WP 000930

Bemutatkozásképp mesterhármas

2014. 01. 27.
WP 000930

Szenzációs teljesítménnyel debültált NB II.-es női futsalcsapatunk legfrissebb igazolása, Horváth Katalin, aki 10 perc(!) alatt három találatot ért el a Közterület SK-nak – lányaink meg sem álltak 7 rúgott gólig.

Futsal (lányok): Győzelemmel indította 2014-et a Sajben Marcell vezette másodosztályú női futsalcsapatunk! A Közterület SK elleni bajnoki mérkőzés első néhány perce tapogatózással telt, de egyik csapat sem tudott mezőnyfölényt kialakítani. A vendégek egy-egy távoli kísérlettel próbálta bevenni a kaput, de Hajdu számára ezek nem jelentettek problémát. Az 5. percben átvette a kezdeményezést az egyetemi együttes: Horváth egy kényszerítő után lefordult a védőjéről és a hálóba helyezett, amit még a 7. és a 10. percben is megismételt. Debütálás a javából: a bemutatkozó meccsét játszó támadó rögvest mesterhármassal rukkolt elő. Ezen a találkozón még két játékos mutatkozhatott be a csapatunkban: Móczik Alexandra személyében egy tehetséges fiatal kapus érkezett csapatunkhoz, míg Kovács Adél az 5+1-es ELTE-s csapatból került fel az NB II.-es keretbe.

Horváth találatai közé ékelődött még egy ELTE-s gól: a 8. minutumban Králik egy centerezés után a kapu felé fordult, de a szerelni készülő Bogdán egy szerencsétlen mozdulat után a saját kapujába továbbította a labdát. A 17.percben megszületett az első vendég találat is: Bogdán javította hibáját, és egy oldalberúgást követően háromgólosra faragta a vendégek hátrányát. A második félidő első felében átvette a kezdeményezést a Közterület, több ígéretes lövésük is volt, de Hajdun most sem lehetett kifogni, több alkalommal is bravúrral hárított a hazaiak egyese. A második félidő közepétől ismét hazai dominancia következett, ezúttal Tatai volt a főszereplő. A második meccsét játszó szélső 10 perc alatt mesterhármast jegyzett, amire csak egy válasz érkezett, így megszerezte első hazai győzelmét az ELTE-BEAC. (szerk.: Az Oroszlány csapata ellen már szereztünk három pontot az idényben, csak eközben ők visszaléptek a bajnokságtól).

ELTE-BEAC – Közterület SK 7-2

Körkép a hétvége további ELTE-BEAC-os mérkőzéseiről, eredményekről:

Női kosárlabda (amatőr női NB I.): Az elsőszámú bajnokesélyes is elvérzett Balogh Judit tanítványai ellen. Az amatőr női NB I. Nyugati csoport legutóbbi fordulójának szuperrangadóján a Tatabányai KC otthonába látogattak női kosarasaink és már az első negyedben jókora hidegzuhanyban részesítették a hazaiakat. A mérkőzés ezen szakaszában kiharcolt 10 pontos fór a találkozó további fázisában is meghatározónak bizonyult: a "bányász" lányok többször is megpróbáltak közelebb férni a mieinkhez, akik a képzeletbeli 10 pontos határon belülre csak nagyritkán engedték ellenfelüket. A kiváló idegenbeli eredmény egyik fő letéteményesének Szász Emese bizonyult, aki az egész találkozó során nagyszerű tempódobásokkal rukkolt elő. A rangadón aratott sikerével lányaink továbbra is magabiztosan vezetik a bajnokságot.

Tatabányai Kosárlabda Club – ELTE-BEAC Újbuda 63-75 (10-23, 20-17, 16-16, 17-19)

Futsal (fiúk):

ELTE-BEAC – Nagymaros FC 6-2

Futsal (lányok): Megszorítottuk a magyar labdarúgás jelenkori fellegvárának számító győrieket. Az ibrényi találkozón lányaink kissé álmoskásan kezdtek és ezt a most futó pontvadászatban második helyen álló hazaiak rögtön meg is büntették: Újvári Krisztina már a negyedik percben előnyhöz juttatta a téli átigazolási időszakban némiképp meggyengülő kisalföldieket. Az első félidő további részében kiegyenlített játékot hozott, a gólokat azonban továbbra is a zöld-fehérek rúgták. A szünetre 3-0-s előnnyel vonultak el a csapatok. A folytatásban lányaink még szervezettebben védekeztek és szövögették támadásaikat, amelynek a 31. percben megjött az eredménye: Farkas Móni találatával némiképp felzárkóztunk. A kiélezett hajrába egy újabb Újvári találat rondított bele, így első olvasatra könnyedén tartotta otthon a bajnoki pontokat a Győr, de a játék képe kiegyenlítettebb eredményről árulkodik.

Győri Rába ETO – ELTE-BEAC 4-1

Nagypályás labdarúgás (Nagypályás Felkészülési Torna): B betűs csapatok csatája a B csoportban, avagy az idei tornán eddig 100%-os és már 11 mérkőzés óta veretlen Budakalászi MSE csapatával mérkőzött meg a BEAC. Szabó András vezette együttesünk ugyancsak jól szerepel a téli bajnokságban: a két mérkőzésen szerzett négy pont azt jelentette, hogy fiaink veretlenül várták a szombati összecsapást. A vezetést a 37. percben szerezte meg a Budakalász csapata, miután a játékvezető kezezésért büntetőt ítélt a fehér mezeseknek, amit Erőss Tamás értékesített is. A 44.percben Németh Ábel góljával egyenlített a BEAC: hátvédünk szerencsés lövése végül a budakalászi Ruzicska Bálintról pattant a kapuba. A félidőben így 1–1-el vonultak pihenőre a felek.

A második játékrész sokáig csak küzdelmet hozott, gólt nem. A 74. percben azonban újabb büntetőhöz jutott a Budakalász: Erőss Tamás ezúttal is kíméletlen ítélet végrehajtónak bizonyult. A BEAC mindent elkövetett az egyenlítés érdekében, de a kalászi ifjak a 92. percben egy kontratámadás végén Vadas Attila találatával adták meg a kegyelemdöfést a mieinknek. A felkészülési torna következő fordulójában egy újabb pörgős mérkőzés vár a Szabó András vezette legényekre: vasárnap reggel a Testvériség ellen lehet javítani.

ELTE-BEAC – Budakalász 1-3

Röplabda (lányok): A Budapest Bajnokság legutóbbi fordulójában női együttesünk a Tüker M.S.C. csapatát fogadta "hazai pályán". A lányok elsöprő sikert arattak: a szoros első szettet két sima követett, így első olvasatra magabiztosan, 3:0-ra verték ellenfelüket. Az első felvonásban a hazai csapat még nem tudott teljes mértékben a feladatra koncentrálni; alkalmazkodniuk kellett az idegen pálya körülményeihez és össze kellett hangolniuk a közös játékot, de így is győztesként vonultak át a másik térfélre (23:25). A folytatásban bizonytalanságunkat felváltotta a bátorság és a pontos blokkok, továbbá a jó mezőnymunka is meghozta gyümölcsét (16:25). A sorsdöntő szettben ellenfelünknek már esélyük nem volt felvenni a fonalat a lányok gyors és magabiztos játékával szemben, amelynek köszönhetően csak 13 pontig jutottak a vendégek (13:25). Ezzel a győzelemmel az ELTE BEAC nemcsak a szett-arányát javította, de sikerült a tabella 5. helyéig kapaszkodniuk.

ELTE-BEAC – Tüker M.S.C. 3:0 (25-23; 25-16; 25-13)

Röplabda (fiúk): A férfi Budapest Bajnokság hétvégi fordulójában a házigazda ELTE-BEAC gárdája a fehérvári Masita Sunburst Cider csapatát látta vendégül. A sérülésekkel tűzdelt hazai csapat kissé tartalékosan, felforgatott összeállításban lépett pályára,ennek ellenére végig tartotta a lépést a jó erőkből álló fehérvári csapat ellen. Sőt, az első szett végjátékában sikerült átvenni a vezetést és megnyerni az első játékot (26:24). A második szett kiegyensúlyozott játékot hozott mindkét fél részéről, a végére a hazaiak kicsit elfáradtak,így a 2. szettnek a fehérvár örülhetett (21:25). A harmadik felvonásban ugyanazon a térfélen játszott ismét a házigazda mint az elsőben, amely meg is hozta a hatását: 25:21-re hozták a szettet a srácok. A negyedik játszmában kis rövid zárlat állt be a srácok játékában, így a Fehérvár könnyedén behúzta ezt az etapot(14:25). Következett a mindent eldöntő, rövidített szett: 8:8-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok, amikor beindult a BEAC henger: a srácok ihletett formában kezdtek el játszani. Hét pontot gyűjtöttek, miközben mindösszesen egy pontot engedélyeztek az ellenfelüknek - ezzel pontot téve a győztes kilétére (15:9). Remélhetőleg ez a siker olyan lendületet kölcsönöz a srácoknak, amely az egész évre kitart.

ELTE-BEAC – Masita Sunburst Cider 3:2 (26-24; 21-25; 25-21; 14-25; 15-9)

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech