Cheer1

Élménybeszámoló a cheer kontinensviadalról

2014. 07. 28.
Cheer1

Klubunk sportszervezőjével tekintettünk vissza a magyar szemszögből sikeresnek tekinthető bonni Európa-bajnokságra, amelyen a magyar válogatott tagjai mellett az ELTE Coed Group és az ELTE Veres Sister duója is porondra lépett.

Egy hónappal korábban, június végén rendezték meg a hivatalos Európai Szövetség (ECU) által minden évben megszervezett European Cheerleading Championship-et. Az Európa-bajnokságot idén Németországban Bonn városában tartották. A versenyen 23 nemzet több mint 3000 sportolója vett részt. Magyarországról több kategóriában több egyesület is kvalifikálta magát, míg csapatban az első magyar Coed illetve All Girl válogatott is képviseltette magát. Mindezek mellett egyetlen egyetemi csapatként kijutott az ELTE Coed Group-ja és az ELTE Veres Sisters nevű Cheer Dance párosa. A mieink ismét kiválóan szerepeltek és roppant erős mezőnyben kiváló eredményeket érték el. A folytatásban Kovácsik Rita, klubunk cheerleading sportszervezőjének beszámolóját olvashatjátok:

cheer2"Az ELTE Coed Group 10. helyen végzett, amely egy nagyon szép eredmény mivel ez a csapat mindösszesen 1,5 éve csinálja ezt a sportot. Az ELTE Veres Sisters nevű Cheer Dance párosa pedig 11. helyen végzett, amely egyfelől egy nagyon szép eredmény, másfelől pedig ők Magyarország történetében először és egyedüliként képviselték hazánkat. Szeretnénk megköszönni a sok segítséget és támogatást az ELTE SE-nek és a BEAC-nak, hogy lehetővé tette, hogy kijuthassunk az Európa Bajnokságra. Jövőben szeretnénk majd akár a világbajnokságot is megcélozni."

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech