Beacmfabeac

Elvesztek a BEAC pontjai a kapufák tengerében: Az MFA nyerte a kiesési rangadót

2023. 04. 29.
Beacmfabeac

Nehéz helyzetben az ELTE-BEAC, amely nem tudott pontot szerezni a Magyar Futsal Akadémia ellen a Férfi Futsal NBI. alsóházi rájátszásának kiesési rangadóján.

Nem volt sok ideje az ELTE-BEAC csapatának, hogy rendezze sorait a Nyíregyháza elleni 4-3-as vereséget követően, pénteken este ugyanis újabb sorsdöntő ütközet várt rá a Sport11-ben, igaz, ezúttal nem pályaválasztóként, hanem vendégként, hiszen a Magyar Futsal Akadémia ellen volt jelenése. Béni Zoltán két kulcsjátékosára, Dunai Andrásra és Kovács Gergelyre sem számíthatott az akadémiások elleni harcban, Dauner Kristóf viszont eltiltása után visszatérhetett a csapatba.

A lelátón és a pályán is érezni lehetett a feszültséget, a BEAC pedig – főként az elsőfélidőben – az említett duó hiányát is. A BEAC nem igazán tudta megtartani a labdákat a támadóharmadban, vagy, ha igen, akkor az utolsó kulcspasszokba rendre hiba csúszott, ugyanakkor az MFA sem mutatott igazából semmit. Tapogatozó játék után, végül a 7. percben jött meg az áttörés, amikor az ex-BEAC-os Szabó Dávid talált a kapuba. Ez azonban nem fogta meg egyetemistáinkat, akik érezhetően magasabb fokozatra kapcsoltak: Fülöp remek szólóját követően Boldizsár Márk védett, Kiss Gábor kapufájánál azonban már ő is ‘verve’ volt. A helyzetek kimaradtak, ezt pedig kíméletlenül megbüntette az MFA, amikor egy védelmi megingásból, egy ellentámadás végén Fábián Tamás duplázta meg a hazai-előnyt. A 18. percben a talán legaktívabb BEAC-játékos, Kiss ‘húzta meg’ a jobbszélen, majd tálalt a jó ütemben érkező Tarjáni Péter elé, aki fineszes mozdulattal, sarokkal szépített. Kiss két perccel a játékrész vége előtt ismét a kapufát találta telibe, 46 másodperccel a szünet előtt viszont ismét büntetett Tóth Szabolcs csapata – Szabó Bence Gergő gólja pedig azt jelentette, hogy csakúgy, mint a Nyíregyháza ellen, ismét kétgólos hátrányban kellett kezdje a második húsz percet az ELTE.

Gemobeac

Gémesi Áron a Nyíregyháza után a Magyar Futsal Akadémia kapuját is bevette (Fotó: Simó Szabolcs).

A második etap első öt percében a BEAC jóval többet birtokolta a labdát és veszélyesebben is futballozott, mégha Lőrincz Máté révén a hazaiak is meglőtték a maguk kapufáját. Főként a mieink részéről rengeteg helyzet maradt kihasználatlanul, miközben csapatkapitányunk, Szini László sárga lapot kapott és mivel neki ez már az ötödik volt a sorban, így a következő, Nyírbátor elleni rangadt egészen biztos, hogy ki kell hagynia. Hat perccel a vége előtt öt a négy elleni játékra váltott Béni, ez pedig újabb helyzetekben manifesztálódott, mígnem Gémesi bombájával négy és fél perccel a hármas sípszó előtt feljöttek egy gólra egyetemistáink. Vadászi újabb két kapufája csak tovább borzolta a kedélyeket a lelátón és a pályán is, hát’ még, amikor 31 éves játékosunk egy veszélyes beadás után betalált, csakhogy mivel mindezt a kezével tette, gól nem járt érte. Gémesi újabb átlövése – hogy-hogy nem – ismét a kapufán csattant, ám az utolsó másfél-két percre nagy esélyt kapott csapatunk, amely a többszörös magyar válogatott kiválóság, Simon Ádám kiállítása miatt emberelőnyben játszhatta le a maradék időt.

Béni ‘öt a háromban’ hagyta fent csapatát és bár helyzetek garmadáját alakította ki ezután is a BEAC, az egyenlítő találatot nem sikerült megszereznie – fontos csatát bukva ezzel a bennmaradásért folytatott harcban. Csapatunk, május 1-én, hétfőn a Nyírbátor otthonába látogat és amennyiben nyerni tud, elkerül a kiesőzónából.

NB I, Alsóházi Rájátszás, 7. forduló

Magyar Futsal Akadémia-ELTE-BEAC 3-2

Kezdőcsapat: Oswald (k), Vadászi, Szini, Fülöp, Szekér.

Cserék: Hoffer (k), Juhász (k), Gémesi, Kiss, Spáth, Dauner, Boros.

Gólszerzők: Szabó D., Fábián, Szabó B. G., illetve Tarjáni, Gémesi.

Kiállítva: Simon Ádám.

Az alsóházi rájátszás állása hat fordulót követően:

Újpest 21 pont
Nyíregyháza 16 pont
Magyar Futsal Akadémia 16 pont
Nyírbátor 12 pont
——————————
ELTE-BEAC 11 pont

Rubeola 6 pont

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech