1255094343207852873 Olympic sports Cross country skiing pictogram svg hi

ELTE-s szereplés a FIS Északi Sí Világbajnokságon

2011. 02. 27.
1255094343207852873 Olympic sports Cross country skiing pictogram svg hi

Idén februárban a sífutás Mekkájában, a norvégiai Oslo Holmenkollenben került sor a FIS Északi Sí Világbajnokságra. Pálfy Máté, az ELTE TTK hallgatója és az ELTE-BEAC Polythlon szakosztályunk edzője a 39. helyen ért célba a klasszikus stílusú 10 km-es számban.

A nívós versenyt kétévente rendezik meg, ahol a sífutó számok mellett síugrásban és északi összetettben mérhetik össze tudásukat a versenyzők. Sífutásban két számban indult magyar csapat, a klasszikus kvalifikációs versenyen és a 1,5 km-es szabadstílusú sprintversenyen. A magyarok közül Kónya Ádám érte el a legjobb eredményt, de minden magyar induló méltó módon képviselte hazánkat. Pálfy Máté, az ELTE TTK hallgatója és ELTE-BEAC Polythlon szakosztályunk edzője a 39. helyen ért célba a klasszikus stílusú 10 km-es számban.

„Óriási élmény volt a sífutás Mekkájában, Holmenkollenen rajthoz állni egy világbajnokságon. Maga a verseny számomra nagyon kemény volt, elsősorban a pálya nehézsége miatt. Talán ennyire még soha nem futottam ki magam. Rengeteg néző látogatott ki, annak ellenére, hogy ez csak egy kvalifikációs verseny volt. A norvégok sífutó fanatizmusát megdöbbentő volt látni. Az erdőben a sífutópályák mellett összesen legalább harminc-negyven sátor állt, amelybe norvég szurkolók költöztek a sífutó VB idejére, dacolva a -10 fokos hideggel és a hóeséssel.” – emlékszik vissza boldog nosztalgiával a versenyre Pálfy Máté néhány nappal hazaérkezése után – „helyezésben szerettem volna egy kicsit előrébb végezni, de az időmmel illetve a FIS pontommal elégedett vagyok.”

Pálfy Máté a BEAC edzőjeként minden évben szervez sífutó táborokat is, ahol minden téli sport iránt érdeklődő egyetemistát szeretettel vár: „Az idei sífutó edzőtáborunk is rendkívül jó hangulatúra sikerült. Több mint negyvenen indultunk neki a négynapos kalandnak. Kiváló kikapcsolódás, remek hangulatú közösség és egyben az egyik legjobb kardio edzési lehetőség, ami felkészít a nyári sportszezonra.”

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech