18622564 1359499374144853 8696988852533116345 n

BEAC-os sikerek a Dollhouse Amatőr Bajnokságon és European Pole Sport Globe-on

2017. 05. 23.
18622564 1359499374144853 8696988852533116345 n

Idén már kilenc BEAC-os sportoló állt színpadra Magyarország legnagyobb rúdtánc versenyén!

2017. május 20-án került megrendezésre az éves hagyományos Dollhouse Amatőr Bajnokság és European Pole Sport Globe, mely Magyarország legrégebbi rúdsport eseménye. Légtorna és rúd kategóriákban, a gyerekektől kezdve a profi felnőttekig, egyéniben és duóban is nevezhetnek a vállalkozó szelleműek. Míg tavaly csupán öt, idén már kilenc BEAC-os sportoló állt színpadra az eseményen, a pszichológus hallgatótól kezdve, a gépészmérnökön át a sportszervezőig.

A Kovács Alíz - Ötvös Lilla duónak nem akadt kihívója, így ők versenyen kívül mutatták be koreográfiájukat, ami egyúttal főpróba volt a május 27-ei Pole Art versenyre, melyre viszont külföldi ellenfelek ellen készülnek. Lilla csupán szeptemberben kezdte a rúd edzéseket, de már a szintrendszer szerinti legmagasabb trükkök elsajátítására is képes, így rendkívül színvonalas duót alkotnak Lizával, melyet a Mulan című mese ihletett.

Kezdő kategóriában Szabó Luca és Pogácsás Bettina BEAC versenyzők indultak. Luca egy kecses, mazsorettel kiegészített produkcióval, míg Betti egy dinamikusabb, sámánt megjelenítő koreográfiával mutatkozott be.

Szabó Luca a BEAC eddigi legsikeresebb amatőr rúd sportolója, a kezdő kategóriában aranyérmes lett. Nem beszélve arról, hogy Luca is megtalálta számításait a sportágban, hiszen a mazsorettet abbahagyta és immáron teljesen a rúd edzéseknek szenteli az idejét, melyet csupán szeptember óta űz.

Pogácsás Bettina is csak szeptemberben kezdte a polefitnesst. Másfél ponttal lemaradva a dobogóról a negyedik helyezett lett a kezdő kategóriában.

Középhaladó kategóriában négy BEAC-os versenyző indult. Évről évre ebben a kategóriában indulnak a legtöbben, és ebben a legnehezebb kitűnni. A technikai precizitás mellett hajlékonyság, kreativitás és előadóművészi készségek is kellenek, hogy a zsűri asztalnál helyet foglaló világbajnokokat és nemzetközi bírákat lenyűgözzék. A kategóriában a legjobb BEAC-os helyezést és egyéni legjobb eredményt Ivancsó Viktória érte el hatodik helyezettként.

„Minden versenyzőmnek elsősorban azt a feladatot adom, hogy legyen egyedi, valósítsa meg önmagát és a saját határait akarja áttörni. Ez maximálisan meg is valósult, hisz mindannyian rengeteget fejlődtek a felkészülés alatt és rendkívül kreatív produktumok jöttek létre.„- Farkas Lilla vezetőedző

A középhaladó kategóriában versenyzett még Tihanyi Boglárka, aki hastáncos legyező fátyollal kombinálta Mission Impossible koreográfiáját; Farkas Alexandra, aki a fesztivál hangulatot és az akrobatikus rock’n’rollt ötvözte kedvenc Brains dalára; valamint Resch Borbála, aki egy Halott Pénz slágerre táncolt.

Az Elit mezőnyben a szakosztály vezetőjének, edzőjének szoríthattunk. Farkas Lilla először indult a profik között. Az elmúlt években számos versenyen kipróbálta magát, végigjárta a kategóriák ranglétráját, de legtöbbször maga a fellépés és önkifejezés volt a cél. Az elmúlt évben hajlékonyság és technikai tudás terén is úgy érzi, komolyan előre lépett, így egyre nagyobb célokat tűz ki maga elé. Lilla végül a dobogó harmadik fokára állhatott fel a European Pole Sport Globe-on.

„Számomra már az megtiszteltetés, hogy az EPSG-ben egy színpadon állhattam a példaképeimmel. Az előttem végzettek már akkor haladó és profi kategóriákban versenyeztek, amikor én még szó szerint azt sem tudtam, mi az a rúd sport, így nagyon örülök a 3. helyezésnek!”

Május 27-én a Pole Art Hungary versenyen lépnek színpadra a BEAC-osok a budapesti Folyondár Sportcsarnokban. Amatőr duó, amatőr egyéni és semi-pro egyéni kategóriákban.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech