Ob2

Dani Áron vette a leggyorsabban az akadályokat az OB-n

2013. 08. 01.
Ob2

A BEAC sportolójának hátát nézte a mezőny a 118. Atlétikai Magyar Bajnokság 3000 méteres akadályfutás számában.

Bombaformába lendült Dani Áron! A finnországi U23-as atlétikai EB-n a 3000 méteres akadályfutásban elért kiváló 9. helyezést követően ezúttal a július 26-28. között a budapesti Ikarus BSE Atlétikai Központban megrendezett országos bajnokságon brillírozott. Egyesületünk kiemelkedően tehetséges versenyzője mostani elsőségével egy újabb akadályt küzdött le: Áron korábban több ízben is nyert már utánpótlás OB-t, most azonban élete első felnőtt bajnoki címét gyűjtötte be a 9:03,04 perces időeredményével.

"Sok gátat szakítottam már át az idén, de ez az eredmény megkoronázza a szezonomat - írja blogjában Dani Áron - Végérvényesen a felnőtt mezőnyhöz tartozom, jövőre már nincsenek korosztályos megmérettetések. Sokszor voltam már országos bajnok, de felnőtt bajnok még sosem. Eddig kétszer volt rá reális esélyem: először még 2010-ben, mert hiányzott a favorit, majd idén fedett pályán, amikor egy rövidebb betegség miatt nem voltam olyan robbanékony, mint ami az első helyhez kellett volna. Ezúttal azonban minden összeállt. Két egyéni csúccsal a lábamban álltam a rajtvonalhoz, felszabadultan és magabiztosan."

Áron győzelme mellett további BEAC-os sikereket is feljegyezhettünk: Kenesei Zsanett előbb 800 méteren (2:12,89 perces idővel), majd 1500 méteren (4:27,95 perces idővel) szerzett ezüstérmet, míg az éremkollekciót Pásztor Mercédesz magasugrásban (170 cm) elért bronzérme tette teljessé.

Dani Áron részletesen versenybeszámolója a linkre kattintva érhető el!

A 118. Magyar Atlétikai Bajnokság eredménysora az alábbi linkre kattintva érhető el!

Az OB-n készült képekért kattints erre a linkre!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech