Egyetemisport díjatado

Díjazták a legjobb ELTE-s sportolókat

2014. 11. 28.
Egyetemisport díjatado

Márton Anna, Kronstein Bálint, Siklósi Gergely, Bolonyai Flóra, Leimeter Dóra és Máté Zsuzsanna teljesítményét is elismerték a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség éves díjátadó gáláján.

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) az év legeredményesebb egyetemista sportolóit ismerte el az éves díjátadó gálán, amit a Budapesti Gazdasági Főiskola, Markó utcai dísztermében tartottak 2014. november 27-én. A díjátadó résztvett Simicskó István, EMMI sportért felelős államtitkár, a Magyar Olimpiai Bizottság több olimpiai bajnok alelnöke is. A díjakat azok az egyetemi, főiskolai hallgatók vehették át, akik ez évben felnőtt világbajnokságon aranyérmet szereztek, a 2014-es Egyetemi Világbajnokságok egyikéről arany-, ezüst-, vagy bronzéremmel tértek haza, illetve dobogós helyen végeztek a Rotterdami Európai Egyetemi Játékokon. Hagyományosan díjazták a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) intézményi pontversenyének győztes egyetemeit és főiskoláit is. Egyetemünk a hatodik helyet szerezte meg a versenyben.

Dr. Kovács Antal, olimpiai bajnok, a MOB és a MEFS elnökségének tagja a magyar sport hőseinek nevezte az egyetemi világbajnokságok résztvevőit. Hangoztatta, hogy az egyetemi tanulmányok nagyon fontos szerepet töltenek be a sportolók jövőjének megalapozásában, a sikeres civil életre való átállásban.

ELTE-s díjazottak:

Kajak-kenu Világbajnokság, K4 200 méteren, valamint K4 500 méteren ezüstérmes:

Simán Fanni

Sportlövő Világbajnokság, 25 méteres sportpisztolyos versenyszámban csapatban ezüstérmet szerzett:

Babicz Sára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója

Triatlon Egyetemi Világbajnokság aranyérmes sportolója:

Kovács Zsófia

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech