Burjan

EB-ezüstöt szerzett csapatban az ELTE gyorskorcsolyázója!

2015. 02. 02.
Burjan

Matematika szakos hallgatónk, Burján Csaba a férfi gyorskorcsolya váltó tagjaként ismét jól kalkulált: az Universiadén szerzett aranyérem után ezúttal az utolsó körben bemutatott előzés a dobogó középső fokát eredményezte a Dordrecht-i kontinensviadalon.

Gyorskorcsolya:

ELTE-s ezüstéremnek örvendhettünk a rövidpályás gyorskorcsolyázók Európa-bajnokságán! Második helyett ért célba a magyar férfi váltó 2015. január 25-én a Dordrecht-i kontinensviadalon. A nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a Knoch Viktor, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba (ELTE) összetételű férficsapat az 5000 méteres döntő jelentős részében a harmadik helyen haladt, az utolsó előtti körben azonban az addig második oroszok megelőzték a házigazda hollandokat, akik mellett a magyarok is elszáguldottak. Negyedikként az olaszok végeztek.

Burján Csaba egy évvel ezelőtt, minden idők legsikeresebb Téli Universiadéján szerzett szintén csapatban aranyérmet. Egy héttel az EB előtt megnyerte a rövidpályás gyorskorcsolyázók összetett országos bajnokságát a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban. „Apukám vitt el korcsolyázni, és egyből megtetszett, mert nagyon különbözött a többitől. Főként a sebessége fogott meg, ahogy néztem a nagyobbakat a jégen. Körülbelül hétévesen kezdtem el korizni, egy évvel később pedig a gyorskorcsolyát is elkezdtem” – mondta el az ELTE TTK matematika szakos hallgatója az elte.hu-nak adott korábbi interjújában, melyben kifejtette azt is: - „a váltó a leglátványosabb és a legösszetettebb forma, így az ebben elért eredménynek jobban lehet örülni. A váltó egy egész csapat sikere, így mindenki boldog.

Modern jazztánc:

DSCN3654

Izomláz és mosolyhegyek – intenzív kurzussal zárta a félévet az ELTE Modern jazztánc társasága. Január 26-29-e között a Mérnök utcai sporttelepen sportösztöndíjasunk, Wéber Edina "diktálta a ritmust": a vizsgaidőszak zárultával az érdeklődők számára ismét lehetőség nyílt egy-egy 3-4 napos intenzív kurzuson való részvételre, amit a tapasztalatok alapján a tanítványok szép számmal kihasználtak. Az 1+3 napos táncmaraton minden napján 20-25 fő leste Edi mozdulatait és tréningezett aktívan.

Hétfőn a három órás kezdő tanfolyami napon a modern-kortárs és jazztánc alapjainak lefektetése, erősítés, nyújtás és egy levezető kombináció volt a program, míg a kedd-szerda-csütörtök kombináció napi 2 órás jazztánc tréningsort, diagonál gyakorlatokat és egy rövid tánc elsajátítását tartalmazta. A rendezvényszervezők által egyre inkább felfedezett fellépő csoportunk a márciusi versenyre való készülés érdekében külön órákon pontosította a koreográfiákat. A hét sikeréről az utolsó óra végén látott arckifejezések többet mondtak minden szónál: a lányok kimerülten, izomlázzal a testükben, de mosolyogva és vidáman távoztak, hogy … júniusban újfent visszatérjenek.

Kosárlabda:

kosarasok

A betegséget és a debrecenieket is két vállra fektették női kosarasaink! Az amatőr női NB I. legutóbbi fordulójában folytatta "keleti országjáró turnéját" Balogh Judit együttese és a miskolci vendégjátékot követően ezúttal a Hajdúságot vette célba. Sajnos a mérkőzést megelőző edzések a sorozatos megbetegedések miatt kevésbé tudtak az 5-5 elleni játék gyakorlásáról szólni. A meccs idejére keretünk kiegészült a junior csapatban pattogtató Mázi Alizzal, de bemutatkozása még várat magára a mindvégig szorosan alakuló bajnoki miatt.

Sőt, Balogh Judit lehetőségeit felmérve egy ritkaságszámba menő lépést húzott meg: kezdőjátékosaink csere nélkül játszották végig a mérkőzést - nem is akárhogyan. Az első két negyed a mi szájunk íze szerint alakult: mindkét etapot 4 ponttal nyertük, így hölgyeink némi előny birtokában vonultak pihenőre. Elsősorban a kosarakat zsinórban szóró Szabó Flóra sziporkázott. Mivel irányító poszton teljesen elfogytunk, az általában bedobóként játszó Horváth Enikő kényszerült ebbe a pozícióba. A szezonban eddig kevés játéklehetőséghez jutó Tóth Lili is bizonyította rátermettségét: "magassága" ellenére 8 lepattanót gyűjtött, és ezzel nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez.

Fordulást követően némiképp kizökkentek lányaink a ritmusból, a hazaiak rendre eredményesen zárták akcióikat, így a záró felvonás előtt egy triplányira olvadt a két csapat közötti differencia. Göttlinger Anna és Földvári Andrea vezette hazaiak még nagyobb fokozatba kapcsoltak a negyedik negyedben, ám már nem férkőztek közelebb lányainkhoz, akik a végjátékot okosan kijátszva megnyerték a találkozót - hozták az előzetesen kötelezők közé sorolt meccset. Ezen körülmények között kiküzdött győzelem a betegek számára is gyógyírként hathat és lendületet kölcsönözhet a jövő heti, Nyíregyháza elleni rangadóra.

(nők - amatőr NB I.) DEAC – ELTE-BEAC Újbuda 63-69 (17-21. 12-17, 21-16, 13-15)

(nők - Budapest Bajnokság) BEAC Újbuda KA – ELTE-BEAC 61-55 (12-17, 23-17, 10-14, 16-7)

Futsal:

futsal egyetemi

Második helyre lépett előre a két mérkőzéséből kettőt nyerő PPK-s együttesünk a Budapesti Egyetemi Futsal Bajnokságban! A pontvadászat legutóbbi, február eleji fordulójának nyitómérkőzésén a pépékás fiúk a KRE Főnixek csapatával mérkőzött meg és a korai kezdés leginkább a mi fiaink játékán volt tetten érhető: már 3-0-ra vezetett az ellen, amikor Demeter találatával ébresztőt fújt a mieinknek. A csere nélkül kiálló KRE-t innentől szépen lassan felőrölte együttesünk, és nyerte meg a meccset 7-4-re. Ugyanakkor fiaink helyzetkihasználása aggodalomra adott okot az ÁJK-val vívott házi rangadó előtt. A találkozó a várakozásoknak megfelelően nagy izgalmakat hozott. Kezdetben az ÁJK ragadta magához a vezetést, ám ismételten fordított a PPK, s ezután már nem engedték ki a srácok a vezetést a kezükből. Mindenképp említésre méltó Kertész Balázs négy(!) gólja, de nem mehetünk el szó nélkül Farkas kapus bravúrjai mellett sem. A következő játéknapon a PPK-s ifjak számára a bajnokságot toronymagasan listavezető BME elleni derbi következik, míg a nap második meccsén a Pázmánnyal ellen folytathatják menetelésüket - egészen a dobogó legfelső fokáig.

(férfiak - Egyetemi Futsal Bajnokság) KRE Főnixek – ELTE-BEAC PPK 4-7

(férfiak - Egyetemi Futsal Bajnokság) ELTE-BEAC ÁJK – ELTE-BEAC PPK 3-6

(nők - NB I.) ELTE-BEAC – BME Futsal Club 0-7

(férfiak U17 - NB II.) ELTE-BEAC – Airenergy FC 1-3

(férfiak U17 - NB II.) ELTE-BEAC – BME Futsal Club 6-3

(férfiak U17 - NB II.) ELTE-BEAC – KSK Limes SE 3-6

(férfiak - NB II. Nyugati csoport) Dream Team Futsal – ELTE-BEAC 1-5

Röplabda:

(nők Budapest Bajnokság) ATTE – ELTE-BEAC 1:3 (25-21, 16-25, 23-25, 22-25)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech