Index

Az ELTE joghallgatói nyerték a Jurista Kupát!

2019. 05. 06.
Index

Az ELTE Állam-és Jogtudományi Kara nyerte meg az április végén második alkalommal megrendezett Jurista Kupát!

2019. április 26-28. között került megrendezésre a II. Jurista kupa Győrben, a Széchenyi István Egyetem szervezésében, amelyen az ország összes jogi kara megjelent. Az ELTE több mint 120 fős delegációval vett részt az eseményen. Sportolóink röplabda, kosárlabda, labdarúgás és sárkányhajó versenyszámokban is dobogós helyet értek el és így az összesített eredmények alapján idén az ELTE Állam-és Jogtudományi Kara nyerte meg a Kupát.

A rendezvény első napján sárkányhajó csapatunk egy futam híján veretlenül menetelve, a döntőben a házigazda Széchenyi István Egyetem és a tavalyi szervező Szegedi Tudományegyetem csapatait maga mögé utasítva aranyérmet szerzett.

Az eredményes pénteki nap után, szombaton is folytatódtak a sikereink. Női kosárlabda csapatunk bravúros meccseket játszva a második helyen végzett. Focistáink bronzéremmel zárták az estét és a gólkirályi címet is a csapatunk egyik játékosa nyerte meg. Férfi kosarasaink harmadik és röplabdásaink nagyon szoros döntőben második helyre küzdötték fel magukat. A sportesemények mellett a Jurista kupa során megrendezett egyéb programokon is kimagaslóan teljesítettünk és természetesen az esti mulatságokon is szép számmal megjelentünk. Utoljára, de nem utolsó sorban meg kell említenünk, hogy vezérszurkolóink és szurkolóink az egész hétvége folyamán kitettek magukért!

A mindent eldöntő röplabda mérkőzésen az egész ELTE delegáció (Pázmánnyal karöltve) egy személyként izgult és szurkolt a csapatnak. A Jurista kupa a sportban való megmérettetésen túl egyfajta csapatépítés, kapcsolatépítés is. Rengeteg új élménnyel és barátsággal tértünk haza! „A Kálvin tér másik oldalára került a vándorkupa”, amiért nagyon büszkék vagyunk sportolóinkra! Ez a győzelem ugyanakkor egyfajta felelősség is, mivel a 2019/2020-as szemeszterben az ELTE szervezésében, a BEAC ad majd otthont a Jurista Kupának!

Még egyszer gratulálunk a többi jogi karnak a teljesítményükhöz és természetesen minden ELTE-snek, aki küzdött és valamilyen formában részt vett ebben a csodás eredményben! Jövőre remélhetőleg hasonló sikereket érünk majd el!

Fotó és részletes eredmények: Széchenyi István Egyetem honlapja

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech