101 ultrabalaton

Dobogósok az ELTE-BEAC Gepárdjai az Ultrabalatonon

2011. 07. 06.
101 ultrabalaton

Soha nem látott sikert ért el az ELTE-BEAC Polythlon a június 25-26-i Ultrabalaton váltó futóversenyen! A Sashegyi Gepárdok férfi és női váltója is bronzérmet szerzett a 212 km-es megmérettetésen. A Balatont körbefutó, Tihanytól Tihanyig tartó távot fiaink és lányaink 5 fős csapatokban abszolválták, a versenyzők között az ELTE négy karának hallgatói képviseltették magukat.

A hagyományosan délben rajtoló verseny másnap hajnalban/délelőtt ért véget az 5 fős váltók számára. Az Ultrabalatonon a csapattagok tetszőlegesen oszthatják fel maguk között a távot, a váltópontokhoz való eljutást pedig egyénileg kell megoldaniuk. Az erőnléten és a kitartáson túl tehát a csapategység és a megfelelő taktika is nélkülözhetetlen a jó eredményhez.

Az ELTE-BEAC Sashegyi Gepárdok férfi csapatának tagjai - Beda Szabolcs, Dorner László (PPK), Makár László, Szabó Gábor (TTK), Varga Dániel (PPK) – kezdetben 8-12 km-enként váltották egymást, majd, miután a verseny 2/3-a környéként sikerült megszökniük az addigi üldöző Boonga-Mobil váltójától, 5 km-es szakaszokra rövidítették a futásokat. Végül 13 óra 4 perc 52 mp-es idővel a harmadik helyen zárták a versenyt. „Jól működött a csapat, nagyon összehangoltan versenyeztünk. Mindenki a maximumot hozta ki magából, így fel sem merült, hogy azt méricskéljük, ki fut a leggyengébben, vagy hol hány másodperc úszik el. Igazi csapatot alkottunk, ahol mindenki buzdította és segítette a másikat. Rendkívüli élmény volt ezt edzőként megtapasztalni, a futóteljesítményekről így nem is tudok igazi bírálatot adni” – nyilatkozta Szabó Gábor, a Gepárdok edzője.

Az ELTE-BEAC Sashegyi Gepárdinák – Fischer Anita, Galanics Mariann (IK), Khell Róza (TTK), Korenovszkij Júlia, Szojka Szilvia (BTK) - 17 óra 22 perc 41 mp-vel bronzérmesek lettek a nem túl népes női mezőnyben, teljesítményük értékét talán jobban jelzi, hogy a 201 beérkezett váltó közül 38-ként (!) értek célba, maguk mögé utasítva a férfi csapatok nagyobbik részét is.

Az őszi maratonokig hátralevő hónapokban némileg szegényesebb lesz a futóversenyek palettája, ami a hosszútávfutás minden szerelmesének remek alkalmat biztosít a felkészülésre. Izgalmakban azért addig sem lesz hiány, július 9-én Szabó Gábor az írországi Terepfutó Világbajnokságon képviseli csapatunkat és Magyarországot. Szorítsunk neki együtt!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech