DSC 7696

Európa legjobb csapatai csaptak össze az ELTE sporttelepén

2016. 07. 04.
DSC 7696

64 mérkőzés, 36 csapat, több mint 350 résztvevő, parádés találatok és már-már trópusi idő jellemezte a július 2-án megrendezett Egyetemi Mini Európa-bajnokságot – no meg az “ukránok” és a “németek” térhódítása.

Eb-lázban ég az egész kontinens, melyből az egyetemisták is aktívan kivették a részüket, ugyanis az ELTE és a BEAC a két évvel ezelőtti Mini VB sikerein felbuzdulva idén július 2-án, a francia Európa-bajnokság jegyében kispályás labdarúgó tornát rendezett „ELTE-BEAC Mini Eb” címmel. Az esemény célja az egyetemi sport és a labdarúgás népszerűsítése, valamint a vizsgaidőszak végeztével a hallgatók aktivizálása volt.

A nevező csapatok kedvenc nemzeti válogatottjuk mezébe bújhattak, majd focitudásuk szerint alakíthatták az Európa-bajnokság kimenetelét. A XI. kerületi Mérnök utcai ELTE sporttelepen a férfiak mellett idén a hölgyek is összemérhették erejüket.

Az eseményen 15 éves kortól egészen 65 éves korig vettek részt a foci szerelmesei, a korelnök a korábbi NB1-es Fradi játékos Borsi-Kálmán Béla volt, aki a BTK egyetemi tanáraként lépett pályára. A hallgatók és oktatók mellett pedig több ELTE-s öregdiák is részt vett az eseményen.

Idén Ukrajna színeit magára öltő, többszörös bajnok „NSZK” ellentmondást nem tűrően nyerte meg a VB után az EB-t is. A jogász-társaság Törökország (Csaba Gyöngyei) ellen játszhatta a döntőt, ám saját bevallásuk szerint a legnehezebb mérkőzésük a nyolcaddöntőben várt rájuk, ahol a mindenkire veszélyes Angolok (Axiómák) ellen csak kapusuk büntetőpárbajban mutatott fantasztikus teljesítményének köszönhetően jutottak tovább. A francia EB-n leégő spanyolok a Mérnök utcában kiválóan teljesítettek, és a BEAC-os De Gea bravúrt bravúrra halmozva juttatta el csapatát egészen a bronzéremig.

A tornán megmérettette magát a BEAC U17-es magyar bajnok futsal csapata, a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban aranyérmes TF-es és a bronzérmes ELTE-s csapat, a BLASZ III-ban ezüstérmes BEAC-os labdarúgó csapat, valamint az NBII-ben bronzéremig jutó női futsal csapat is.

Sajben Marcell főszervező így nyilatkozott az eseményről: „Számomra egyik legkedvesebb rendezvény az ELTE Tanévzáró focitornája, amit kétévente egy-egy nagy világverseny jegyében rendezünk meg. A vizsgaidőszak után a hangulat mindig kiváló, ami annak is köszönhető, hogy a férfi és a női csapatok közösen zárják együtt a tanévet.”

DSC_7610

A torna védnökei között Dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja mellett Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete is szerepelt. A torna díjátadóján jelen volt Dr. Pozsár-Szentmiklósy Zoltán, az ELTE hallgatói ügyekért felelős rektori biztosa és Dr. Karácsony András, a BEAC elnöke is. A rendezvény főtámogatói a Coca-Cola és a Decathlon voltak, akik frissítőket és értékes nyereményeket ajánlottak fel a résztvevők és helyezettek számára.

Végeredmény – férfi:

  1. Ukrajna (NSZK)
  2. Törökország (Csaba Gyöngye)
  3. Spanyolország (BEAC nagypályás labdarúgó csapata)

Végeredmény – női:

  1. Németország (UTE)
  2. Olaszország (Csakúgy)
  3. Magyarország (Salgótarján)

Gólkirály: Bánk Levente

Legjobb férfi kapus: Szabó Márton

Gólkirálynő: Pintér Violetta

Legjobb női kapus: Horváth Eszter

A Mini Eb-n készült összes fénykép megtekinthető a BEAC FB oldalán

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech