Atletika

Első helyen az ELTE a Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokságon

2011. 10. 16.
Atletika

Első helyen végzett az ELTE csapata október 14-én a Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokságon az egyetemek közötti pontversenyben. Az ELTE sportolói közül aranyérmet szerzett Tagscherer Blanka (távolugrás), Pető Bence (távolugrás), Torda Benjámin (magasugrás), Kecskeméti Gábor (súlylökés), valamint a férfi 4×200-as váltó. Ezen kívül még négy ezüstérmet és hat bronzérmet hoztak el az ELTE atlétái…

Az egyetemi versenyek mindig is kiemelkedő jelentőséggel bírnak, és egyben magával ragadó hangulatúak az egyetemi sportéletben. 2011-ben egyetemük egyik atlétikai szakosztálya, az ELTE ADSK szervezésében került megrendezésre a Budapesti Egyetemi Atlétikai Bajnokság, ahol az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Közgazdasági Tudományegyetem (BME),, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem (SOTE), a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF), a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE), az Óbudai Egyetem (ÓE) és a SOTE Testnevelési és Sporttudományi Kar (TF) képviseltette magát.

Az egyetemek közötti pontversenyt az Eötvös Loránd Tudományegyetem nyerte meg:

Intézmény

Férfi

Női

Összes

1

ELTE

61 p

66 p

127 p

2

BME

60 p

16 p

76 p

3

SOTE

4 p

20 p

24 p

4

ZMNE

-

14 p

14 p

5

BCE

-

12 p

12 p

6

TF

4 p

7 p

11 p

7

BGF

7 p

-

7p

8

ÓE

3p

12 p

Az ELTE sportolói közül aranyérmet szerzett Tagscherer Blanka (távolugrás), Pető Bence (távolugrás), Torda Benjámin (magasugrás), Kecskeméti Gábor (súlylökés), valamint a férfi 4x200-as váltó. Ezen kívül még négy ezüstérmet és hat bronzérmet hoztak el az ELTE atlétái.

A Budapesti Egyetemi Bajnokság részletes eredménylistája itt letölthető.

Az ELTE-BEAC nevében is gratulálunk az ELTE ADSK-nak és Janecskó András szakosztályvezető sporttársunknak a sikeres szervezéshez és a nagyszerű eredményhez!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech