10494707 10202363886760396 8545277906219243778 n

Evezőt ragadtak a történetírók a soroksári Vízitelepen

2014. 06. 24.
10494707 10202363886760396 8545277906219243778 n

Egyesületünk sportpályázatának köszönhetően az ELTE BTK Atelier Európai Társadalomtudományok és Historiográfiai Tanszék tagjai a munkahelyről kiszakadva egy sportos napot töltöttek együtt munkatársainkkal és azok családjaival.

Egyre szélesebb körben terjed el egyesületünk sportpályázata! Legutóbb az ELTE BTK Atelier Európai Társadalomtudományok és Historiográfiai Tanszék tagjai a munkahelyről kiszakadva egy kellemes, sportos napot tölthettek együtt munkatársainkkal és azok családjaival. A folytatásban Dr. Takács Ádám adjunktus beszámolóját olvashatjátok:

"Az ELTE BTK Atelier Európai Társadalomtudományok és Historiográfiai Tanszék munkatársai egykori úttörő, míg a doktori hallgatók korábbi erdei iskolai tapasztalataik alapján gond nélkül szervezték meg és koordinálták az ELTE Soroksári Vízitelepén a BEAC támogatásával létrejött egész napos rendezvényt.

A legmodernebb csapatépítő tréning elméletek felhasználásával először kedélyes focimeccsekkel melegítettünk be, amíg a hagymát, paradicsomot összevágtuk a készülő ebédhez. Majd a bogrács nyugalmát és tartalmát aktuálisan őrző személyeken kívül a többiek evezni mentek. Pályázatunkban előzetesen figyeltünk arra, hogy megfelelő számban jöjjenek szakmailag felkészült, korábbi versenyszerű evezőtapasztalattal rendelkező személyek. Így mindegyik hajó a legrutinosabb módon fordult rá a hullámokra, amiket a rend éber őrei gerjesztettek az illegális úszás megakadályozása érdekében. Lehetőségünk volt a vízparti, és csónakházak alaposabb megtekintésére. A hajók fordulásakor a stégeken, a vízparti földhányásokon pihenő horgászokkal behatóbban elemeztük, mi is a pontos tétje annak, hogy a közönséges nád évelő fűféle, így remélhetőleg érintésre gyengéden hajlik a tárgyalt időszakban.

A délután fennmaradó részét közös étkezéssel töltöttük, amikor a tanszéki munkatársakkal a bölcsészettudomány jelenlegi kihívásait számba vettük, a természettudománnyal szembeni kisebbrendűségi hitnek nyomát sem lehetett tapasztalni az evezés miatt megacélosodott kezekben tartott rosé fröccsök után. Az interdiszciplináris társalgás, az intergraduális jelenlét után az interetnikusság jegyében mutogatós activity feladványokkal pihentettük az idegen nyelven megfogalmazott mellérendelő mondatok miatt megfáradt agyunkat. A tanszék munkatársai felfedezték a gyermekkori önfeledtség jelentőségét a kapuzárási pánik felé zakatolva, a doktori hallgatók kidolgozott felsőtestük hiányát a nap folyamán szépen feldolgozták és végül mindenki örömének adott hangot. Ez jó mulatság, férfi munkától mentes nap volt."

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech