IMG 20190323 173002 1

Elkezdődött a polefitness versenyszezon: Pole Artistic Hungary 2019 (és egy kis Spartan) 

2019. 04. 04.
IMG 20190323 173002 1

Március 23-án rendezték meg a Pole Artistic Hungary 2019 versenyt, ahol klubunkat három kategóriában hat versenyzőnk képviselte!

Szerencsére annyi rúd verseny van manapság Magyarországon, és annyi lelkes BEAC-os rudas, hogy sosem unatkozik szakosztályunk. Amint vége az egyik eredményhirdetésének, már a következő megmérettetés nevezési határidejét kell figyelni, illetve tervezni az újabb koreográfiákat.

2019. március 23-án rendezték meg a Pole Artistic Hungary 2019 versenyt, melyet több külföldi induló, nemzetközi zsűri és erős mezőny jellemez évek óta. A BEAC-ot ezúttal hatan képviselték három kategóriában. Farkas Lilla és Sárai Tícia tanítványai hónapok óta készültek, idén is szorosan együttműködve a gödöllői Catwalk Ironairbase stúdióval, ahonnan további három induló egészítette ki a csapatot.

Sokat jelentett ez a verseny az Ivancsó Viktória - Pintér Vivien duónknak, hiszen mindketten komoly sérülések után tértek vissza a színpadra. Korábban mindketten többször is indultak egyéni kategóriában, aztán idővel a duó is elkezdte érdekelni őket, hiszen rengeteget lehet fejlődni a páros műfajban, ráadásul ez nagyon látványos része a versenyeknek. Elmondásuk szerint mostanra sikerült megtalálniuk a tökéletes duó-partnert és nagyon jól kiegészítik egymást. Sajnos végül a kategóriájukba nem érkezett érvényes nevezés, illetve visszalépett, aki korábban jelentkezett, vagyis a versenyen csak „önmagukkal versenyeztek”, és automatikusan az első helyre kerültek, de így is hatalmas élmény volt számukra a felkészülés és a visszatérés.

„Sajnos az utóbbi időben mindketten több sérülést szereztünk, ezek közül a legjelentősebb a combsérülésünk volt, ami egy év edzésből és versenyzésből való szinte teljes kiesést jelentett – mesélte Ivancsó Viki. Testileg és lelkileg egyaránt fájdalmas időszakot éltünk át, de még jobban összehozott minket. Ez ihlette a koreográfiánkat is; a sérüléssel járó fájdalmat, majd az egymásra találást és a felépülést jelenítettük meg a színpadon.”

„Amikor megsérültem, és orvostól orvosig jártam, az egyikük azt mondta, hogy abba kell hagynom a rudazást – vette át a szót Pintér Vivi, aki korábban Gödöllőn edzett, majd a BEAC-on találta meg a tökéletes duó-partnert. – Rettentően elkeseredtem, mivel elképzelni sem tudtam, hogy az egyetlen sportot, amit igazán szeretek, ne folytassam. A verseny előtt mondogattuk egymásnak, hogy csak nehogy elfelejtsünk mosolyogni, de erre semmi szükség nem volt, ugyanis annyira élveztük az egész produkciót, hogy önkéntelenül végig fülig ért a szánk a vidám részeknél.”

A verseny hetében derült ki, hogy a lányok ellenfele visszalépett, így egyedül maradtak a kategóriában. Sajnáltuk az utolsó pillanatban jött információt, mert ha csak egy héttel korábban jön, kibővítettük volna a zenét és a koreográfiát, és bátran indultak volna magasabb kategóriában is. A tudásuk megvan hozzá, csak sokat kihagytak a sérülés miatt és mégiscsak ez volt életük első versenye a duó kategóriában. Ugyanakkor nagyon jól sikerült a produkció, még soha nem láttam őket ennyire élvezni a színpadot. Ráadásul magas pontszámuk a harmadik legjobb pontszám a duók között (amatőr, semi-pro és elit duók együttvéve), így sokkal többet ér az az amatőr kategória aranyérem is” – egészítette ki a történetet Farkas Lilla szakosztályvezető.

Pásku Andrea egy év alatt harmadik versenyén állt színpadra, mindig egyre magasabb kategóriában, és ezúttal is megidézte klasszikus balett múltját: spicc cipőben mutatta be koreográfiáját az amatőrök tizennyolc magyar és külföldi indulót egyaránt felsorakoztató mezőnyében. Ezúton is gratulálunk a fantasztikus 5. helyéhez, ráadásul csak néhány ponttal maradt le a dobogóról.

Ebben a kategóriában indult Kocsis Dorottya és Farkas Borbála is, utóbbinak ez volt élete első versenye, egyből ebben az erős, magas szintű tudást igénylő kategóriában.

A haladók között Nagy Barbara indult, két évvel kezdő kategóriás bemutatkozása után. A lányok pár hónap alatt készültek fel erre a nemzetközi versenyre, ehhez számos új, nehéz trükköt sajátítottak el, és mindannyian rengeteget fejlődtek előadó művészet terén is.

Gratulálunk továbbá edzőink másik műhelyének, a gödöllői Catwalk stúdió versenyzőinek, Jaszper Bernadett profi classic aranyérméhez, valamint Botlik Renáta és Fábián Réka szerepléséhez!

Ahogy pedig beharangoztuk, a csapat máris a következő versenyre készíti a nevezési anyagokat, több sportolónk is élete első rudas megmérettetésére készül, így reméljük, rekord létszámmal képviselik majd a BEAC-ot a már harmadik alkalommal megrendezésre kerülő zalaegerszegi Restart rúdsport versenyen. Addig pedig ott keresik az újabb kihívásokat, ahol lehet – edzőnk, Farkas Lilla és tanulónk, Kőfalvi Melinda március 31-én a nagykanizsai Spartan Sprinten vett részt és bizonyította, hogy a rúdfitnesz még ehhez a különleges megmérettetéshez is kiváló alapot szolgáltat izomerő és állóképesség terén egyaránt.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech