Nagypálya

Egyetemi derbit nyerő aranylábúak

2014. 02. 10.
Nagypálya

Két magasabb osztályú ellenfelét – köztük a hétvégi rivális MAFC-ot – megelőzve a harmadik helyen végeztek csoportjukban a BEAC labdarúgói a Téli Nagypályás Felkészülési Tornán. Jövő héten folytatás a 9-12. helyért.

Nagypályás labdarúgás (Téli Nagypályás Felkészülési Torna): Csoportharmadik helyezést ért az egyetemi derbin aratott siker. A Téli Nagypályás Felkészülési Torna soros fordulójában szomszédvárak csatájára került sor: a már biztosan a B csoport utolsó helyen végző MAFC-cal mérkőzött meg fekete-fehér együttesünk, amely egy esetleges sikerrel két legyet üthetett egy csapásra. Szabó András vezette fiaink győzelem esetén a 3. pozícióban, míg minden más esetben az 5.helyen végeznek. A két együttes közti osztálykülönbség - a MAFC másodosztályú, a BEAC a BLASZ III-as - egyáltalán nem ütközött ki a találkozón. Az első félidőben a BEAC uralta a mérkőzést és a 30. percben egy Erdei Gáborral szemben elkövetett szabálytalanság miatt jogosan megítélt tizenegyeset Nizák Jenő értékesített. A játékrész vége előtt nem sokkal már Erdei Gábor is betalált: Pintér Dávid kiváló indításával egészen a büntetőterületig nyargalt nyurga csatárunk, majd higgadtan helyezett a kapu jobb oldalába. Felkészülési mérkőzésről lévén szó a szünetben sorcserére szánta el magát a mieink mestere, ám a játék színvonala ennek ellenére nem esett. A második félidőben sokáig csak helyzetekig jutottak a felek. Immáron már a MAFC előtt is adódtak gólszerzési lehetőségek, ám Verschitz Péterék mellől a szerencse is elpártol az idei tornán. A 3-0-s végeredményt egy kiváló ütempasszt követően Erdei Gábor állította be. A mienk így a B csoport harmadik helyén végeztek, míg a MAFC az utolsó lett. Folytatás jövő vasárnap, minden bizonnyal az ugyancsak másodosztályú Szent Pál Akadémia ellen.

ELTE-BEAC – MAFC 3-0

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Női kosárlabda (amatőr női NB I.): Hosszú idő után újra teljes létszámban a BEAC "B közép"! Több éves - átmeneti külföldi tartozkódás miatt - hiányzás után Tóth "Toti" József legnagyobb örömünkre ismét a lelátón szurkolt csapatunknak. Balogh Judit tanítványai ezt a különleges alkalmat parádés játékukkal és rajt-cél győzelemmel tették emlékezetessé az amatőr női NB I. legutóbbi fordulójában. Már az első negyedben 10 pont fölé kúszott a két együttes közti különbség és a viszonylag pontszegény második 10 percet leszámítva magabiztosan ütötte ki ellenfelét a csapat, így a lányok továbbra is őrzik első helyüket a tabellán.

ELTE-BEAC Újbuda – Kiss Lenke Kosársuli 96-49 (31-17, 12-4, 27-16, 26-12)

ELTE-BEAC: Csicsai 18, Guti 10, Brixel 7, Szász 14/6, Cseh-Szombathy 5; Cs.: Tóth 2, György 13, Horváth E. 13/6, Szathmáry -, Bakó 4, Mozsolics 8, Horváth Sz. 2

(Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Game-Kapocs 77-23

Férfi kosárlabda:

(NB II. Közép csoport) ELTE-BEAC Közgáz "A" 74-65 (13-17, 24-19, 23-14, 14-15)

(MEFOB) Szombathelyi Egyetemi SE ELTE-BEAC 86-83 (30-15, 14-26, 21-31, 21-11)

Futsal (fiúk): Kiszámoltuk a piliscsabaiakat! Az NB II. Közép csoport legutóbbi fordulójában az élmezőnyben tanyázó futsalosaink a tabella második feléhez tartozó pilisi együttest látta vendégül a BEAC Sportcsarnokban! Már a találkozó első felében is zongorázni lehetett a különbséget a két csapat játéka között, ám a 10. percig gólokban ez alig mutatkozott meg. A folytatásban még magasabb fokozatra kapcsoltak a Kénoszt Ferenc irányította fiaink, így végül 4-1-es állás mellett vonulhattak pihenőre a felek. A folytatásban az ellenfél erőben és fejben is fáradni látszott, míg a mieink könyörtelenül kihasználták a dekoncentráció okozta hibákat. A lefújás pillanatában szerzett találattal végül 'közte 10'-re hízott a csapatok közti differencia. A kiváló csapatszellemet jól illusztrálja a gólok eloszlása is: 4-en is duplázni tudtak együttesünkből!

ELTE-BEAC – Piliscsabai LE 13-3

Futsal (lányok, NB II.): Kettőből kettő, avagy idei második hazai rangadójukat is megnyerték a futsalos lányaink. Az NB II. legutóbbi fordulójában az a Tolna-Mözs második csapata látogatott a BEAC Sportcsarnokba, ahol évek óta kiváló munka folyik, több válogatott játékos neveltek már ki és a klub egyértelműen a magyar futsal egyik fellegvárának tekinthető. Eddig mérlegünk ellenük 1 győzelem - 1 döntetlen - 1 vereség volt, tehát egy izgalmas, kiegyenlített mérkőzésre számíthattak a szurkolók. Az első félidőt kiválóan kezdték lányaink, mivel egy pontrúgás után rögtön megszerezték a vezetést. Orbán passza után Gladity volt eredményes 10 méterről. A sok hibával tarkított, közepes iramú mérkőzés második góljára a 12. percig kellett várni, amikor Tatai egy szóló után kiszorított helyzetből helyezett a rövid sarokba. A félidő további részében a Tolnának akadtak nagyobb helyzetei, de Hajdu ismét ihletett formában védett.

A második félidő olyan rosszul kezdődött, amilyen jól az első indult. Nem találták a mieink a játék ritmusát, aminek meg is lett az eredménye: 6 perc alatt ledolgozta a hátrányát a sárga-kék vendég csapat. Az időkérés után sikerült rendeznünk sorainkat, és egymás után alakítottuk ki helyzeteinket, viszont a vendégek hálóőrén nem lehetett kifogni. Szerencsére a BEAC-szív a helyén volt és Papp 36. percben lőtt góljával sikerült otthon tartanunk mindhárom pontot.

ELTE-BEAC Tolna-Mözs II. 3-2

Női röplabda:

(Budapest Bajnokság) Budai XI. "C" – ELTE-BEAC

Férfi röplabda:

(Budapest Bajnokság) Budai XI. KEAC – ELTE-BEAC

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech