Dijatado ELTE 2

Díjátadóval zárult az ELTE legnagyobb egyetemi sporteseménye

2015. 06. 22.
Dijatado ELTE 2

182 csapat több mint ezer sportolója rúgta a bőr a június elején befejeződött kari labdarúgó bajnokságok különböző osztályaiban: tavasszal Lágymányoson a Skál, a jogászoknál az NSZK, míg a bölcsészeknél a Hazafias Népfront ért révbe.

Június elején befejeződött mindhárom kari labdarúgó bajnokság. Június 17-én 18:00-kor megtelt a BEAC „Hilton-terme”, ahol a hagyományos szezonzáró díjátadóra gyűltek össze a Lágymányosi ELTE-BEAC Futsal Bajnokság csapatai. Két helyszínen, négy osztályban (A-B-C-D liga) 120 csapat versenyzett márciustól minden héten. Az A-liga győztese idén a Skál lett, aki megelőzte a többszörös bajnok NSZK csapatát. A B-ligát a Schlossmühle csapata nyerte. A Lágymányosi Bajnokság A-Liga gólkirálya Kiss Benjamin (Drímtím) 21 góllal. További eredmények megtekinthetőek a bajnokság hivatalos oldalán: http://elteonline.hu/sport/lagymanyosi-bajnoksag/

ELTE_GólkirályA Jogász-bajnokságban az előző évekhez hasonlóan az NSZK gárdája ért fel a dobogó legmagasabb csúcsára, megelőzve a Hypoel Tel Aviv és Bennfika csapatát a tizenkét csapatos mezőnyben. A bajnokság legjobb játékosa Zimmermann Zoltán (NSZK), a legjobb kapusa Nagy László (NSZK) lett. A húsz csapatos B-ligát a SayNoToA-Liga csapata nyerte.

A Bölcsész-bajnokságban ismét a Hazafias Népfront csapata lett a bajnok, megelőzve a Zsuga Bonito és a Hajcsatok csapatát. A 18 csapatos B-ligát a Bandó Karesz nyerte, míg a második helyen a Túlerő, a bronzérmes pozícióban pedig a MÁSZ FC csapata végzett.

Az ELTE futsal bajnokságai hétfőtől, szombatig 182 csapatnak nyújtottak rendszeres sportolási lehetőséget, amellyel az ELTE legnagyobb folyamatos sporteseménye, ahol hétről-hétre több mint ezer sportoló hódolhat kedvenc szenvedélyének. Akik a nyarat is játékkal akarják tölteni, azok számára az ELTE nyári bajnoksága és a július 5-i ELTE Tanévzáró Kupa nyújt sportolási lehetőséget azoknak, míg a többi csapat szeptember középén az őszi félév bajnokságaival térhetnek vissza az ELTE-BEAC műfüves pályáira.

díjatado_ELTE

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech