Mefob polo

Elúszott a továbbjutás a halálcsoportból: 8. helyen zárták a MEFOB-ot pólósaink!

2015. 04. 14.
Mefob polo

Csak az a hajrá, azt tudnánk feledni.. A kétfelvonásos OB záróhétvégéjén férfi vízilabda csapatunk figyelme a Debreceni Egyetem és a Corvinus elleni csoporttalálkozón is csak az utolsó percekben hagyott ki, így idén nem sikerült megismételniük a négy közé jutást.

Vízilabda:

"No Fazekas, no party?!" Február közepén a kétfelvonásos vízilabda MEFOB nyitóhétvégéjét röviden úgy foglaltuk össze, hogy a Fazekas Tibor-show tartotta életbe továbbjutási reményeinket a tavalyi első négy helyezettet felvonultató B jelű hatos fogatból! A pécsiek és a károlisok ellen aratott győzelmek, valamint a BGF-től elszenvedett egygólos vereség azt jelentette, hogy fiaink a csoport 3. helyéről várták a Debreceni Egyetem és a BCE elleni Császár-Komjádi Béla Uszodában rendezett folytatást. Két siker biztos elődöntős szereplést és MEFOB-érmekért folyó küzdelmet kínált, míg egy vereség esetén már a medence parti matekórák kerültek volna fókuszba. Az előzetes erőviszonyok tükrében elérhetőnek tűnt a négy közé kerülés, s ezen a tényen az sem változtatott, hogy már a vízbe ugrás előtt elkönyvelhettünk egy "vezéráldozatot". Februári húzóemberünket, Fazekas Tibort az OB I.-es mérkőzése okán - a Honvéd profija 3 góllal járult hozzá az Euroligában vitézkedő Eger legyőzéséhez - nélkülöznie kellett Szabó Attiláéknak.

A Debreceni Egyetem elleni találkozó forgatókönyve a záró negyed közepéig teljes mértékben együttesünk szája íze szerint alakult. Ugyan a cívisvárosiak kezdettől fogva fegyelmezetten védekeztek, ám alkalmanként sikerült kizökkenteni őket játékstílusukból és megúszásokból könnyű gólokat értünk el. Néhány perccel a dudaszó vége előtt 6-4-es vezetésünkről árulkodott az eredményjelző, ami ellenfelünk fentebb említett defenzív felfogásának tükrében imponálónak bizonyult számunkra. Azonban az utolsó percek nem várt fordulatot hoztak: előbb egy duplát érő távoli bombagóllal egyenlítettek a debreceniek, sőt egy perccel a lefújás előtt még a vezetést is magukhoz ragadták. Válasz már nem érkezett fiaink részéről, ráadásul a vereség ténye mellett olyan lehetetlen helyzetbe került csapatunk, hogy a 2013-as bajnok Corvinus legyőzése esetén is csak a helyosztókban vált érdekeltté.

Ugyan fejben sikerült rendezni a sorokat, hátrébb szorítani a számolgatásokat és fiaink a találkozó utolsó periódusáig 1-2 gólos távolságból a fővárosi rivális nyakában loholtak, ám üldözőből nem váltak üldözötté. A másik csoport mérkőzéseit követően derült ki, hogy együttesünk tisztes felkészülése és helytállása idén egy 7. helyben gyümölcsözhet, amelyért a házigazda SOTE-val néztek farkasszemet a mieink. Fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak előre a csapatok, ám a lefújás pillanatában együttesünk rosszul időzített és alul maradt. Vasárnap hátralevő részében arra is fény derült, nem ok nélkül ragasztottuk rá a sorsolás pillanatában a halálcsoport jelzőt hatosunkra: az elődöntőbe továbbjutó BGF és Corvinus együttese magabiztosan fektette két vállra a riválisaikat, így az idei MEFOB-finálé egy megismételt csoportmérkőzést hozott. A döntő címvédést hozott: a BGF gárdája visszavágott a csoportkörben elszenvedett vereségéért, így az egyetemi-főiskolai országos bajnokságok történetében először ülhetett fel újra a trónra.

(férfiak - MEFOB, csoportmérkőzés) ELTE-BEAC – Debrecen 6-7

(férfiak - MEFOB, csoportmérkőzés) ELTE-BEAC – Corvinus 8-12

(férfiak - MEFOB, 7. helyért) ELTE-BEAC – SOTE 11-12

(férfiak - Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság) Sportliget SE – ELTE-BEAC Vízilabda DSK 10-5 (3-2, 3-1, 3-0, 1-2)

Evezés:

evezésHúsvét után felújított stég és új túrakenuk várják a vízi sportok rajongóit! A Vízi Sporttelepen az ELTE mozogni vágyó hallgatói és dolgozói több lehetőségből is választhatnak, ha közösségben, csapatban szeretnének sportolni. Remek edzés lehetőség, jó mozgás, páratlan környezet, igazi dunai hangulat várja az érdeklődőket félórára a Belvárostól.

Április 7-től indul a szezon az ELTE Vízi Sporttelepen, a szervezett edzések és órarend szerinti kurzusok pedig április 13-tól. Kezdőket és haladókat is vár hétfőn és pénteken délutánonként a BEAC Szabadidősport szakosztálya és Sótonyi Zita, az ELTE sportösztöndíjasa, a foglalkozások szervezője. További információk az alábbi e-mail címen kérhetőek.

A rendszeres edzések mellett a BEAC tematikus sportpályázatán oktatói és hallgatói TDK/intézeti/tanszéki vízi sportnapok szervezésére is lehet pályázatot leadni. A pályázat célja, hogy forrást biztosítson az ELTE kari, intézeti dolgozói, hallgatói számára szabadidős és sportprogramok megszervezésre.

Muay thai:

11113279_10202851248241076_5473138676703502568_nA mi fiunk állta jobban a pofonokat a Harcosok Klubja legutóbbi rendezvényén! Harcművészeti Szakosztályunk versenyzője, Horváth Ádám pályafutása első komolyabb megmérettetésén a Militans Gym harcosa, Faragó Roland ellen szállt ringbe, aki már negyedik alkalommal vette fel a kesztyűt a muay thai szabályrendszerében. Összecsapásukat mégis a gála 10. mérkőzésének sorolták be a szervezők, akik döntésében kiemelt szempontot jelenthetett, hogy Ádám élete első mérkőzésén technikai K.O-val múlta felül riválisát. Szombat este is nagy hévvel vetette bele magát az ütközetbe harcművészünk: a pörgő ritmus mellett testre és fejre egyaránt záporoztak a nagy találatot elérő ütések. Az utcai 'adok-kapok' helyett technikás bunyót hozó összecsapáson a mi fiunk kiválóan alkalmazta a fő erősségének számító gyors, köríves és eltartó rúgásokat, amelyekkel rendre meg tudta törni ellenlábasa erős támadásait. Mindezek tükrében nem meglepő, hogy a meccs bírái egyhangú pontozással Ádámot hirdették ki győztesnek a sérülésektől mentes összecsapás végén. Ilyen a boksz - várjuk a hasonló folytatást!

Tájfutás:

tájfutóA Tüskecsarnok körüli új terep és a bolondos időjárási körülmények sem tréfálták meg a tájfutókat! Idén a szokottnál korábbi időpontban, április elsején rendezték meg V. ELTE Campus Tájfutó Versenyt, amelyet Zemplényi András és Hajas Csilla főszervezők klubunk Tájfutó Szakosztályával közösen bonyolítottak le. A tavaszi szünet első napján a vállalkozó szellemű versenyzők ezúttal új vonalvezetés mentén fedezhették fel a BEAC és a közvetlen szomszédságába eső Tüskecsarnok körüli pályát. A bolondok napi hűvös, szeles, időnként havasesővel tarkított körülmények ellenére a könnyű és hosszabb etapokat is tartalmazó útvonal 30-nál is több érdeklődőt vonzott. Az ELTE-s polgárok számára a versenyen a szervezők a leggyorsabbakat egyedi tervezésű nyereménypólókkal díjazták! Részletes eredménylistát és beszámolót a tájfutók honlapján olvashattok!

Nagypályás labdarúgás:

10A listavezető sem bírt ellenállni a tavasszal veretlenül menetelő labdarúgóinknak! Szabó András együttese a Budai XI. elleni húsvét hétvégi szerencsétlen pontvesztését követően - egy kaput elkerülő lövés öngólba torkollott az utolsó percben - egy nem mindennapi skalpszerzéssel kárpótolta szurkolóit. A BLASZ III.-as bajnokság legutóbbi fordulójában a pontvadászatot utcahossznyival - a Pénzügyőr II. csapatával párban - vezető "33" FC játékosai látogattak a Kövér Lajos utcai sporttelepre. A dobogós helyezések egyikének megszerzésére áhítozó együttesünk a kezdő sípszó pillanatától igyekezett kapuja elég szegezni a mezőnyben labdaügyes ellenfelét, amelynek a letámadásból adódóan alaposan meggyűlt a baja a labdakihozatalokkal. Az első negyedórában kialakított helyzetekből gól még nem született, ám a 17. percben Kulcsár Zoltán csúsztatása nyomán Erdei Gábor ziccerben előbb kicselezte a kapust, majd könnyedén passzolt az üresen tátongó kapuba.

A műfüves pálya méretei okán a narancssárga mezes éllovas a folytatásban sem tudott operálni a nagy keresztlabdákra alapozó játékára, ám a liga egyik gólkirály várományosának, Murányi Domonkos villanása kis híján egyenlítést jelentett - a már 40-es éveit taposó Sziráki András villámgyors reflexekkel hárított. Fordulást követően feljebb tolta sorait a "33" FC, amely a középpályán mezőnyfölényt alakított ki a rengeteget dolgozó, futó játékosaink mellett, ám ez csak egyetlen igazi gólszerzési lehetőségben nyilvánult meg - bezzeg a másik kapu előtt! Három ízben is közel állt a 2-0-s vezetéshez fegyelmezetten és szorosan védekező csapatunk, ám a futballközhely ismét lesújtott: kimaradt helyzetekre góllal felelt az ellen - a ziccert kialakító passz élményszámba ment! Lehajtott fejek helyett inkább eltökélt arcok jellemezték fiainkat, s ez a hozzáállást vezetett oda, hogy néhány perccel később Gál Péter fejese nyomán ismét örömittasan örvendtek a vezetésnek. A hajrára a vendégek a pontszerzés érdekében bevetették a sérülésből épp csak visszatérő gólmágnesüket, Ribényi Mátét is, ám nem találtak ellenszert a BEAC-os védjegynek számító csapatmunkával szemben. 8 forduló maradt hátra, még a 7 pontos hátrány is ledolgozható egy ellenáll6atatlan BEAC-os tavasszal!

(férfiak - BLASZ III.) Budai XI. – ELTE-BEAC 2-2

(férfiak - BLASZ III.) ELTE-BEAC – '33' FC 2-1

(férfiak - BLASZ IV.) Hegyvidék II. – ELTE-BEAC II. 3-2

(férfiak - BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – '33' FC II. 3-0

Kosárlabda:

kosarasokMegállás nélkül halad a feljutás felé Balogh Judit csapata! Az amatőr NB I.-ben szereplő női kosárlabda csapatunk a pontvadászat legutóbbi két fordulójában egyaránt hazai parketten fogadta riválisait: húsvét hétvégéjén a TF ellenében az idei Hepp-kupa döntőjének "visszavágójára" került sor, majd a szombathelyiek kísérelték meg bevenni a BEAC bunkert - no de haladjunk csak időrendben!

A Keleti és Nyugati csoport győzteseinek találkozóján a többség a mi lányainkat kiáltotta ki az összecsapás győztesének, ami azonban a Hauszmann utcai sportcsarnokban történt, arra kevesen számítottak. A TF csapata a Nyíregyházán kispadjukról elzavart szakvezetője, Sterbenz Tamás és súlyos térdsérülése miatt az évad hátralévő részére “kidőlt” kulcsembere, Mányoky Judit nélkül veselkedett neki a rangadónak, ám az első percekben még így is sikerült magukhoz ragadniuk a vezetést. Ekkor azonban "bődületesen" nagyot fordult a kocka: a lekövethetetlen iramot diktáló Pusztai - 12 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz - vezérletével védekezésben lányaink megfojtották a "tesisek" támadójátékát, ráadásul a másik palánknál a mieink 'kés a vajon' módra rohantunk át ellenfelünkön. Az óriási tét egy pillanatig se nyomta rá a bélyegét együttesünk játékára, akik meghökkentően jó dobószázalékkal értékesítették ziccereiket és lehetőségeiket, ráadásul a játék többi elemében - szerzett és eladott labdákban, lepattanóharcban - is a TF-esek fölé kerekedtek. Sorainkból a dupla-dupláig jutó Süle Krisztina ihletett formában - 22 pont, 10 lepattanó, 5 gólpassz - játszott, míg a kispadról beszállók kivétel nélkül új impulzust adtak csapatunknak...

... amelyből a SzOESE elleni mérkőzésre is bőven maradt. Már a találkozót indító feldobás pillanatától kezdve ellentmondást nem tűrő játékkal rukkolt elő együttesünk, amely átmentette kiváló dobóformáját az előző heti egyetemi derbiről: 10 nevezett játékosunkból 6(!)-an is legalább 10 dobott ponttal zártak. A négy negyedből statisztikai és eredményességi mutatókban egyedül a záró játékrész lógott ki: a már alaposan felforgatott ötösünk ugyan 10 kapott pont fölött zárt ebben a periódusban, ám a dobott pontok tekintetében így is három számjegyűre váltott az eredményjelző a "hazai" felirat mellett. Apropó, 3: ennyi mérkőzés választja el csapatunkat a rájátszás végétől és az újabb bajnoki finálétól!

Örömteli híradásból zárszónak is maradt: a bécsi nemzetközi húsvéti tornán U16-os lánycsapatunk ezüstérméről a 45 csapatot felvonultató mezőnyben!

(nők - amatőr NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – TFSE 96-50 (22-11, 32-10, 19-14, 23-15)

(nők - amatőr NB I.) ELTE-BEAC Újbuda – SzOESE Sportiskola 102-34 (26-6, 31-8, 26-7, 19-13)

(férfiak - NB II. Közép csoport) Monori SE – ELTE-BEAC 68-87 (14-33, 15-21, 24-17, 15-16)

(férfiak - NB II. Közép csoport) ELTE-BEAC – Közgáz "B" 73-88 (20-22, 12-32, 28-14, 13-20)

Futsal:

Mefob csapatLedolgozható hátrányt szedett össze hazai pályán futsal csapatunk! Negyeddöntőjéhez érkeztek a MEFOB-küzdelmek, amelyben Árendás Tamás vezette együttesünk is érdekeltnek számított. A gyöngyösi selejtezőből továbblépve fiaink a BEAC Sportcsarnokban fogadták a győri Széchenyi István Egyetem legjobbjait, és a két fél az előzetes várakozásoknak megfelelően hajtós, szoros mérkőzést játszott egymással. Fiaink hullámzó teljesítményét okosan használta ki a kisalföldi gárda, amely sovány, egygólos előnnyel várhatja a jövő hét keddi visszavágót. A párharc megnyerése azért bír nagy jelentőséggel csapatunk számára, mert a négyes döntőre hazai körülmények között, a Tüskecsarnok parkettáján kerül sor.

(férfiak - MEFOB, negyeddöntő) ELTE-BEAC – Széchenyi István Egyetem 4-5

(férfiak - NB II., Nyugati csoport) ELTE-BEAC – TFSE 4-2

(férfiak - U20, NB II.) ELTE-BEAC – Félegyházi TSI 2-5

(férfiak - U20, NB II.) ELTE-BEAC – Szászvári SE-Fürge Nyuszi 2-2

(férfiak - U20, NB II.) ELTE-BEAC – Ferihegyi Vecsés 0-6

(nők - NB I., alsóházi rájátszás) ELTE-BEAC – Brand Misson Tolna-Mözs 1-8

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Budai XI. "A" 2:3 (29-27, 18-25, 25-22, 23-25, 13-15)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech