11035447 525312724292725 1166266060696619144 n

ELTE-BEAC Futsal Kupa immáron ötödször

2015. 09. 08.
11035447 525312724292725 1166266060696619144 n

A Hajdúböszörményi TE lány csapatának és a Corvinus férfi együttesének a sikerét hozta tornánk, amelynek jubileumhoz méltó körülményeit az ELTE Sport Kft., az eremgyar.hu és a BEAC biztosította.

Augusztus utolsó hétvégéjén immáron V. alkalommal rendezte meg klubunk a ELTE-BEAC Futsal Kupát. Rendezvényünk az eremgyar.hu főtámogatásában valósult meg, akik jubileumi, alkalomhoz illő díjazást biztosítottak a csapatok számára, továbbá a BEAC és az ELTE Sport Kft. is segítette rendezvényünk létrejöttét. Tornánk elsődleges céljaul tűzte ki idén is, hogy a nevező csapatok megfelelő edzőmeccsekkel tudjanak felkészülni a 2015/2016-os szezonra.

A rendezvényt a szombati nappal nyitottuk, ahol a hölgyek léptek parkettre. A női NB I két bombaerős alakulata, a Brand Mission Tolna Mözs és a HTE kiemeltek voltak a csoportok sorsolása előtt, amihez hozzásorsoltuk a többi NB2-es, illetve nagypályás csapatot. Kuriózumnak számított rendezvényünkön a BEAC Hiúzok szereplése, akik háromnegyed pályás csapatként a bajnoki rajt előtt kiváló felkészülésnek gondolták tornánkat, és az ELTE-s lányok nagyon jól tartották magukat a magasabban sorolt csapatok ellen is.

11898789_525300347627296_5808922560887670801_n

Az esélyekhez mérten sem a tolnaiaknak, sem pedig a válogatott kiválóságokkal teletűzdelt böszinek nem volt kérdéses a csoportelsősége. A második helyekért a B csoportban az NB2-es újonc FC St. Mihály illetve a hazai ELTE-BEAC és a Veresegyház - Grizzly Kosice duó harcolt. Az ELTE – St. Mihály összecsapáson egy döntetlen után a vendégek 1-0 sikert értek el az edzőtábor után fásultan játszó ELTE ellen, így megérdemelten jutottak az elődöntőbe. A Veresegyház Szennai ellenállhatatlan játékának köszönhetően 3-0-ra verte a Kassát, így a Pest megyei csapat jutott az elődöntőbe.

Az elődöntőkön nem borult a papírforma: bár a szervezetten védekező szegedi csapat alaposan megnehezítette Frank Tamás csapatának dolgát, de a sok helyzetet elpuskázó kék mezesek még így is jogosan jutottak a döntőbe. A másik mérkőzésen a veresi csapatára gólzápor hullott a HTE részéről, akik meg sem álltak 7-ig, és egy sima találkozón kerültek a fináléba.

A bronzmérkőzésen a szegedi csapat szerzett vezetést Baksa góljával, majd nem sokkal rá Popovics Dalma egalizálta az eredményt, ami a végeredményt is jelentette. Így büntetőkkel dőlt el, hogy a kupaújonc St. Mihály csapata végzett a dobogó alsó fokán.

A döntőbe kétségkívül kupánk két legjobb csapata jutott be, akik egy közönségszórakoztató kiváló meccset vívtak egymással. Helyzetek akadtak itt is, ott is, de a vezetést csak a 21. percben tudta megszerezni a hajdúsági csapat Pádár Anita góljával. A Tolna egyből 5-4 elleni játékra váltott, amiből sok lehetősége adódott, de Torma ihletett formában védett, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a Hajdúböszörményi TE nyerte az eremgyar.hu – ELTE-BEAC Futsal Kupát.

A női kupa végeredménye:
1. Hajdúböszörményi TE
2. Brand - Mission Tolna Mözs
3. FC St. Mihály

Legjobb kapus: Horváth Melinda (FC St. Mihály )
Legjobb játékos: Varga Adél (Brand – Mission Tolna Mözs )
Gólkirály: Demeter Réka – Pádár Anita (mindkettő Hajdúböszörményi TE ) 5-5 gól

Férfi kupánkra 8 csapat nevezett ősszel, ám a szervezők okkal bizakodnak abban, idén még több emberhez eljut kupánk hírneve és januárban már 12-16 csapatot fogadhatnak a Bogdánfy úti sportcsarnokban.

Az előzetes erőfelmérés során az a A és a B csoport is kiegyenlítettnek tűnt, s ezt a pályára lépők remek és szórakoztató mérkőzésekkel igazolták a rendezvényre kilátogató szurkolók, köztük Sito Rivera szövetségi kapitány is számára. Az A csoportban már a második körben eldőlt a két továbbjutó kiléte: a Dunakeszi Kinizsit 2-1-re megverte a Csernai Gábor által dirigált BME Futsal Club, így ott az utolsó meccs már csak az első helyről döntött. A BME egy hajtós mérkőzésen 3-1-re verte a Közgázt Varga Bence duplájával. A csoport harmadik helyének sorsa a Dunakeszi U20 – PTE mérkőzésen dőlt el - a pécsiek javára.

A B csoportban a hazai csapat rögtön ponthullajtással kezdte a tornát: az 1-0-ról fordítani tudó Asterix ellen végül örülniük kellett a pontszerzésnek. A csoport további mérkőzései a papírformának megfelelően alakultak: az erejével teljesen elkészülő – egy cserével felálló – Asterix csak megnehezíteni tudta ellenfelei dolgát, pontszerzésre már nem tellett tőlük. A Gödöllő 7 pontot gyűjtve elsőként jutott tovább a csoportból, a második hely pedig az utolsó csoportmérkőzésen dőlt el. A gólzáporos találkozón a hazai ELTE 5-3-ra megverte az NB Közép csoportjába nevező UTE-t. Így a lila-fehérek az 5. helyért játszhattak a Pécs csapatával, amit 2-1-re meg is nyertek Farkas és Lotz góljával.

Az első elődöntőben az ELTE-s fiúk fejben még az öltözőben jártak, így a műszakisok könnyen 3-0-s előnyre tettek szert. A mérkőzés második felében már kiegyenlített párharc folyt a parketten, de Árendás Tamás találata csak a szépségtapaszt jelentette a BME öt góljára. A második párharcban hiába vezetett 3-1-re a Corvinus, egyenlített a Gödöllő. Mindhiába: létszámfölényes játék során labdát vesztettek Baranyai fiai és az adódó helyzetet Gergály értékesítette, amivel döntőbe juttatta csapatát.

A bronzmérkőzésen a csoportmeccsek visszavágójaként a Gödöllő az ELTE-vel csapott össze. A gólzáporos mérkőzésen a fekete mezes Pest megyeiek örvendhettek: másfél perccel a lefújás előtt, 3-3-as állásnál a hazai védelem kihagyása után szerezték meg a győztes találatot.

A döntő nyílt sisakos küzdelmet hozott: a letámadással indító Corvinus közvetlenül a meccs elején máris vezetést szerzett. A BME sok helyzetet és 10 méterest is kihagyva loholt az eredmény után, ami visszaütött. Ellenlábasuk ügyesen kontrázott, és hatékonyan értékesítette lehetőségeit, aminek kupagyőzelem lett a gyümölcse.

A férfi kupa végeredménye:
1. Corvinus
2. BME Futsal Club
3. Gödöllő

Legjobb kapus: Trautman Ferenc (BME Futsal
Legjobb játékos: Gergály Gyula (Totallsport – Corvinus)
Gólkirály: Mudra Ákos (ELTE-BEAC) 6 gól

Fotók: Nagy Ádám Zoltán

A női torna képei

A férfi torna képei

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech