Negyedik

EB-indulóval készülnek az új idényre a IV. ELTE-BEAC Futsal Kupán!

2014. 08. 18.
Negyedik

Rangos, női és férfi élvonalbeli együtteseket is megmozgató kétnapos tornával segíti elő klubunk a hallássérültek futsal EB-jére kijutó nemzeti csapatunk sikeres felkészülését.

Futsal fiesztával kecsegtet augusztus utolsó hétvégéje a BEAC Sportcsarnokában! Immáron negyedik alkalommal rendezik meg az ELTE–BEAC Futsal Kupát, amelynek főszervezői szakítottak az elmúlt bő másfél esztendő hagyományaival és az első ízben kétnapossá duzzadó eseményre férfi csapatok nevezését is várják. A kupa elsődlegesen célja, hogy a részvételi szándékukat jelző együttesek a felkészülési időszak lezárásaként jó, az ország minden tájáról érkező gárdák ellen sportszerű mérkőzéseket tudjanak játszani.

IV_elte_beac_futsal_kupa_plakat_webRáadásul a 8 női és 12 férfi együttest felvonultató mezőnyben ott találjuk a férfi hallássérült válogatottunkat is, akik a szófiai Futsal Európa-Bajnokságára "last minute akcióval" jutottak ki. Történt, a novemberi kontinenstornán való szereplését kivívó Írország csapata anyagi okokból nem tudja vállalni a részvételt, így a Nemzetközi Szövetségi csütörtökön levélben értesítette a honi futballvezetőket arról, hogy az EB-szereplést alanyi jogon ki nem vívó országok közül az európai ranglistán elfoglalt legelőkelőbb helyezésünk okán beugróként Machalek Attila fiai készülődhetnek – ha vállalják. Nos, nem visszakoztak, vállalták.

"Kaptunk egy nagy lehetőséget, amit talán meg is érdemeltünk – nyilatkozta szövetségi kapitányunk, majd folytatta. – A selejtező csoportok kialakítása nem volt talán a legigazságosabb, hiszen volt olyan hármas csoport, ahol egy kiemelt mellé, két gyengébb csapat került és több mint 10 gólos különbségű eredmények születtek, míg a mi csoportunk volt az egyetlen olyan, ahol a csoportunk mind három ellenfele részt vett az előző EB-n. A törökökkel most volt nagypályán EB selejtező, ahol megtapasztalhattuk, hogy kiemelkedőek. Izraelről és Svájcról nem sokat tudunk. A felkészülés mellett a legnagyobb feladat az anyagiak előteremtése lesz, hiszen a rendező ország semmit sem vállal, mindent magunknak kell állni. Szállás, étkezés, utazás, ami jó pár millióba fog kerülni."

Így a KEK-hez hasonlóan ez a kupa is az összefogás jegyében telik! Sajnos sok magyar futsal klubhoz hasonlóan hallássérült válogatottunk is anyagi gondokkal küzd, a felkészülési lehetőségeik igencsak behatároltak. Ezért a IV. ELTE-BEAC Futsal Kupa főszervezői Kiss Antallal, a Piliscsabai Amatőr Futsal Club sportszakmai igazgatójával közösen arra ösztökéli a tornán résztvevő csapatokat, hogy egy ingyenes nevezéssel – együttesekre lebontva jelképes összeggel – támogassák nemzeti csapatunk sikeres előkészületeit. Nekünk, érdeklődőknek, szurkolóknak és futsalbarátoknak nem maradt más, mint jelenlétünkkel megörvendeztetni a torna csapatait.

Meghívó a IV. ELTE-BEAC Futsal Kupára

ELTE-BEAC Női Futsal Kupa korábbi győztesei

2013. január: Rubeola FC Csömör; 2013. augusztus: Rába ETO Futsal Club; 2014. január: Univerzum Női Labdarúgó Csapata

Nevezés, információ

Sajben Marcell: 0630/569-11-77, [email protected]

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech