Aronek

Dani Áron értékes pontjai is kevésnek bizonyultak a magyarok feljutásához

2015. 06. 23.
Aronek

Két BEAC-os atlétánkat és Szabó Imre sikeredzőnket is felvonultató magyar válogatott sokáig harcban állt a bulgáriai kontinensviadal első két helyéért, ám biztató teljesítményük ellenére a dobogó legalsó fokára állhattak fel.

Atlétika:

Alig maradt le az első ligába való jutásról a két BEAC-os atlétánkat és Szabó Imre sikeredzőnket is felvonultató magyar válogatott! Nyolc országBulgária, Ciprus, Dánia, Horvátország, Izland, Magyarország, Szerbia és Szlovénia – atlétái a feljutás reményében léptek pályára június 20-21-e között a Stara Zagorában rendezett csapat Európa-bajnokságon. A 42 versenyszám mindegyikében 8-8 atléta mérettetett meg, és teljesítményük függvényében 8, 7, 6 ,5, 4, 3, 2 és 1 pontokat osztottak szét a nemzetek között. Ezen egységek összesítése alapján alakult ki a végső sorrend, valamint derült fény a feljutó országok kilétére.

A mieink a 40 versenyszámból 18-ban végeztek a dobogón: négy győzelem, tizenegy második és három harmadik hely a mérlegünk a számok élcsoportjában. Ráadásul a kontinensviadal vasárnapi versenynapján hét versenyzőnk annak ellenére végzett a legjobb háromban, hogy a megmérettetés helyszínére lezúduló nagy eső és az ezzel járó programcsúszás jelentősen befolyásolta az előzetes erőviszonyokat. A további helyezettekre tekintve, a már tapasztalt és a válogatott szerepléseinek számában pályafutása elején járó versenyzők közül többen is biztató teljesítménnyel rukkoltak elő.

Klubunkat Dani Áron 3000 méteres akadályfutásban, Kenesei Zsanett 1500 méteres síkfutásban képviselte, míg a nemzeti csapatot elkísérő stábban Szabó Imre mesteredzőnk osztotta meg szakmai észrevételeit. Áron taktikusan építette fel futását: egy könnyedebb első periódust követően az utolsó 400 méterre alaposan beleerősített, így a nagy favoritnak tartott bolgár rivális mögött az értékes 7 pontot jelentő második helyen ért célba. Zsanett a 1500 méteres síkfutás mezőnyének egyik legifjabb tagjaként sokáig az élmezőnyben futott, ám a hajrában már nem tudott akkora fordulatszámra váltani, hogy befogja az őt egy-két másodperccel megelőző bolgár és horvát lányt. Lányunk a 6. helyen, míg válogatottunk 202,5 ponttal a 3. pozícióban zárta a bolgár kirándulást.

A csapat EB második ligájának végeredménye:

1. Dánia 224 p;

2. Bulgária 218 p;

3. Magyarország 202,5 p;

4. Szerbia 179,5 p; 5. Horvátország 167 p; 6. Izland 156,5 p; 7. Ciprus 151 p; 8. Szlovénia 127,5 p.

rögbisekRögbi:

"Hiábavalónak" bizonyult a hazai pálya előnye, így már csak matematikában bízhatnak a Mókusok! Remek időjárási körülmények között, szikrázó napsütésben Csillebérc adott otthont az Egyetemi Hetes Rögbi Bajnokság utolsó előtti fordulójának. A pontvadászat ezen szakaszában még három csapatnak is reális esélye nyílt az aranyérem megszerzésére: e tekintetben Németh Andor koordinálta fiaink számára minimális fórt jelentette a hazai gyepszőnyeg a gödöllői Szent István Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem legjobbjaival szemben. A körmérkőzéses szisztémájú viadalon a mieink az első mérkőzésünket a címvédő Gödöllői Ördögök ellen vívták: a szoros koreográfiát hozó meccsen döntő faktornak számított a pontatlan összjátékunk. Együttesünk számára a szegediek elleni folytatás sem hozott sok sikerélményt. Dél-alföldi riválisunk sokkal agresszívebben és gyorsabban kezdett, 12-0-ra el is húztak, ám az első félidő közepére két szép akciónak köszönhetően ismét tűzközelbe került legénységünk. Ez az állapot csak ideig-óráig tartott: a vendégek 2-3 céllal hamar pontot tettek a találkozó végére. A két vereség az aranyérmes álmoktól való búcsút jelentette, sőt, az ezüstéremre is csak egy kirívóan jó szezonzáró velencei szerepléssel nyílik lehetőség.

A nap zárszavaként a megjelentek még egy vegyes csapatos barátságos mérkőzést is játszottak: itt tét nélkül, inkább a támadásra és a szép passzokra, cselekre figyelve egy jót játszottak a fiúk, így egy pontgazdag ‘sörmeccsel’ záródott a torna." A tornáról készült képgaléria itt érhető el: http://indafoto.hu/hjg/image/22851597-fad6d177/user

nemesI. Európai Játékok:

Egyéniben és vegyes párosban sem sikerült nyolcas döntőbe lőni magát Nemes Adriennek! A bakui nemzetközi viadal második hetében újabb ELTE-s hallgatótársunk teljesítményét követhettük nyomon: Adri a női légpisztolyosok 10 méteres versenyszámában előbb egyéniben, majd Jambrik István oldalán mérettetett meg. A mi lányunk a szólóban nyújtott 379 körös produkciójával a 17. helyen zárt, ami mindösszesen 6 találatnyira esett a még nyolcas döntőbe kerülő osztrák hölgy teljesítményétől. Néhány nappal később Jambrik Istvánnal kiegészülő duónk 466 körig jutott, ami összetettben a 15. pozíciót jelentette számukra - a még továbbjutó német páros 8 találattal előzött be.

Az I. Európai Játékok utolsó hetében is akad ELTE-s érdekeltségünk: június 24-én és 27-én File Mátyás párbajtőrözőnk lép pástra - némiképp ezzel is ráhangolódva a XXVIII. Nyári Universiadéra.

gwangju_2015Universiade:

Dél-Koreába mennek sportolóink - nem hosszú időre, és remélhetőleg érmekkel és sok tapasztalattal térnek vissza. Július 3-án startol az Universiade, az olimpia után a második legnagyobb, sok sportágat magában foglaló világverseny. A minden páratlan évben megrendezett esemény tekintélyéről sokat árul el már az is, hogy az itt érmet szerzőknek majdnem a fele később olimpiai érmet is szerez. Ez az egyetemi sport legnagyobb ünnepe, idén 10-12 ezer résztvevőt várnak a dél-koreai Gwangjuba.

Az ELTE-sek is szép számmal képviseltetik magukat a versenyen! A női kosárlabdacsapat tagjaként hárman is megmérettetik magukat: Brixel Mónika, Katona Szidónia és Mansaré Anna Manty – utóbbi versenyzőnk már részt vett a versenyen. Hozzá hasonló, idén is visszatérő a párbajtőröző File Matyás, valamint a sportlövő Babicz Sára is. Ő két évvel ezelőtt Kazanyban 4. lett, 10 m légpisztoly és 25 m sportpisztoly versenyszámokban indul az idei versenyen. A legkeményebben feltehetően Do Phuong Nam fog dolgozni, ugyanis egyéniben, csapatban és vegyespárosban is ütőt ragad asztaliteniszben. Kardvívásban száll versenybe Ravasz Etele Koppány, míg Fazekas Tibor Zsolt a férfi vízilabda-csapatot erősíteni a "mini-olimpián".

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech