Borhy l szl 2

Borhy László lesz az ELTE új rektora

2017. 05. 04.
Borhy l szl 2

Borhy László a tudomány művelése mellett nagy figyelmet szentel a sport fontosságára is.

Az Egyetem Szenátusa 2017. április 24-i ülésén szavazott a rektori pályázatról. A posztra egy jelölt, Borhy László akadémikus, az ELTE Bölcsészettudományi Karának jelenlegi dékánja, a Régészettudományi Intézet vezetője nyújtott be pályázatot. Az Egyetem legfőbb döntéshozó szerve titkos szavazáson, 41 igen szavazattal 2 nem ellenében támogatta a pályázatot. Az ELTE új rektorának megbízatása 2017. augusztus 1-én kezdődik és négy évre szól.

Borhy László a tudomány művelése mellett nagy figyelmet szentel a testedzés fontosságára is. Fiatal kora óta űz harcművészeteket, jelenleg 2. dan fokozatú aikidós.

"A folyamatos tanulás-fejlődés megvalósítása mellett az Aikido számomra elsősorban annak a képességnek az elsajátítását jelenti, hogy tudjak és merjek magamnak újabb és újabb célokat kitűzni, a gyakorlás különböző keretei révén pedig el is érjem azokat. Vonatkozik ez magára az Aikidóra csakúgy, mint a szakmai és a magánéletre is." - vallja az aikido és a sport kapcsán.

Az aktív sportolás mellett a sportszervezésre is nagy hangsúlyt fektet, már dékánként lépéseket tett az egyetemi sport fejlesztéséért. Kezdeményezte egy Trefort-kerti „Vívó- és Harcművészeti Központ” létrehozását, amelynek előkészületei munkálatai jelenleg is zajlanak. A tervezet egyik hozadéka, hogy 60 évnyi szünet után újjáalakult a BEAC vívó szakosztálya. A sportközpont létrehozásával reményeink szerint még több lehetősége lesz az ELTE hallgatóinak és dolgozóinak, hogy a belvároshoz közel, színvonalas körülmények között sportolhassanak.

Minden reményünk megvan rá, hogy minden idők egyik legsportosabb rektori ciklusa legyen a következő.

A 2015-ös dékáni választást követően kisfilm készült Borhy Lászlóról: https://youtu.be/S8KAzgjDAGE

Idézet és kép forrása: http://aikido.hu/tagjaink/

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech