Termjárás

Eötvös Lorándra emlékeztek természetjáróink!

2015. 03. 17.
Termjárás

Közel félszázan vettek részt március idusán a nyolcadik alkalommal “tető alá hozott” Eötvös Emléktúrán, amely kirándulásnak a festői szépségű Börzsöny szolgált helyszínéül.

Természetjárás:

Igazi kirándulóidő várta a nyolcadik alkalommal szervezett Eötvös Emléktúra résztvevőit, akik egy könnyed túra teljesítésével fejezték ki tiszteletüket egyetemünk névadója, és egyben nagy természetjárónk, Eötvös Loránd előtt. Nemzeti ünnepünk napján a festői Börzsöny szolgált a kirándulás helyszínéül, amely hozzávetőlegesen 40 lelkes érdeklődőt, hallgatókat és Alumnisokat egyaránt vonzott. A túra a Zebegény vasútállomásról indult, majd a Trianon-emlékhelyen, a Bodzás-pihenőn, az Ernő-forráson, a Borostyán kői pihenőn, a Szent Mihály-hegyen, a Hegyes-tetőn és a Rementeszentkereszt-bércen keresztülhaladva kanyarodott vissza a kiindulási pontjára, vagyis a Zebegény vasútállomásra. A kirándulás számszerűsítve 12,6 km hosszúra sikeredett, az ehhez hozzáadódó szintemelkedés 790 méter. A túra végeztével a népes csapat a jó bevált Monarchia Rétesházban pihente ki a fáradalmakat.

Kosárlabda:

fiu kosaras

Tavaly rangadó, idén már csak tét nélküli, utolsó csoportmeccs. Az egy évvel ezelőtt MEFOB-bronzérmet szerző férfi kosaraink a sorozat címvédőjét, a DEAC-ot fogadta, akiknél a múlt heti egyetemi Európa-kupa miatt több játékos is már az ötödik mérkőzését játszotta öt napon belül. Lendületük, erejük a Tüskecsarnokban lejátszott találkozóra is kitartott: ugyan a példátlan sérüléshullámmal sújtott együttesünk vezetésével indult a meccs, de egy 13-0-s, triplákkal megspékelt debreceni futás azonnal egyértelműsítette az erőviszonyokat. Lényegesen több dobóhelyzetet alakítottak ki a vendégek, ráadásul kiváló százalékkal is "hajigáltak", így első negyedben elért egy híján 30 pontjuk önmagáért beszél - különösen szlovén játékosuk ficánkolt. A második negyedre fiainknak sikerült összeszedniük védekezésüket, és támadásban főleg Földi teljesítményének köszönhetően a debreceniek nyomába eredtek. Az ezt követő Kaluha-show-nak azonban egyikük se tudta elejét venni: az élvonalat is megjárt hátvéd két triplát követően két gólpasszt is kiosztott, így a felek közti különbség tovább nőtt a félidőre.

A folytatásban a mieink részéről Marjay Ádám igyekezete és eredményessége érdemel elismerést: 13 pontja mellé 11 lepattanó szedett, így dupla-duplával zárta az összecsapást. Ez az extra nagyban hozzájárult ahhoz, hogy fiaink eredmény tekintetében a harmadik negyedben megszorongassák ellenfelüket, sőt a negyedik etapban részsikert könyvelhessenek el. Legyen ez a zárszó a jövő évi MEFOB-menetelés előszele!

(férfiak - MEFOB) ELTE-BEAC – DEAC 56-83 (10-29, 13-19, 18-22, 15-13)

(férfiak - NB II. Közép csoport) FSzSE – ELTE-BEAC 77-70 (17-18, 18-17, 21-13, 21-22)

kosarasokTekintélyt parancsoló győzelemmel indította a középszakaszt női kosárcsapatunk! Az amatőr NB I.-es bajnokság felsőházának nyitófordulójában Balogh Judit együttese Szombathelyre utazott és már a feldobás pillanatától lendületes, dinamikus játékkal rukkolt elő. Hölgyeink offenzív felfogásukkal már az első negyed végére a legcsekélyebb kételyeket is eloszlatták a bajnoki pontok sorsa kapcsán. A nyitó periódusban különösen Süle Krisztina keze sült el gyakran és pontosan, míg a túloldalon önmagáért beszél a tény, hogy a vasiak ebben a felvonásban gyártották a legtöbb pontot - 10-et(!). A második negyed tovább erősítette azt a hipotézist, amely szerint a pontvadászat nyugati csoportjából érkezőknek könnyebb dolga volt az alapszakaszban, mint az erősebb mezőnyben edződő mieinknek, így a két csapat között olló még nagyobbra nyílt a félidőig. A csereként parkettre lépő Brixel Mónika és György Tímea is ponterős produkcióval rukkolt elő, amelynek köszönhetően lányaink 50 dobott pontig jutottak a nagyszünetre.

Egyedül a harmadik negyed hagyott némi kivetnivalót a mieink részéről: kevés játéklehetőséghez jutó fiataljaink nem tudták elkapni a ritmust, így megesett az a "szégyen", hogy a játékrészben szerzett pontjaink száma nem érte el a 20-at. A csorba kiköszörülésére kiváló alkalmat szolgáltatott a záró negyed: a bőszen záporozó mezőnykosarak és triplák láttán már a süti készítést érő 100. pont elérése villanyozta fel lányainkat. A nassolás elmaradt, a feljutáshoz vezető úton a következő "falat" a BKG gárdája.

(nők - amatőr NB I.) SzoESE Sportiskola – ELTE-BEAC Újbuda 33-95 (10-24, 7-26, 8-17, 8-28)

(nők - Budapest Bajnokság) Corbis SC – ELTE-BEAC 34-51 (6-20, 7-13, 13-10, 8-8)

Futsal:

(férfiak - NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – Cső Montage BFC-Újbuda 3-5

Nagypályás labdarúgás:

férfi fociVendégként produkáltak hatpontos hétvégét labdarúgóink! A BLASZ bajnokságok legutóbbi fordulójában mindkét együttesünk idegenben szerepelt: a Szabó András irányította "egy" Nagytétényben indította meg tavaszi hadjáratát, míg a Kovács Gergely vezette "kettő" zsinórban a harmadik meccsét játszotta a Kövér Lajos utcai otthontól távol.

BLASZ III.-as csapatunkra a tabellán elfoglalt helyezések alapján rangadó várt az Angeli utcai sporttelepen, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy ellenfelük a téli uborkaszezon során teljesen kicserélődött. A kezdő sípszótól kezdve támadó felfogásban léptek fel fiaink, ami az első negyedórában még csak kisebb-nagyobb helyzetekben mutatkozott meg. A fertályóra végére Kulcsár Zoltán higgadt megoldásának köszönhetően előnybe került együttesünk, és ez a korai találat meghatározta a játék képét a félidő hátralevő részére is. Sokatmondó tény, hogy a félidő során mindösszesen kétszer kellett együttesünk kapusának labdába érnie. Fiaink meddő mezőnyfölényben játszottak, több ízben is eljutottak a hazai kapuig, ám a támadó harmadban a kulcsfontosságú passzok pontatlanra sikeredtek. Ez a kapkodás a fordulást követő percekben hatványozottan érződött az összjátékon, ám egy szélen vezetett támadás végleg elvarrt minden szálat. Amíg Porogi Mátyás mértani pontosságú fejese kedvét szegte a tétényieknek, addig Erdei Gábor elemi erejű lökete a maradékot is elvette - támadónk találata év végi összefoglalókba illőre sikeredett.

BLASZ IV.-es gárdánk a Sashalom második számú csapatával lépett pályára és remek helyzetkihasználásával gyűjtötte be a bajnoki pontokat. Az első félidő döntő többségében nem forogtak veszélyben a kapuk, mígnem egy ellentámadásunk végén Vajai Mátyás mesterien találta el a labdát, nem kis góllal demoralizálva a hazaiakat. Még az első játékrész vége előtt egy szélről vezetett támadás újabb BEAC-gólt hozott: egy, a védőket a szélrózsa minden irányába elküldő sarokpassz után Rumbold Ákos könnyedén lőtt a kapuba. A pihenőt követően egy pontrúgásból rögvest zárkózott a Sashalom II., míg a folytatásban fiaink alaposan rácáfoltak a "szöglet fél gól" futball-alapigazságra. Tucatnyi korner kivédekezését követően magabiztos játékkal zárta rövidre a találkozót a "kettő", amely így oda-vissza elverte aktuális riválisát. Folytatás jövő héten BEAC-matinével a Kövér Lajos utcában!

(férfiak - BLASZ III.) Nagytétényi SE II. – ELTE-BEAC 0-3

(férfiak - BLASZ IV.) THSE-Sashalom II. – ELTE-BEAC II. 1-2

Kézilabda:

Időn túli büntető miatt csúszott ki lányaink kezéből a bravúrgyőzelem! A MEFOB legutóbbi játéknapján a sorozat egyik favoritjának számító SOTE legjobbjai látogattak a BEAC Sportcsarnokba, akik az előző félévben egy magabiztos ötgólos siker élményével távoztak onnan. Mostani találkozásukon a 40. perc tájáig felváltva vezettek a felek, mígnem a mieink egy őrületes öt percet produkáltak a második félidő közepén. Ötgólos előnyre tettek szert, ami a kevés gólt hozó mérkőzés kulcsfontosságú momentumának számított. De nem a meccs utolsó fordulatának: a végjátékba érve egyre jobban fogyott a fór, ám a végső dudaszó előtt 20 másodperccel kikért időnknél egy találatnyi még megmaradt. Hiába a taktikai megbeszélés és minden erőfeszítés, az utolsó utáni pillanatban egy védelmi rövidzárlatunk hétméterest eredményezett - a vendégek éltek is a tálcán kínált egyenlítési lehetőséggel.

(nők - MEFOB) ELTE-BEAC – SOTE 21-21

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság) Kertvárosi SE ELTE-BEAC 3:2 (23-25, 25-20, 16-25, 25-19, 15-11)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech