Footb

Az NSZK (ELTE ÁJK) nyerte a BEFS Regionálos Futsal Döntőt

2011. 10. 08.
Footb

A cím talán megtévesztő lehet, de a hír friss és igaz! 2011. október 7-én az ELTE-BEAC által került idén megrendezésre a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség regionális futsal döntője. A népes mezőnybe három bajnokságból is érkeztek csapatok: a BME-ről öt csapat, a Corvinusról öt csapat, míg az ELTE bajnokságából hat csapat vágott neki a küzdelemnek.

1. NSZK (ELTE AJK bajnokság)

2. Bizsda (BME bajnokság)

3. Bénakacsák (BME bajnokság)

A futsal döntő teljes eredménylistája itt letölthető.

TUDTAD? A futsal eredete és játékszabálya

A játék eredete Uruguayba vezethető vissza, ahol 1930-ban Juan Carlos Ceriani Gravier ötlötte ki a labdarúgás mini, 4+1-es változatát, az ifjúság versenyeztetésére. A játékot kosárlabda játéktéren játszották, palánkok nélkül. A játéknak ez a változata több mint 70 éve létezik Brazíliában. Már az elejétől kezdve 4+1-es (négy játékos és egy kapus) rendszerben játszottak a játékosok, sosem volt 5+1-es változata. Brazíliában gyermekkorában Rivelino, Zico, Socrates, Ronaldo, Ronaldinho és sokan játszották, játsszák ezt a játékot. Dél-Amerikában népszerű fifusa 4+1-es labdajátékot szervező szövetséget a FIFA kalóz kispályás labdarúgó szervezetnek tekinti, mert a mai napig nem csatlakozott a nemzetközi szövetséghez.

A futsalt két csapat játssza, mindkét csapatban 4 mezőnyjátékos és egy kapus van. A cserék száma legfeljebb 7. A játék során akárhányszor lehet cserélni, de csak a kijelölt vonalszakaszon keresztül. A játéktér méretei nagyon hasonlítanak a kézilabda játéktér méreteihez, a játéktér szélét vonal és nem palánk határolja. A labda kisebb méretű és nehezebb, mint a labdarúgásnál használt, és egyéb fizikai tulajdonságai is mások. Sokkal kevésbé pattan, de a felülete ugyanolyan, mint a nagypályás fociban.

Forrás: wikipedia

Ha kedvet érzel hozzá, hogy csatlakozz az ELTE kispályás labdarúgók/futsalosok népes csapatához, keresd sporttársainkat:

Árendás Tamás (ELTE SE férfi futsal)
[email protected] ; 20 204 4523

Vida Orsolya (ELTE SE női futsal)
[email protected] ; 0630/550-30-55

Simon Gábor (ELTE kari bajnokságok)
[email protected] ; 20/541-2871

HAJRÁ ELTE-BEAC!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech