Atletika

Egy újabb fiatal tehetség: Balog Evelin

2011. 01. 23.
Atletika

Idén nyáron új taggal bővült a BEAC atlétáinak köre. Balog Evelin a serdülő országos bajnokság előtt egy hónappal érkezett. Ezen a versenyen 800 méteres futásban az előkelő második helyezést szerezte meg. A szép kezdetet követően úgy döntött, hogy a BEAC közép-hosszútávfutó atlétái között marad. A fiatal reménységgel beszélgetett honlapunk…

Ha jól tudom, idén töltöd a 15. éved. Mióta ilyen fontos az életedben a sport?

Mozgok, amióta az eszemet tudom. Karatéztam, majd kajakoztam. Kajakosként legjobb eredményem egy budapesti második helyezés volt. Talán ezért is, de főképp Attila bácsi (Bartha Attila, BMTE) hívására, áttértem a futásra. Ez nagyjából fél éve történt. Aztán átjöttem a BEAC-ba. Most 800 és 3000 méteren versenyzek.

Idén nyáron szerezted meg az első országos bajnoki érmed. Hogy élted meg azt az időszakot?

A felkészülés jól ment. Bíztató volt, hogy ezalatt 400 és 600 méteren is javítottam az egyéni csúcsomon. Ennek ellenére féltem a versenytől. Egyfelől nagyon örültem, hogy hat másodperccel sikerült megjavítanom az időmet a versenyen, másfelől viszont sajnáltam, hogy nem nyertem: ez a második helyezettek örök keserűsége.

Novemberben volt a Mezei Országos Bajnokság, ahol szintén indultál. Épp akkor esett le a hó, ami elég nehéz körülményeket okozott, de ezt az akadályt is sikerrel vetted.

Igen, sár volt és hideg, csak szöges cipőben lehetett futni. A dombra felfutástól őszintén tartottam, de szerencsére tudtam tartani az egyéni, lendületes ritmusomat. Gyakorlatilag rajt-cél győzelem volt, de nem kívánom vissza!

Most milyen versenyre készülsz?

A fedett pályás idényben is 800 méteren indulok. Szeretnék minél jobb helyezést, és minél jobb időt elérni.

Futóként hogy képzeled el a jövődet?

Szeretek futni. Jelenleg ez az életem. Most az országos bajnoki címért harcolok, később pedig nagyobb céljaim lesznek. Egyelőre az edzésekre koncentrálok és a felvételire, hiszen már az is vészesen közeleg.

Most járod az általános iskola 8. osztályát. Hogyan tovább?

Sporttagozatos vagy kéttannyelvű középiskolába mennék. Szeretem az angolt, a történelmet, a matematikát is, ha értem. 4,1-es átlagommal szerintem elégedett lehetek.

Nem könnyű egyszerre jó futónak és jó tanulónak lenni. Jut másra is időd?

Zenét szoktam hallgatni. Érdekelnek a filmek is. Ritkán unatkozom.

Evelin az első pillanattól roppant tehetségesnek bizonyult. Az edzéseket ennek megfelelően keményen, kitartóan végzi. Reméljük, hogy a fedett pályás idényben is hasonlóan szép eredményeket fog majd elérni, mint eddig. Az egész egyesület nevében szeretnék további sok sikert kívánni neki!

Ferenc Kata

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech