Da

Ezüst- és bronzéremmel hangolt Dani Áron a futószezonra a fedett pályás ob-n!

2016. 02. 23.
Da

Atlétánk remek formájáról a dobogós helyezéseken túl a 3000 méteres versenyszámban elért új egyéni csúcsa árulkodik a Magyar Atlétikai Szövetség által a Syma Csarnokban rendezett hétvégi, országos megmérettetésen.

Dani Áron fedett pályán is tuti befutó: 3000 méteren bemutatott taktikus versenyzésével újabb másodperceket faragott egyéni legjobbján a Syma Csarnokban rendezett országos viadalon. Körképünkben számot adunk még az ELTE Aerobik+ Program legutóbbi, testileg és lelkileg új energiákat felszabadító eseményéről; a Budapest Kupában először induló női nagypályás focicsapatunk továbbjutásáról, valamint a nemzetközi porondon is rangos elismeréseket begyűjtő hastáncosaink sikereiről.

bodyAerobik

Így lássatok neki új energiákkal a következő tanulós-dolgos félévnek! Erre is ötleteket kaptak az érdeklődők az ELTE Aerobik+ Program legutóbbi, a Body&Mind Est névre keresztelt eseményén, amelyet előzetes regisztrációt igényelt és belépési díj is volt, de ez feltöltődés és élmények terén teljesen kifizetődött.

Az ELTE Mérnök utcai Sporttelepén rendezett esten lehetőség nyílt kipróbálni az ELTE Aerobik lassabb mozgást igénylő mozgásformáit: a pilatest, a gerinctréninget és a dinamikus jógát; a jazz tánc keretein belül pedig páros energetizáló masszázsra került sor. Az ELTE Online arról számol be, hogy a pörgősebb aerobik órák teljes ellenpontja volt ez az esemény, az egész terem nyugalmat árasztott. A pattogás, az ugrálás és a dinamikus zenék helyett lassabb gyakorlatok, halkabb zene fogadta a résztvevőket. De a jóleső fáradtság így is garantált volt. Az oktatók az edzések előtt mindig szóltak néhány szót az adott mozgásformáról és arról, mire koncentráljunk a gyakorlatok alatt.

Az edzések közötti pihenőkben az ELTE Modern jazztánc versenycsapata Wéber Edit Tánc a hóban című koreográfiáját adta elő, illetve az ELTE Oriental tánccsoport hastáncbemutatóját is megnézhettük. Utóbbi főpróbaként szolgált a szombati Holdfény Lányai nemzetközi versenyre, amelyen 4 tánccal is elindulnak a lányok.

A test felfrissítése mellett az elmére és igyekeztek hatni a szervezők: meghívták Oláh Petra pszichológust, edzőt, aki elárulta, hogy igenis van különbség az aktív mozgás és a testedzés között, szót ejtett a testedzésfüggőségről (igen, létező probléma és elég gyakori is), valamint megtudtuk, hogyan jutunk el a változtatásra való vágytól az akarat fázisáig.

IMG_5954Asztalitenisz

Kettőt egy csapásra: izgalommentes debütálás, újra pingpongozóink hátát nézi a másodosztály mezőnye! Úgy sem borult a papírforma az ELTE-BEAC I. csapatának legutóbbi hazai bajnokiján, hogy némiképp szokatlan összetételű négyes ragadott ütőt a pontvadászat 14. helyén álló Puskás DSK II. ellen. Eduardo Cartes, Hertelendy Amadó és Mészáros Bálint is makulátlan mérleggel - négy-négy győzelemmel - zárták a párharcaikat, így a télen szerződtetett Barna Izabella összecsapásait övezte a legnagyobb érdeklődés. Lányunk első fellépésén rögvest győzelemmel nyitott, aminek köszönhetően kétszámjegyű különbség alakult ki a felek között. Ráadásul a vetélytársak bukdácsolása azt eredményezte, hogy együttesünk alig 10 fordulóval a végső befutó előtt ismét az élre állt.

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC I. – Puskás DSK II. 13-3

maszAtlétika

Egy ezüst-, egy bronzérem Dani Áron termése a fedett pályás atlétikai országos bajnokságon! Sportolónk a hétvége folyamán két számban, 1500 és 3000 méteren állt rajthoz, és nagyon hasonló, taktikusan felépített versenyzést mutatott be a Syma Csarnokban rendezett viadalon. Az elsőség ugyan elmaradt, de fiunk cseppet sem elégedetlenül értékelte a teljesítményét:

"A hétvégén lezajlott a Magyar Atlétika Bajnokság, ahonnan 1500 méteren egy ezüsttel, 3000 méteren pedig egy bronzéremmel lettem gazdagabb. Érdekes, hogy mennyire hasonlóan zajlott mindkét verseny, bár 3000-en talán még több feladatom volt, amit most még nem tudtam hibátlanul megoldani. Reményeink szerint a nyári szezonra már beérik az a munka, amit ősz óta folytatunk - ennek már fedett pályán is megmutatkoztak az első jelei, nem csak a jobb időeredmények, hanem a versenyzéshez való hozzáállásom tekintetében is. Úgy érzem jó alapokat sikerült letenni, amire most nagy dolgokat lehet építeni - de ezt még rengeteg további munka kell, megelőzze - és akkor itt elsősorban nem a kilométerszámokra gondolok."

1500 m: 2. Dani Áron (BEAC) 3:55.41

3000 m: 3. Dani Áron (BEAC) 8:27.56

futjatekFutsal

Alig két hét múlva jön az újabb pesti futsalmaratoni! Öt ország, egy nemzet, tizenhat csapat, egy közös cél – erről szól a mára hagyománnyá nemesedő budapesti Kárpát-medencei Egyetemek Kupája, amelynek 2016. március 4-5 között a BEAC sportcsarnoka és műfüves pályái adnak otthont. Az évenként megrendezésre kerülő torna – kiegészülve a révkomáromi, csíkszeredai és székelyudvarhelyi KEK-állomásokkal – lehetőséget ad arra, hogy a felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással. A viadal a kezdetek óta a határokat átívelő magyar közösségek erősítését szolgálja, a sportot, a futsalt eszközként felhasználva, és ez idén sem lesz másképp; Erdélyből, a Felvidékről, a Vajdaságból, valamint a Kárpátaljáról is érkeznek csapatok Budapestre.

A VII. KEK az elmúlt évek tornáihoz hasonlóan ráadásul nemcsak az aktív egyetemistákat célozza meg, hanem mintegy társrendezvényként az Alumni Kupán az öregdiákok versengését is nyomon követhetjük, illetve a cheerleaderek idén harmadjára mérik össze tudásukat a Cheer MEFOB-on. Mára az is nyilvánosságra került, hogy a rendezvény szerves részévé vált jótékonysági akcióval ezúttal a Kárpátalján, Karácsfalván található Sztojka GK Líceumot támogatjuk – az intézményről hamarosan részletesebben is olvashatnak. További kedvcsináló írásokért, beharangozókért, interjúkért és a helyszíni tudósításokért érdemes a KEK honlapját napi rendszerességgel nyomon követnetek!

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 4. játéknap) ELTE-BEAC ÁJK – Corvinus Futsal 4-3

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 4. játéknap) ELTE-BEAC TTK – NKE SE 4-10

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 4. játéknap) ELTE-BEAC ÁJK – NKE SE 2-3

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 4. játéknap) ELTE-BEAC TTK – ELTE-BEAC PPK 1-9

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 4. játéknap) ELTE-BEAC PPK – BME FC 2-5

(férfiak – Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokság, 4. játéknap) ELTE-BEAC BTK – BME FC 1-13

DSC_2167Hastánc

Páros és csoportos koreográfiákkal hódítottak hastáncosaink a nemzetközi mezőnyben! Harmadik alkalommal szerepelt az ELTE Oriental Hastánccsoport a X. Holdfény Lányai Páros és Csoportos Nemzetközi Hastáncversenyen. Ezen a megmérettetésen a legnagyobb iskolák versengenek, de rendszeresen fellépnek újonnan alakult hastánciskolákat képviselő társulatok is. Lányaink 2013-as debütálásukat és tavalyi különdíjas elismeréseiket követően idén a kezdők kategóriájában négy produkcióval bűvölték el a zsűrit és a közönséget egyaránt.

Horváth Zsófia, Jarkó Andrea, Kuizs Barbara, Solymosi Emőke, Wittmann Dalma kvartettje legyezőfátylas dobszóló koreográfiájával emlékezetes előadást varázsolt a színpadra, amelyet a bírák a nagycsoportos kategória első helyezettjeként minősítettek. Poi fátylas kiscsoportos koreográfiánk ugyan helyezést nem ért el, ám meghívást kapott a rendezvényt szervező Mahasti Hastánciskola júniusban esedékes gálájára. Az íziszfátylas-legyezőfátylas fantázia duónk, Hertelendy Zsanett és Papp Mariann a képzeletbeli dobogó legalsó fokára álltak fel, éppúgy mint a klasszikus beledi triónk képviseletében Jarkó Andrea, Solymosi Emőke és Wittmann Dalma.


kicsikKosárlabda

Esélyeshez méltóan, magabiztosan nyert U23-as együttesünk Tatán. A válogatott szünet ellenére tovább folytatódtak a küzdelmek az alacsonyabb osztályokban, így az amatőr NB I.-es bajnokságban pallérozódó fiataljaink sorozatban ötödik győzelmükre készültek. Szakosztályi beszámolók alapján Balogh Judit tanítványai a kiegyenlített első negyedet követően fokozatosan kényszerítették rá akaratukat ellenfelükre, és az első nagyobb "robbantásnak" köszönhetően a félidőre kényelmes, 10 pontos előnyt sikerült kialakítaniuk. Pusztai Petra, Barnai Judie és Szabó Flóra ponterős játéka rögvest a térfélcsere után dűlőre vitték a meccset: a mieink hatékony, szervezett védekezésükből könnyű kosarakat értek el. Jövő héten továbbra is pihennek az élvonalbeli csapatok, így a mieink felkészülten lépnek parkettre a komolyabb erőpróbának ígérkező Kanizsai Vadmacskák SE ellen.

(nők – amatőr NB I., Nyugati csoport) Tatai Sportegyesület – ELTE-BEAC Újbuda U23 63-86 (16-19, 20-28, 13-25, 14-14)

ffi

(férfiak – NB II., Közép "A" csoport) ELTE-BEAC – TFSE 58-62 (13-9, 18-19, 11-14, 16-20)

(férfiak – MEFOB, Nyugati csoport) SZoESE – ELTE-BEAC

(nők – Budapest Bajnokság,"A" csoport) ELTE-BEAC – Híd Unió SE 77-47 (19-6, 25-13, 20-13, 13-15)

Labdarúgás

GEOLOGólok siker született a IV. ELTE Infopark Kupán! Az ELTE és a BEAC közös szervezésű tornája idén nyolc csapatot mozgatott meg: az egyetemünk környezetében működő cégek - többek között a Budapest Lufthansa SE, a STRABAG, vagy a címvédő TELEKOM IT SIS - a sport által élő kapcsolatba kerültek egymással és nem utolsósorban futballtudásukat is összemérhették a Tüskecsarnok pályáján. A rendezvény történetében először büntetőpárbaj döntött a végső győztes kilétéről. A nyomást (leg)jobban viselő GEOLOGólok társasága emelte magasba a trófeát, a legjobb kapusnak járó díjat Szalai Zoltán nyerte a Rokkant jók csapatából, míg a gólkirályi címet Szőke István vívta ki magának a MOL Expats csapattagjaként.

mk

Egyből egyről a kettőre! Mészáros Csaba vezette női nagypályás csapatunk először indult el a Budapest Kupa küzdelmeiben és rögvest magabiztos sikerrel vették az első akadályt. A Hidegkúti Angyalok elleni idegenbeli mérkőzés forgatókönyvét alaposan befolyásolta Gál Anna első játékrész hajrájában elért találata. Ez a gól nyitottabb felfogásra kénytette a hazaiakat a továbbjutás érdekében, ám ez a fordulást követően gyorsan megbosszulta magát. A 66. percben már 0-3-as állást regisztrált az eredményjelző, amely a későbbiekben már nem változott, de így is a legjobb 8 közé jutást eredményezte. Ott az Újpesti TE vár a lányainkra, akik ellen két mérkőzésen dől el, ki is kerüljön a következő körbe.

(nők – Budapest Kupa, I. forduló) Hidegkúti Angyalok – ELTE-BEAC 0-3

Röplabda

(nők – Budapest Bajnokság I.) MTK ifi – ELTE-BEAC 3:0 (25-20, 25-21, 25-18)

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) Malév SC – ELTE-BEAC 3:2 (19-25, 20-25, 25-21, 25-23. 15-11)

(férfiak – Budapest Bajnokság II.) ELTE-BEAC – Közgáz 1:3 (15-25, 23-25, 25-23, 20-25)

kep3Vízilabda

(férfiak – Gyarmati Dezső Férfi Bajnokság, felsőházi rájátszás) Octopus SE – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 17-9 (5-2, 4-1, 7-1, 1-5)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech