően a szokottnál stabilabban álltak fel: Mócziknak és Hajdunak is többször bravúrral kellett védenie ahhoz, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a mérkőzést. 2-0-ás félidő után Kókány triplájával végül nyugodt, megfontolt játékkal 6-0-ra nyerték meg hölgyeink a találkozót. Ne feledkezzünk meg a hetek óta javuló teljesítményt nyújtó Béres Adriennről és Tihanyi Tímeáról, akik kiváló produkcióval hálálták meg a bizalmat.

Alig 48 órával később egy újabb kiemelten fontos találkozó várt Sajben Marcellékra, akik tudták, ha sikerrel veszik az akadályt és a sokkal esélyesebb Göcsej is legyőzi a Kalafát, úgy nincs az a matematikai lépés, ami elvenné tőlük a második pozíciót. Ennek szellemében indult a mérkőzés és Baksai Éva egy szögletvariáció után azonnal vezetéshez juttatta a mieinket. Érthetetlen módon ez a gól nem nyugtatta meg együttesünket, amely az első félidő további részében dekoncentrálttá vált a befejezéseknél. Jót tett a szünet, hiszen fordulás után ismét egy gyors Baksai-góllal kezdtük, ami a kívánt mederbe terelte a mérkőzést. A nagy visszatérő Vida Orsi, valamint Juhász és Winternitz Katalin góljai végérvényesen eldöntötték a mérkőzést. Ráadásul a többi eredmény is kedvezően alakult, így a listavezető Göcsej SK elleni utolsó hazai bajnokin arra is lehetőség nyílik a BEAC Sportcsarnokban, hogy a több mint egy éves kihagyás és babázás után visszatérjen a pályára csapatunk alapítója, Szöllősi Júlia. A felsőházba kerülés kiharcolása egyúttal azt jelenti, hogy lányaink feltehetőleg a Skorpió Salgótarján csapatával játszanak az összetett bronzéremért.

(nők – NB II. Nyugati csoport) AC Villám Geobusz.hu – ELTE-BEAC 0-6

(nők – NB II. Nyugati csoport) ELTE-BEAC – PTE ÁOK-Petőfi SE 5-1

(férfiak – NB II. Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Kelen SC 3-4

NAZ_0209Kézilabda

Férfi öröm, női bánat az ELTE-BME dupla randin! Mindkét egyetemi csapatunkra örökrangadó várt a Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság folytatásában. Nyitásképp Kunszt Petráék mérkőztek meg az ősi riválissal: a műegyetemisták végig kezükben tartották az összecsapást a játékban számos technikai hibát ejtő lányaink ellen. Ráadásul védekezésünkön sűrűn rést talált a vetélytárs, így a második félidőre tekintélyes különbség alakult ki a felek között. A meccs utolsó percei már a mieinkről szóltak: hiába nyitottak hosszú hajrát, ám komoly egyenlítési esély így sem adódott előttük.

Ezzel szemben Divéki Péter irányította férfi csapatunk nem aludt bele a nyitópercekbe: az első 10 percben előre játékban dinamikusan támadtak, könnyű gólokat szereztek, míg védekezésben hamar összhangba került a fal és a kapus. 8-3-as vezetésünknél időt kellett kérjen az ellenfél, ami jó hatással bírt rájuk: gyorsan visszazárkóztak, sőt ki is egyenlítettek. Ettől kezdve mindvégig váltott vezetéssel haladtak a csapatok - nem csoda, hogy mindenki, még a pályán levők is úgy érezték, egy gól dönthet a végelszámoláskor. Részünkről Törteli Olivér gólerős játékával diktáltuk a tempót, az utolsó percekben már nem engedtük ki a vezetést a kezünkből, így ez a siker óriási lökést jelent a 2. hely eléréséért folytatott küzdelemben.

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság) ELTE-BEAC – BME 19-18

(nők – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Bajnokság) ELTE-BEAC – BME 13-15

Hazai pályán fogták ki a szelet kéziseink vitorlájából! Először kapott ki hazai pályán ebben a naptári évben Divéki Péter együttese, amely a Budapest I/A legutóbbi fordulójában a MÖSE gárdáját fogadta. Fiaink első félidei teljesítménye közel s távol nem emlékeztetett arra, amit addig a szezon során produkáltak. Sok hibával játszottunk mind elöl, mind hátul, ennek tükrében nem váratlan, hogy a 28. percben már 6 találat választottal el egymástól a csapatokat. Az utolsó két perc még csak a kozmetikázásra volt elegendő, ám térfélcserét követően a mieink olyan eltökéltséggel jöttek ki az öltözőből, hogy röpke hét(!) perc leforgása alatt semmissé tették a vetélytárs előnyét. Az utolsó negyedóráig felváltva potyogtak a gólok, amikor fiaink a meccs során sokadszorra kerültek hullámvölgybe. Ez végzetesnek bizonyult számunkra, így a koncentráltabb vendégek már nem hagyták talpra állni a mieinket.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A.) ELTE-BEAC – MÖSE 30-35 (14-18)

rotterKosárlabda

(nők – Budapest Bajnokság, A csoport) Törekvés SE – ELTE-BEAC 48-45 (14-9, 15-13, 9-13, 10-10)

(nők – MEFOB, helyosztók) ELTE-BEAC – USC Szeged 49-59 (14-13, 12-17, 13-18, 10-11)

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) ELTE-BEAC – Treff 07 SE 84-79 (21-20, 18-22, 28-18, 17-19)

(férfiak – MEFOB, helyosztók) DMSE – ELTE-BEAC 65-62 (13-21, 15-15, 12-11, 25-15)

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III.) Budapest Polgári SC – ELTE-BEAC 2-4

(férfiak – BLASZ IV.) CSHC FC II.– ELTE-BEAC II. 1-5

(nők – BLSZ 3/4-ed pályás bajnokság) Ercsi Kinizsi SE – ELTE-BEAC 1-1

bogikaÚszás

EllenállHATatlan formában tempózott Kapás Boglárka az ob-n! A londoni Európa bajnokságra való hangolódás jegyében pedagógia és pszichológia szakos hallgatónk hat érmet szerzett a győri uszodában hazai sztárok sorát felvonultató Magyar Bajnokságon. Úszónőnk kedvenc műfajában, gyorson nem talált legyőzőre a négy nap során, így 200, 400, 800 és 1500 méteren is az ő nyakába került a legfényesebb medália. Az Út Rióba című műsor előző adásában szereplő Bogi további két számban állt pódiumra: 400 méter vegyesen és 200 méteres pillangóúszásban a harmadikként csapott a célba. Hasonlóan HATékony folytatást akár Londonban, akár Rióban kitörő örömmel fogadnánk.

Vízilabda

Újabb bravúros fordítással a MEFOB négyes döntőbe kerültek pólósaink! Utolsó körös csoportmérkőzésekkel vette kezdetét a harmadik játékhét, amelyen Zelki Soma vezette együttesünk a legutóbbi évek győztese, a BGE ellen ugrott vízbe. A kiírás értelmében azzal a téttel bírt fiaink számára az összecsapás, hogy a kvartettjükből melyik pozícióból jutnak tovább és ezáltal a másik négyesből milyen erősségű ellenfelet kapnak az egyenes kieséses szakaszra. Mezőnyjátékos-csere nélkül a lehetőségeink beszűkültek, ennek tükrében a kétgólos vereségünk nem csupán a tisztes helytállással ért fel.

Korábbi eredményeink a harmadik pozícióból való továbbjutásra jogosítottak fel, így a korábban megállapított lebonyolítási rend alapján a másik csoport második helyezettjét, a Debreceni Egyetem csapatát kaptuk a legjobb 8 között. A cívisvárosiak kerete alapjaiban a felnőtt OB I/B-s bajnokságban edződő játékosokra épült, míg együttesünk a szezon egyik legfontosabb meccsének végre megfelelő létszámú és összetételű kerettel képviselte az ELTE-t. Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a felek, mígnem a folytatás inkább a debreceniek szája íze szerint alakult: a nagyszünetben két, a harmadik felvonás elején már három góllal is megléptek - ám nem számoltak Fazekas Tiborral. Az OB I-es Budapesti Honvédnak meghatározó játékosa a negyed hátralevő részében zsinórban 5(!) találattal terhelte meg kelet-magyarországi ellenfelünk hálóját, miközben Szakály Soma lehúzta a rolót a kapunk előtt. Ez a fordulat óriási taktikai harcot eredményezett a záró játékrészre, a partról úgy tűnt, mindkét csapat elsősorban arra ügyelt, gólt ne kapjon. Ezt a gólcsendet bő másfél perccel a dudaszó előtt a mieink törték meg: Gyollai Ákos remek egyéni akciója egyben a mérkőzést is végérvényesen eldöntötte, a vendégeknek már csak kozmetikázásra jutott erejük. Hatalmas küzdelemben 12-10-es győzelmet aratott férfi együttesünk, amely a BGE, Corvinus és a Pázmány társaságában várhatja a négyes döntő sorsolását.

(férfiak – MEFOB, csoportmérkőzés) ELTE-BEAC – Budapesti Gazdasági Egyetem 8-10

(férfiak – MEFOB, negyeddöntő) ELTE-BEAC – Debreceni Egyetem 12-10

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech