3 2 foto beac

Ezüstérmekkel tértek haza az ELTE-BEAC cheerleaderei a Kínai Világkupáról

2018. 08. 06.
3 2 foto beac

Az ELTE-BEAC cheerleaderei Magyarországról elsőként képviselhették hazánkat ázsiai világversenyen, ahonnan két ezüstéremmel tértek haza.

Július 24-26. között Nankingban került megrendezésre a 6. Kínai Cheerleading Világkupa (6th China Cheerleading Open), ahol 15 ország több mint 2500 sportolója mérte össze szurkolói-, és tánctudását. Az ELTE-BEAC cheerleaderei Magyarországról elsőként képviselhették hazánkat ázsiai világversenyen, ahonnan két ezüstéremmel tértek haza.

A 36 fős magyar delegáció július 19-én indult el az útra, amit egy fun stunt-tal indítottak a reptéren Vujity Tvrtko-val. Az újságíró meglátva a cheerleadereket, nem tudott ellenállni a sportág nyújtotta izgalomnak, és egy közös kép erejéig egy emelésben is közreműködött.

A csapat a Senior Coed Premier, Freestyle Pom Team és Freestyle Pom Double kategóriákban képviseltette magát.

Az első két divízióban a 2. helyezettnek járó kupát emelhették magasba, míg a Rózsás Patrícia-Szabó Hanna alkotta páros 12 ellenfelet maga mögé utasítva, az USA, a kategória jelenlegi világbajnoka Japán, és Kína után a 4. helyen végzett.

A versenyt egy cultural exchange nevű izgalmas programsorozat zárta, ahol a cheerleaderek a többi sportolóval ismerkedhettek, ajándékokat cserélhettek. Az esemény zárónapján a szervezők több programlehetőséget kínáltak a versenyzőknek, így lehetőség nyílt kipróbálni a kung-fut, a kínai kalligráfiát, az ékszerkészítést, de még a golfot is.

A verseny után a magyar csapat egyik fele Peking, míg a másik Sanghaj felé vette az irányt. A pekingiek a Kínai nagy falat illetve a Tiltott Várost látogatták meg, a sanghaji csapat pedig a metropolisz mindennapjaiba kapott betekintést.

„Minden résztvevő egyetért abban, hogy fantasztikus élményekkel gazdagodtunk, és mérhetetlenül hálásak vagyunk azok számára, akik segítettek mindezt lehetővé tenni, és támogattak bennünket.” – nyilatkozta Kovácsik Rita, a Magyar Cheer Szövetség alelnöke, az ELTE-BEAC cheerleader csapatának vezetőedzője.

Fotó: Wutaishan Sports Center

Fotó: Wutaishan Sports Center

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech