DSC 8884

Elsőként Ázsiában – Kínában képviselik hazánkat az ELTE-BEAC cheerleaderei

2018. 07. 19.
DSC 8884

Az ELTE-BEAC cheerleader csapata 36 fős delegációval július 19-én Kínába utazik, hogy megmérettesse magát a 6. China Cheerleading Open világkupán Nanking városában

Az ELTE-BEAC cheerleader csapata 36 fős delegációval július 19-én Kínába utazik, hogy megmérettesse magát a 6. China Cheerleading Open világkupán Nanking városában. A sportolók Senior Coed Premier, Freestyle Pom Team és Freestyle Pom Double kategóriákban képviselik egyesületüket és hazánkat elsőként az ázsiai kontinensen. A csapat tagjai között szerepel 6 sportoló, akik a júniusban megrendezett Európa- bajnokságon a dobogó legfelső fokáig meneteltek a Magyar Női Válogatott keret tagjaiként. A világkupán, hazánkon kívül másik 15 ország vesz részt.

Az utazást megelőző napokon a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, valamint a Magyar Cheer Szövetség vezetősége ünnepélyes keretek között köszöntötte a sportolókat.

Jelen volt Prof. Dr. Hamar Imre - az ELTE rektorhelyettese, a BEAC elnöke, valamint a Konfuciusz Intézet igazgatója - aki hasznos tanácsokkal látta el a csapatot, felhívta a figyelmet Nanking látnivalóira, valamint a kínai emberek közvetlenségére.

Vissy Anna a Magyar Cheer Szövetség alelnökeként kiemelte mekkora lépés ez országunk sportjának, hiszen ekkora létszámú delegáció még sosem képviselte a hazai cheer sportot egy ilyen rangos világeseményen.

Simon Gábor, a BEAC igazgatója kiemelte, hogy az idén 120 éves klub számára fontos, hogy szerepet vállaljon a hazai cheerleader sport megerősítésében, melynek kiemelt állomása lesz a mostani világkupa.

Miklós Mátyás, a BEAC edzője és a nankingi csapat vezetője megjegyezte, hogy milyen robbanásszerű ütemben fejlődik hazánkban a sportág, melyben úttörő szerepet vállal a klub.

Az esemény végén valamennyi támogató számára – kiemelten a crowdfunding gyűjtésben résztvevők számára – megköszönték a hozzájárulást ahhoz, hogy a csapat kiutazhat a világversenyre.

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Eötvös Loránd Tudományegyetem - Pedagógiai és Pszichológiai Kar, Eötvös Loránd Tudományegyetem - Bölcsészettudományi Kar, Székesfehérvár Önkormányzata, Budapest II. kerületének Önkormányzata, Ózd város Önkormányzata, Máriapócs Önkormányzata, Jászberény Önkormányzata

Az ünnepélyes köszöntőn készült valamennyi fénykép elérhető a BEAC Facebook oldalán!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech