048 atlet KH web

Az Olimpiai Maratonváltón is remekeltek a BEAC futói

2011. 05. 16.
048 atlet KH web

Vasárnap folytatódott az eredményes váltók hétvégéje. Versenyzőink remek eredményeket értek el Közép-Európa legnagyobb váltóversenyén, a 18. Olimpiai Maratonváltón. Ezek közül is kiemelkedik a BEAC felnőtt férfi csapatának sikere: a hat fős csapat ugyanis nagyszerű teljesítménnyel az abszolút 2. helyen végzett a népes mezőnyben!

Csere Gáspár (a váltó tatgja, az ELTE PPK hallgatója) beszámolója a versenyről:

„A tavalyi szereplésünkhöz képest egyértelműen fejlődtünk, hiszen nemcsak helyezésben léptünk előre (tavaly harmadikok voltunk), hanem időeredményünk is 5 perccel jobb lett: A 42 195 métert a kiváló együttes 2 óra 22 perc alatt futotta le! Ennél is szebb az eredményünket illetően az a nem mellékes tényező, hogy a BEAC volt a leggyorsabb azon csapatok közül, akik csak egyesületi tagokból álltak. (A győzelmet ugyanis egy válogatott társaság szerezte meg.)

A BEAC-os atléták egytől-egyig szépen, remek részidőkkel helyt álltak a 7 km-es távon. Első emberünk, Dani Áron jó részidővel (kb. 22:30) alapozta meg a sikerünket. Őt követte Kriván Andris, aki az elmúlt hetek fáradalmai ellenére frissen tudott mozogni (ideje: kb. 24 perc), ezzel pedig a 3. helyen képviselte a klubot. (A férfi II. korcsoportban pedig a 2. helyen álltunk!) A harmadik részt a csapat szervezője, Muzsnay Péter futotta, aki hatalmas meglepetésünkre a vártnál lényegesen jobb eredményt produkált; 25:40-es idejével kevesebb, mint egy perccel maradt el egyéni csúcsától! Ú;gy gondolom a végső eredményt Peti teljesítménye jelentős mértékben meghatározta, hiszen egyben meg is akadályozta, hogy az üldöző csapat számunkra veszélyes pozícióba kerüljön! Negyedik versenyzőnk, Gyurcsó Gergő kiegyensúlyozott futásával (kb. 23:40) határozott előnyt szerzett, valamint az élen járókhoz is kicsivel közelebb került. Ennek ellenére az első helyről már kénytelenek voltunk lemondani a 3 perces hátrány miatt. Gergő az előkelő második helyen nyújtotta át Boross Gábornak a stafétabotot. Gábor, (Gergőhöz hasonlóan) magabiztosan diktálta a 23 perces iramot. Külön említésre méltó, hogy miután az 5. kilométernél a harmadik helyre csúszott vissza, nem adta fel a küzdelmet, sőt, kemény hajrával holt versenyben érkezett a váltóhelyre a második helyen álló csapat leggyorsabb emberével! Én befutó emberként, egy technikai hiba folytán kisebb hátránnyal indultam el, nem sokkal később azonban visszaszereztem a második helyünket. Nagyon jól ment a futás, ezért a helyezés bebiztosítása után úgy döntöttem időre is futok. Számomra is meglepő volt, hogy mennyire könnyen tartom a 3 perchez közeli tempót. Gyakorlatilag csak az utolsó 1 kilométer fárasztott ki igazán. Végül egyéni csúccsal, 21: 39-es idővel haladtam át a célvonalon. De ami ennél is fontosabb: 2 óra 21 perccel második lett a BEAC csapata!

Minden csapattagnak nagyon gratulálok, a többiek nevében pedig Szabó Imrének szeretnék nagy köszönetet mondani!”

A fiúk mellett szenzációs produkciót nyújtottak serdülő leányaink, név szerint Bíró Kincső, Kókai Kata és Richter Dóra, akik az előző nap megtartott Országos Váltóbajnokságon elért bronzérmük után a Minimaraton 3 x 2000 méteres számában is a dobogó harmadik helyét szerezték meg a női mezőnyben. Mindhárman összpontosítva, hatalmas kitartással futották végig a távot. Ú;gy gondolom, hogy helytállásuk figyelemre méltó, hiszen 12-13 évesen, kevesebb, mint 24 óra alatt, két meglehetősen kiélezett versenyen sikerült remekül megállni a helyüket.

A verseny külön érdekessége volt, hogy a lányokkal egy futamban indultak az anyukák is, akik elismerésre méltó hozzáállással, nagyszerűen futva és egyéni csúcsokat elérve teljesítették a távot.

Szintén a 2 km-es váltóban indult a Simon Áron, Richter Bence, Richter László alkotta csapatunk, mely az erős férfi mezőnyben az ötödik helyet szerezte meg, 22 perces idővel. Áron és Bence az előző nap az Országos Váltóbajnokságon szerepelt, de szerencsére mozgásukon nem látszódott fáradtság jele. Hatalmas erőbedobással küzdötték végig a versenyt.

Katona Edit, senior versenyzőnk, élete első fél maratoni versenyén állt rajthoz a K&H-n, és 2 óra 4 perces idővel ért célba. Gratulálunk neki és edzőjének, Szabó Anikónak!

A versenyen baráti csapatokban is indultak versenyzőink. Ferenc Katalin a győztes női félmaraton váltó tagja volt. Dani András és Dani Péter pedig a minimaraton váltó egyik gyermek csapatában futott.

Külön köszönet illeti Végvári Ádámot, aki műtétéből felgyógyulva versenyezni még nem tudott, de mindvégig kitartóan biztatta versenyzőtársait.

Szép, eredményekkel teli hétvégét zárt egyesületünk. Gratulálok a versenyzőknek, edzőknek, szülőknek, szurkolóknak és mindenkinek, aki hozzájárult a sikerekhez. Köszönjük, hogy végigizgulhattuk ezeket a nagyszerű versenyeket.

Hajrá BEAC!

Richter László

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech