Atletika1

Csere Gáspár képviseli hazánkat a mezei Eb-n Portugáliában

2010. 11. 29.
Atletika1

Téliesre fordult időjárás fogadta a Népligetben az e hétvégén megrendezésre került mezei országos bajnokságra érkező futókat. A BEAC színeiben Balog Evelin aranyérmet szerzett, Csere Gáspár pedig, az ELTE PPK hallgatója és atlétika szakosztályunk egyik tehetséges sportolója bekerült az ötfős junior férfi csapatba, amely hazánkat képviseli a december 12.-i mezei EB-n Portugáliában!

A kijelölt pálya izgalmas akadályokat tartogatott a versenyzők számára, nem kevés sárral, jeges vízzel és némi hóval elegyítve. A télies hangulatú verseny ismét BEAC sikereket hozott!

Bajnoki címet szerzett rendkívül bátor futásával Balog Evelin, egyesületünk kiváló távfutója. Evelin a szeptemberi serdülő országos bajnokságon egy kissé bátortalanul teljesített 800 méteren a második hellyel mutatkozott be az "atlétika porondján", következő bajnokságán azonban már semmiféle megilletődöttség nem látszott a futásán, ellenfeleinek esélyt sem hagyva rajt-cél győzelmet aratott.

A junior fiúk versenyében Csere Gáspár és Dani Áron is szépen teljesített, 7. illetve 8. helyen fejezték be a versenyt. A csapatversenyben Dohoczki Tamással kiegészülve holtversenyben a harmadik helyen végeztek a fiúk, ám a versenyszabályzat egyik érdekes passzusa miatt nem állhattak fel a dobogóra.

Az egyik legfontosabb futam a junior férfiaké volt, tekintettel a szövetség döntésére, hogy a portugáliai mezei EB-n egy junior csapat rajthoz áll. Három verseny alapján alakult ki az utazók névsora, ezek közül a népligeti OB volt a legfontosabb.
Ezek alapján Szabó Sándor, Szalai Benjamin, Gregor László, Szaniszló Barna, és a BEAC atlétika szakosztályának egyik tehetsége, az ELTE PPK hallgatója, Csere Gáspár képviseli színeinket a december 12.-i EB-n Albufeirában.

(Forrás: http://www.beacatletika.atw.hu/ , www.masz.hu)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech