Mindenki előtt

ELTE-s világbajnoki címnek tapsolt Brazíliaváros népe!

2014. 04. 21.
Mindenki előtt

Jogász hallgatónk, Kovács Zsófia kiegyensúlyozott versenyzésének köszönhetően az erős mezőnyből elsőként szakította át a célszalagot a Triatlon Egyetemi Világbajnokságon.

Triatlon: Kovács Zsófia a világ tetejére ért Brazíliavárosban! Április 20-án a brazil fővárosban került sor a Triatlon Egyetemi Világbajnokságra, amelyet kétévente rendeznek meg. Két magyar induló Dudás Eszter (BME) és Kovács Zsófia (ELTE) képviselte hazánkat a világversenyen. A versenyzőknek az 1500 méter úszásból, 40 km kerékpározásból, valamint 10 km futásból álló olimpiai távon kellett bizonyítaniuk.

triatlon 1A korábban az 5vös 5km-en is diadalmaskodó Zsófi az erős mezőnyben a hetedik helyen jött ki a vízből, majd a harmadik legjobb idővel teljesítette a 40 km-es kerékpáros távot. Ezzel már az abszolút versenyben a második helyen állt. Ezt követte a 10 km futás, amit kiválóságunk a második legjobb idővel 40:52-vel abszolvált, majd a verseny végén több mint 20 másodperccel megelőzte a brit Heather Sellarst, és elsőként szakította át a célszalagot!

eredmény_triatlon

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

20140412_173533Speed-tamburelli: Népes ütős mezőny gyűlt össze az I. Speed-Elek Tamburelli Kupán, amelyen a BEAC színeiben indulók egytől egyig kiváló eredményt értek el. A BEAC Sportcsarnok teniszpálya részén rendezett megmérettetésen a hozzátartozók és az érdeklődők alig fértek el a "kispadokon", miközben a versenyzők kilenc pályán és hét órán keresztül küzdöttek Magyarország első Tamburelli versenyén! Íme az eredménylista kategóriánként:

Női egyéni: 1.Kaszó Zsófia (Budaörsi SE), 2. Strobl Andi (BEAC), 3. Elek Odett (BEAC)

FFI egyéni: Bartha Dénes (BEAC), 2. Feitel Balázs (Angyalföld), 3. Kreisz Tamás (Angyalföld)

Páros: Kaszó Zófi-Elek Odett (Budaörs-BEAC), 2. Strobl Andi-Király Tamás (BEAC), 3. Feitel Balázs-Tasnádi Andi (Angyalföld-BEAC)

U-16: Huber Vanessza (Ócsa), 2. Murvai Rebeka, Szigetszentmiklós(BEAC), 3. Bakay Blanka (Budaörs)

U-12: Szabó Nikolett (Ócsa), 2. Dobor Zsombor, Szigetszentmiklós(BEAC), 3. Czapári Miron, Szigetszentmiklós(BEAC)

Női kosárlabda: Szörnyű kezdés, óriási feltámadás: bajnoki döntőbe jutottak Balogh Judit tanítványai! A húsvéti ünnepek előtt került sor női kosárlabdázóink soros bajnoki mérkőzésére, amelyen a hírös városiakat látták vendégül. Az első negyed álmos kezdést hozott a mieink részéről: a játékrész végén 21 pontos kecskeméti fórt regisztrált az eredményjelző. A sokkból még időben eszméltek hölgyeink és mérkőzés további periódusában türelmes játékkal előbb 10 ponton belülre zárkóztak, majd egy félelmetes hajrát produkálva meg is nyerték az bajnokit. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy gyakorlatilag végig a vendégek vezettek, ám a BEAC-os szív jókor dobbant és az utolsó pillanatokban maga javára fordította találkozót. Ezzel a győzelem jó esély nyílt arra is, hogy a hátralevő két forduló eredményétől függetlenül együttesünk az első helyről vágjon neki a bajnoki döntőnek.

(Amatőr Női NB I. rájátszás) ELTE-BEAC Újbuda – Kecskeméti KKC 65-59 (7-29, 19-12, 19-9, 20-9)

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Híd Unió SE 54-71

csajokNői futsal: Csütörtökön a listavezető – és már bajnok – Hajdúböszörményi TE csapatát fogadta Sajben Marcell együttese. Női meccseken ritkán látott szurkolás és körülbelül 100 néző fogadta csapatunkat a BEAC csarnokban. A hétközi fordulóra való tekintettel 3 NB I.-es játékos is erősítette csapatunkat, de a keret magját természetesen az NB II.-ben játszó lányok adták. A rémálomszerű 0-3 kezdés után összeszedtük a védekezésünket az első félidő második felére, és sikerült tartanunk a lépést a nagypályás válogatottakkal teletűzdelt hajdúságiak ellen. A második félidőben már helyenként felül is tudtunk kerekedni a vendégeken, és ha a befejezéseknél kicsivel jobban koncentrálunk egy még szorosabb eredménnyel is meglephettük volna a bajnokot. Az ellenfél játékerejét tükrözi az, hogy az idényben mi értük el ellenük a 2. legszorosabb eredményt. Góljainkat, a hosszú szünet – nagypályás válogatott mérkőzések – visszatérő Papp Dóra szerezte.

(NB II.) ELTE-BEAC – Hajdúböszörményi TE 2-6

A húsvéti szünet miatt sajnos sokan hazautaztak csapatunkból, így kicsi, ám annál lelkesebb kerettel vágott neki együttesünk a szombati, szári túrának. Két debütálásra is sor került: először kapott helyett Ignácz Blanka és Móczik Alexandra csapatunk kezdőjében, akik kiváló teljesítménnyel hálálták meg a bizalmat. A harcos, néhol durva futsalt játszó Kalafa jól kezdte a mérkőzést és két lecsorgó labda után már 2-0 vezetett a hazai csapat. Azonban a lányok nem adták fel és az első félidő végére már több biztató lehetőségünk is akadt. A szünet után egy még harcosabb ELTE lépett a pályára, aminek meg is lett az eredménye: a második félidőben átvettük a mérkőzés irányítását. Igaz, végül csak döntetlenre sikerült hoznia lányainknak a játékrészt, hiszen a szári csapat egy igencsak vitatható gólt szerzett egy hatalmas hazai fault után. Ennek ellenére a lányok minden dicséretet megérdemelnek, mert sikerült nagyon megnehezítenünk a dobogóért küzdő hazai csapat dolgát. Góljainkat Béres Adrienn és Veszely Zsuzsanna szerezte.

(NB II.) Kalafa Újbarok SE – ELTE-BEAC 5-2

Nagypályás labdarúgás:

(BLASZ III.) Rákosmenti KSK II. – ELTE-BEAC 1-1

Női röplabda: Bravúros röpigyőzelem Angyalföldön! Az első két szett megnyerését követően női csapatunk figyelme alább hagyott, így a hazaiak könnyedén felzárkóztak. Hölgyeink messze földön híresek arról, hogy egy meccsen belül is képesek megélni összeszedett és kapkodó érzést egyaránt: hullámzó teljesítményünk miatt a negyedik szett se hozott sikert számunkra. Így egy utolsó, mindent eldöntő szettre került sor a bajnoki pontok elosztása végett. Korábbi stratégiánk átvariálásával pár játékosunk új posztra került és - utólag - ez bizonyult a siker kulcsának: amíg az új felállás csapatunkat megerősítette, ellenfelüket annál jobban összezavarta. A hirtelen jött ötlet és a lányok kemény munkája fontos bajnoki pontokat hozott együttesünk konyhájára!

(Budapest Bajnokság) ATTE – ELTE-BEAC 2:3

Férfi röplabda:

(Budapest Bajnokság) Malév SC ELTE-BEAC 3:2 (21:25, 25:22, 24:26, 25:14, 15:12)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech