Chess

Budapesti Régiós Ifjúsági Rapid Csapatbajnokság a BEAC-pályán

2011. 04. 22.
Chess

2011 áprilisában második alkalommal rendezte meg a Budapesti Sakkszövetség – ezúttal a BEAC segítségével, annak telephelyén – a Budapesti Régiós Ifjúsági Rapid Csapatbajnokságot. Beszámolónkért kattints a folytatásra…

Összesen a két mezőnyben huszonegy csapat nyolcvanhét versenyzője foglalt helyet a sakktáblák mellett kilenc egyesületet és négy iskolát képviselve, és közel ugyanennyi edző, szülő, szurkoló, sportvezető sakkozott reggeltől estig. Sakkversenyünket az ELTE Sportvarázs rendezvényének a keretében bonyolítottuk le, így az esemény természetesen nyitva állt az ELTE hallgatói számára is. Ezzel is segíteni kívántuk a sakk népszerűsítését egyetemünkön.

A tíz éven aluliak között a Barcza csapata legjobb fővárosi csapatként második helyen végzett a Szentedre csapata mögött (a bajnokot legyőztük ugyan, de a többiek ellen ők szerepeltek eredményesebben). A BEAC tíz éven aluli csapata pedig a hatodik helyen végzett. A tizennégy éven aluliaknál a BEAC csapata harmadik, a Barcza csapata negyedik lett. Itt az MTK csapata lett a bajnok a Sárkány előtt. Az iskolák versenyében a Gárdonyi csapata lett a legeredményesebb megelőzve a Kossuth, az Ú;jlak és a Lauder iskola csapatait.

A tábladíjasok között a tizennégy éven aluliaknál Ngo Tan Don volt a mezőny legeredményesebb első táblása. A tíz éven aluliaknál ketten azonos pontszámmal végeztek az élen, Gyimesi Péter játszott közülük a jobb helyezést elért csapatban, csapatunk a Barcza első táblásaként, azonban idén a holtverseny eldöntésének a kiírásban rögzített módja - tulajdonképpen, ahogy ez kiderült, mindenki számára váratlanul - sajnos másként rendelkezett, így a kupát Krstulovic Alex nyerte, Péter pedig könyvjutalmat kapott. Csapatainkból tíz éven aluliaknál a harmadik táblások között Boros Patrik lett tábladíjas. Miután két iskolai csapatban is a mi versenyzőink játszottak, összesen a Barcza-BEAC versenyzői kilenc csapatot alkottak a huszonegy induló között, erre jogosan lehetünk büszkék és köszönet a megmérettetést vállaló gyerekeknek és szüleiknek.

A díjakat a tizennégy éven aluliak számára Lázár András, a Budapesti Sakkszövetség elnöke adta át, a BEAC elnökségét Ádám György, a BEAC Sakk szakosztályának vezetője képviselte a díjátadáson.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech