Bronz

Dobogóra álltak női futsalosaink a hazai rendezésű MEFOB-on!

2015. 05. 11.
Bronz

Egy sima, egy fordított női futsal együttesünk mérlege a BEAC Sportcsarnokában rendezett négyes döntőjében: a szombathelyiek elleni vereséget követően nagyot küzdöttek lányaink a címvédő TF elleni “csalódottak csatájában”, bronzérem a jutalmuk.

Futsal:

Az ELTE-é az ország harmadik legjobb női futsalcsapata! A KEK után újabb futsalcunami “árasztotta el” Lágymányos és környékét: az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club rendezte meg a május 7-8-ai Futsal Magyar Egyetemi–Főiskolai Országos Bajnokságot.Korábbi írásunkban a kétnapos torna férfi mérkőzéseiről számoltunk, amely az elődöntőben a Viktória FC-Szombathely nagypályás játékosaira, a göcseji futsalosokra és két Ausztriában légióskodó hölgyre épülő szombathelyiekkel találkozott. A vasiak már az első percekben magas fordulatszámon pörögtek a mieinkhez képest, így az első félidő közepére megnyugtatónak tűnő 2-0-s előnyre tettek szert. Időkérésünket követően pontosabbá váltak passzaink, amely rögvest eredményre is vezetett: Pfundtner Vivi találatának köszönhetően sikerült faragni a hátrányból. Sőt, a vendégeket olyannyira megzavarta a kapott gólt, hogy koncentráltabb helyzetkihasználással döntetlen állással vonulhattak volna pihenőre a felek. A fordulást követően egy bombagól és egy kiállítás minden érdemi kérdésre választ adott: előbb Marsai lőtt élményszámba menő találatot, majd két perccel később kapusunk a hatoson kívül kézzel kapott bele egy labdába, ami kiállítást vont maga után. A fennmaradó időben kockáztatott Sajben Marcell és létszámfölényes taktikára váltott, ám az emberelőnyös szituációkban is rendre hiba csúszott a passzjátékban, így a SZoESE gárdája megérdemelten jutott a MEFOB-döntőbe.

A pénteki kisdöntőben lányainkra a három válogatott játékost is keretében tudó Testnevelési Egyetem várt, amely az előző évi MEFOB bajnokságokat rendre megnyerte, ám sokak meglepetésére idén fejet hajtott a Debreceni Egyetem legjobbjai előtt. A találkozó első perceit a mieink indították jobban, ám Pinczi gólját követően gyorsan megrázták magukat a tesisek és 3-1-re elléptek. Újabb időkérés, amely meg is hozta a várt áttörést: Kövecses gólját követően az első játékrész utolsó másodpercében egy villámgyors támadás végén az egyenlítés is összejött. A lélektani előnnyel a második félidő első perceiben még nem sikerült élni: a TF ismét magához ragadta a vezetést, sőt az egy év után ismét kapuba álló Hajdú Orsi bravúrja tartotta életbe reményeinket. No meg Pinczi Anita, aki egy perccel később egy szöglet után ismét döntetlenre alakította az állást. Az igazi fordulópont még csak ezután következett: lányaink elkapták a fonalat és 5 perc leforgása alatt 4 góllal terhelték meg az ellen hálóját, így az ünnepélyes díjátadón méltóképp akasztották nyakukba a bronzérmeket.

A bronzérmes csapat tagjai: Móczik Alexandra, Hajdu Orsolya, Baksai Éva, Pfundtner Vivien, Hangonyi Anna, Blayer Zsófia, Pinczi Anita, Tatai Krisztina, Gladity Alexandra, Kövecses Gréta, Horváth Orsolya, Bradács Krisztina, Kocsis Noémi

(nők - MEFOB, elődöntő) ELTE-BEAC – Szombathelyi ESE 1-5

(nők - MEFOB, 3. helyért) ELTE-BEAC – Testnevelési Egyetem 8-4

(férfiak - NB II., rájátszás, 19-21. hely) ELTE-BEAC – Csenger Petőfi 3-7

U17Nem sikerült megőrizni a továbbjutó pozícióját U17-es csapatunknak! Zárófordulóihoz érkezett az MLSZ II. osztályú Fiú Futsal kiírásának E csoportja, amely körömrágósan izgalmasnak ígérkezett: az országos rájátszásba jutásért még hárman, a Kelen SC, a KSK Limes, valamint az ELTE-BEAC együttese is versenyben voltak. A csoport 2. helyén kialakult holtversenyt Béni Zoltán fiai várhatták a legkedvezőbb helyzetből: jobb gólarányunknak köszönhetően a saját kezünkben volt a sorsunk. A képlet egyszerűnek bizonyult: 3 mérkőzést kell nyerni...

Fiaink az első akadályt könnyedén vették a Kelen SC 9-0-ás legyőzésével. A folytatás már nem sikerült ilyen gördülékenyre, sőt a nagy akarás nyögésbe csapott át: együttesünk belealudt a KSK Limes elleni találkozó első félidejébe, s 4-0-s állásnál sikerült csak magukhoz térniük. Ezt követően hiába játszottak a mieink óriási mezőnyfölényben, a rengeteg gólhelyzetből csupán kettőt sikerült értékesíteniük. Az utolsó percekben a vezetőedzőnk és csapata bevállalta a létszámfölényes játékot, de ebből csak az ellenfél profitált, akik 6-2 győzelmük mellett a továbbjutásnak is örvendhettek. Az elúszott lehetőség ellenére az utolsó mérkőzést becsületbeli ügyként kezelte társaságunk és a szezont egy BME elleni presztízssikerrel zárták.

(férfiak U17 - NB II.) Kelen SC – ELTE-BEAC 0-9

(férfiak U17 - NB II.) KSK Limes SE – ELTE-BEAC 6-2

(férfiak U17 - NB II.) BME FC – ELTE-BEAC 2-4

mini5vös 5km:

Mert az 5vös4 hülyén hangzana... Az ELTE Online tudósítása alapján közel ezren futottak idén az 5vös 5km futóversenyen, ezzel újra megdőlt a célba érők számának rekordja. Közel ugyanannyi BME-s és ELTE-s vett részt a versenyen, de nem csak azért érte meg kilátogatni, hogy magunk is lefussuk a nem is olyan hosszú távot, vagy szurkolhassunk ismerőseinknek: a rendezvényen volt például rúdtáncbemutató, Kálmán Teréz tartotta a bemelegítést, a verseny után pedig kerekasztal-beszélgetés volt parasportolókkal. Másik izgalma volt a versenynek, hogy jelmezverseny is volt a futók között, így például minionok is voltak a Lágymányosi Campus környékén. A legfiatalabb versenyző mindössze hétéves volt, a legidősebb pedig 61, és a verseny utáni beszélgetés példaképeként volt vak futó is.

De az 5vös5-öt lefutni a legkönnyebb, megszervezni annál nehezebb: minden évben több hónapos munka előzi meg. Az ELTE TTK HÖK sportbiztosa és segítői tartják kézben a dolgokat, a vendégeket például idén is már nagyon hamar ki kellett választani és meghívni, és egyéb programokról is gondoskodtak a szervezők, az online promócióra pedig nagyon odafigyeltek. A szponzorokat is korán megkeresték, a cégek a verseny utáni tombolába is beszálltak felajánlásokkal. A cél egyértelmű: jövőre még többen fussák le a mindössze öt kilométeres távot.

Eredmények, információk itt, a képgalériánkat pedig itt tekinthetitek meg.

kosarasokKosárlabda:

Kiütéses sikerrel indították a döntőt Balogh Judit tanítványai! Élt az amatőr női kosárlabda-bajnokság rájátszásában kiharcolt pályaelőnyével az ELTE-BEAC Újbuda együttese és az előzetes várakozásokhoz képest is meggyőzőbb játékkal fektette két vállra a TFSE legjobbjait a Gabányi Sportcsarnokban. A meccs első negyedét még a TF csapata kezdett jobban: Sterbenz Tamás együttese 10-4-re is vezetett az első szakasz közepén, míg a negyed végére sikerült 3 egységnyi megőrizniük előnyükből. A második felvonás elején 22-15-re még meglógott a TF, de a folytatásra lányaink magukhoz ragadták a kezdeményezést és a nagyszünetre már fej-fej melletti párharc alakult ki. Sőt, Süle ponterős játékának köszönhetően a BEAC a félidőhöz közeledve kisebb lépéselőnybe került, de 32-32-nél a szünet előtt egyenlített a TF. A harmadik periódust ismét a TF kezdte jobban és egy 6-0-s rohanásukat követően Balogh Judit időkéréshez nyúlt - sikerrel. Együttesünk ritmust váltott: a 42-39-es TF előny után a harmadik szakasz végéig 22-0-s szériát csinált a BEAC. A záró etap 61-42-ről indult és innentől nem volt kérdés a győztes kiléte felől. A BEAC 87-57-es sikeréből Süle Krisztina 36, Pál Szandra 15, Reiner Dóra 14 ponttal vette ki a részét. A két nyert mérkőzésig tartó bajnoki döntő második mérkőzést május 15-én, pénteken rendezik a TF otthonában.

(nők - amatőr NB I., döntő) ELTE-BEAC Újbuda – TFSE 87 - 57 (15-18, 17-14, 29-10, 26-15)

(nők - Budapest Bajnokság) ELTE-BEAC – Liget KE

(férfiak - NB II. Közép csoport) BLF Palota – ELTE-BEAC 62-77 (23-20, 13-18, 13-16, 13-23)

Atlétika:

Országos döntőbe jutott a GEAC-BEAC-Ikarusz hármasfogata! A Gödöllői Egyetemi Atlétikai Club, az Ikarus BSE és a BEAC sportolóiból összegyúrt társaság 444 egységig és elsőségig jutott a Nyíregyházán rendezett Magyar Atlétikai Csapatbajnokság keleti csoportjának elődöntőjében. Klubunk és szakosztályunk részéről Csere Gáspár és Kenesei Zsanett gyűjtötte legszorgosabban a pontokat, ám Dani Áron, Farkas Dárius, Kenesei Zsanett, Gergely Hajnalka, Balog Evelin, Széll Gyöngyi, Südi Anna, Pásztor Mercédesz, Perjési Fanni, Haála Villő, Ferencz Katalin és Benczik Viktória ugyancsak jó teljesítménnyel rukkolt elő a hétvégi megmérettetésen.

Nagypályás labdarúgás:

(férfiak - BLASZ III.) ELTE-BEAC – Büske 0-5

(férfiak - BLASZ IV.) ELTE-BEAC II. – Inter 04 II. 2-1

Röplabda:

(nők - Budapest Bajnokság) Emericus KSE "A" – ELTE-BEAC

Vízilabda:

(férfiak - Gyarmati Dezső Felnőtt Bajnokság) Vidám Vízilovak ELTE-BEAC Vízilabda DSK 16-8 (2-1, 4-2, 5-3, 5-2)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech