Dance

Ellenáll6atlan cheerleaderek és táncosok Dunaújvárosban

2014. 12. 08.
Dance

6ásos produkciókkal rukkoltak elő szakosztályunk versenyzői a hétvégi Cheerstars International Open-en: mind a hat kategóriában magas színvonalú, négy ízben aranyérmet is érő bemutatóval szórakoztatták a közönséget.

Cheerleading:

Hatékony hétvégét zárt szakosztályunk a hétvégi, Cheerstars International Open elnevezésre hallgató nemzetközi versenyen: versenyzőink mind a hat kategóriában magas színvonalú, négy ízben is aranyérmet érő bemutatóval szórakoztatták a közönséget. Több mint félezren, köztük a sportág összes honi képviselői, valamint Romániából érkező táncos csapatok fordultak meg a nagy rangnak örvendő rendezvényen Dunaújvárosban.

Klubunk versenyzői több kategóriában mérettek meg: egy táncos csapat, három táncos páros, egy akrobata csapat és egy akrobata páros képviselte az ELTE-BEAC színeit. Sorainkban ott szerepelt az a Cheer Dance Team is, amely a legfrissebb európai ranglistán éppen csak lecsúszott a dobogós helyekről - alig 5 pontos hátrányuk van a holtversenyben második helyen álló szlovén és orosz szurkolólányokhoz képest. Táncos lábú társaságuknak ezúttal be kellett érnie az ezüstéremmel, ám a másik öt műfajból négyben is a dobogó legfelső fokára álltak fel sportolóink.

Következzenek az eredménysorok, amelyek önmagukért beszélnek:

ELTE COED TEAM – 1. hely

Partner stunt novice – 1. hely

Veres sisters double dance – 1. hely

Karesz&Heni-hiphop double – 1. hely

Steve&Gina-hiphop double dance – 2. hely

CHEER DANCE Team – 2. hely

Kosárlabda:

011Azt a félszázát... Hölgyeink a cívisvárosban vendégszerepeltek a legutóbbi MEFOB-fordulóban, és a kezdeti kapkodást követően a találkozó esélyesének számító hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést. Szabó Réka triplája egy 9-0-s hazai rohanást vezetett fel, amelynek végén megnyugtató előnnyel zárta a nyitó negyedet a debreceniek. Kis létszámú, ám annál lelkesebb, szervezettebb együttesünk Csajkó Dóra irányításával próbálta elejét venni a "futóversenynek", ám a hatékony csapatmunkával operáló debreceniek nem bízták a véletlenre a dolgot és a második felvonás elejére eldöntötték a meccs sorsát. Centerünk, Wunderlich Anna ponterős befejezései révén a hajrát a mieink bírták jobban és 20 ponton belülire sikerült szorítani a különbséget.

Lányaink lendülete a fordulás után alábbhagyott, így Gál Annamária, majd Göttlinger Anna villanásaival ismét elhúzott a DEAC. Mindeközben egy "testvérpárbaj" is zajlott a játéktéren: a mieink soraiban Új Annamária, a debrecenieknél Új Eszter játszott, s nem egyszer szembe is kerültek egymással. Mindez természetesen nem változtatott azon a tényen, hogy a hazai együttes végül kerek 50 pontos győzelmet aratott hölgyeink ellen, akiknek a legjobb 8 közé jutásért hatványozottan fontos oda-vissza mérkőzést vív a közeljövőben a Nyíregyházi Főiskola legjobbjai ellen.

(nők – MEFOB) DEAC – ELTE-BEAC 77-27 (18-6, 22-10, 21-5, 16-6)

(nők – Budapest Bajnokság) BC Csepel – ELTE-BEAC 40-67 (6-19, 16-14, 9-19, 9-15)

fiu kosarasAlulmaradtak fiaink a debreceni dobópárbajban! Bátor, ügyes játékkal kezdett a címvédő otthonában a mindösszesen hét fővel elutazó férfi csapatunk. Különösen az All Star gálát is megjáró Varga Zsolt volt elemében és eredményes játéka révén még 10-9-re a példátlan sérüléshullámmal sújtott fiaink vezettek a 3. percben. Ekkor azonban magasabb fordulatszámra kapcsolt a DEAC: agresszív védekezésükkel hibákra kényszerítették a mieinket és egy ellenállhatatlan, 21-2-es rohamot mutattak be. A Nagy-fivérek remekül szervezték, pörgették a hazaiak játékát, gyakorta jeleskedtek a társak kiszolgálásában.

A második negyed elején stabilizálódni látszott együttesünk játéka, a két csapat közti különbség beállt 20 pont körülire, ám a hajdúságiak újabb ritmusváltásával szemben tehetetlennek bizonyultunk. A vendéglátók újabb rohanásukkal gyakorlatilag végleg eldöntötték a találkozót. Fordulás után a csapatok "felhagytak" a védekezéssel és valóságos dobópárbajt rendeztek: Szabari Krisztiánék az első félidőben összeszedett nagy hátrány dacára helyenként látványos, eredményes támadójátékot produkáltak. A DEAC magabiztos sikerét így sem fenyegette veszély, ráadásul ezen az estén csapatjátékban igazán extrát nyújtottak 34 kiosztott gólpasszukkal.

(férfiak – MEFOB) DEAC – ELTE-BEAC 117-76 (35-17, 24-10, 31-22, 27-27)

(férfiak – NB II. Közép B csoport) ELTE-BEAC – Budapesti Honvéd SE 58-54 (12-13, 21-13, 17-18,8-10)

Kézilabda:

(nők- Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) KRE – ELTE-BEAC 14-8

(férfiak – Budapesti Egyetemi-Főiskolai Kézilabda Bajnokság) ELTE-BEAC – KRE

Futsal:

(férfiak - NB II. Nyugati csoport) Fehérvár-Futsal – ELTE-BEAC 4-4

(férfiak U20 - NB II.) ELTE-BEAC – Szászvári SE-Fürge Nyuszi 3-5

(férfiak U20 - NB II.) ELTE-BEAC – Félegyházi TSI 4-1

(férfiak U20 - NB II.) ELTE-BEAC – Ferihegy Vecsés 3-5

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság) Tüker M.S.C. – ELTE-BEAC 0:3 (21-25, 20-25, 28-30)

(nők - Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – TFSE-KRA 3:0 (25-22, 25-17, 25-14)

Vízilabda:

poloTámadójátékossal a kapuban fejezték be hétvégi bajnokijukat pólósaink, avagy a rekordmennyiségű kiállítással került a főszerepbe a bírói duó. Már a tavaszi programmal folytatták a küzdelmeket a csapatok Gyarmati Dezső Felnőtt Férfi Bajnokságban legutóbbi játéknapján, így a felsőházba jutott ELTE Vízilabda DSK és a sorozatban 9 sikert számláló Sportsziget SE csapott össze a medencében. Sajnálatos módon a rangadónak ígérkező találkozón a játék helyett a bírók került a figyelem középpontjába. Megesett, hogy az egyikük ötméterest ítélt, amit a másik visszavont, majd amikor az egyikük visszaadta a labdát a mieinknek, akik a sípszóra vártak, a másik passzív játék okán elvette azt tőlünk. Sőt, ezt is lehetett tetézni, az utolsó negyedre kaotikus állapotok uralkodtak. Másfél percre állt a játék, ugyanis a bíróknak meg kellett beszélniük, hogy mikor mit kellene fújni, mert már egymást sem értették.

Ez annak tükrében bizonyult bosszantónak, hogy a hajrát döntetlen állásnál kezdték meg a felek. Addig jobbára a fiaink vezettek: a félidőre két góllal is sikerült meglógni, ám a sikersorozatuk megőrzéséért küzdő vendégek kiegyenlítettek. A negyedik negyed közepétől tótágast vett a találkozó: az egyik játékvezető elkezdte a cserével végleg kiállításokat befújni. Ennek következtében a mieinktől három játékos jutott a cserével végleges kiállítás sorsára, ráadásban két csapattagunk kipontozódott. A vendég részéről ugyanez a statisztikai mutató kettő végleg cserével kiállításra és három kipontozódásra "rúgott". Mindezt úgy, hogy a nézők elmondása alapján egyáltalán nem hozott durva megmozdulásokat a meccs.

A kiállítás-cunami azt jelentette, hogy 10-9-es vezetésünknél cserejátékosok híján a kapunkba az egyik támadójátékosunknak kellett állnia és a hátralevő négy perces periódust a vendégek okosan kihasználták ezen az "emlékezetes esten".

(Gyarmati Dezső Felnőtt Férfi Bajnokság) ELTE Vízilabda DSK – Sportliget SE 12-14 (4-3, 4-3, 3-5, 1-3)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech