Burucs

Az ELTE Sashegyi Gepárdok őszi futósikerei: Spartathlon, Piros85, Valencia félmaraton

2018. 11. 19.
Burucs

Az ELTE Sashegyi Gepárdok színeiben versenyző Bódis Tamás negyedikként ért célba a Spartathlonon, Beda Szabolcs ezüstérmet nyert a Terep Ultra OB helyszínéül szolgáló Piros85 versenyen, Burucs Ferenc valenciai eredményével a hazai félmaraton ranglista élére került.

Az ELTE Sashegyi Gepárdok színeiben versenyző Bódis Tamás negyedikként ért célba a Spartathlonon, Beda Szabolcs ezüstérmet nyert a Terep Ultra OB helyszínéül szolgáló Piros85 versenyen, Burucs Ferenc valenciai eredményével a hazai félmaraton idei ranglistájának élére került.

Szeptember végén került megrendezésre a kultikus ultrafutó verseny, a Spartathlon, ahol az Athén és Spárta között húzódó 246 kilométeres táv teljesítésére 36 órájuk van az indulóknak. Az ELTE Sashegyi Gepárdok színeiben versenyző Bódis Tamás 24:59:16-os idővel – a magyar indulók között elsőként, abszolútban pedig negyedikként – ért célba. Ezzel ő lett minden idők második leggyorsabb magyar teljesítője az ultrafutó legenda Bogár János mögött.

A nemzetközi sikerek mellett a Terep Ultra OB-n is eredményesen szerepeltek a Gepárdok. A Piros85 versenyen (88,66km, 3205m+) Beda Szabolcs ezüstérmet nyert, Szabó Gábor – akit a futó csapat és az előbb említett Bódis Tamás edzőjeként „Edzőbá”-ként emlegetnek – csak egy helyezéssel csúszott le a dobogóról, míg Kovács Dávid szenzációs futással hatodikként ért célba.

A valenciai félmaratonon pedig nem csak a világrekord dőlt meg: Burucs Ferenc új egyéni rekordjával a 2018-as hazai félmaraton ranglista legjobb eredményével (1:06:23) büszkélkedhet.

A Gepárdok hétfő esténként futóiskolával, kedd és csütörtök esténként haladó edzésekkel készülnek a versenyekre.

Ha csatlakoznál az edzésekhez, keresd Keresztesi Gittát: [email protected]

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech