Atletika1

Az ELTE "gepárdjai" megszorították a győztest a Szarvasűzökön

2011. 04. 12.
Atletika1

Az ELTE-BEAC első számú váltója hihetetlen teljesítménnyel 59 egyetemi csapatot hagyott le az ország legnagyobb egyetemi sportrendezvény. A háromszoros győztes szegedi váltót ugyan nem érték be, de komoly kihívóként az ismeretlenségből a dobogó második fokára állhattak.

Az április 9-én megrendezett 21. Bosch Szarvasűzők Csapatváltó versenyen mintha minden összeesküdött volna az ELTE-BEAC Gepárdok lelkes csapata ellen. Végül mégis jó szájízzel távozhattunk Miskolcról, hiszen versenyzőink remek futóteljesítményük mellett minden leleményességüket és improvizatív képességüket is latba vetve az abszolút listán, és az egyetemek közötti versengésben is a második helyet szerezték meg.

Az idei Szarvasűzők is rengeteg futót mozgósított az ország minden szegletéből, összesen 61 csapat abszolválta az Eger és Miskolc közötti 75 km-t. A 12 szakaszra az ELTE Gepárdok nyolc versenyzőt nevezett, ami azt jelenti, hogy négyen is dupla távot teljesítettek. Ez sok csapattal szemben hátrány lehetett, de azt hozzá kell tennünk, hogy a Koronika Judit, Khell Róza, Szojka Szilvia, Szabó Gábor, Kis Gyula, Őri István, Pálfy Máté, Dorner László összeállítású váltó az egyetem legjobb futóit vonultatta fel, ami mindenképpen okot adhatott a bizakodásra.

Ennek ellenére mindjárt a legelején hibázott a csapat, késve érkeztünk ugyanis Egerbe, ami miatt több futónknak is egyénileg kellett eljutnia több km-re fekvő váltópontjára. A gepárdok mindent megpróbáltak: taxit fogtak, kerékpárt béreltek, kocogtak, bemelegítés nélkül rajtoltak. Szabó Gábornak azonban minden igyekezet ellenére is jó tíz percet kellett várnia a váltásra, úgy tűnt tehát, hogy ez az amatőr hiba tönkreteheti az egész versenyt. Az esti eredményhirdetésen kissé letört arcokat lehetett látni a Gepárdpk háza táján, s ahogy közeledtünk a dobogós helyekhez, úgy csökkent esélyünk a jó eredményre. Annál nagyobb volt az öröm és a meglepetés, amikor megtudtuk, hogy csapatunk 4 óra 56 perc 1 mp-es idővel második lett az egyetemek közötti és az abszolút versenyben is. Az első helyet a Pajzánmajális váltója szerezte meg a Szegedi Tudományegyetemről, idejük 4:43:57, tehát legalábbis szoros lett volna a verseny, ha minden normálisan alakul, de a győzelem sem lett volna elérhetetlen távolságban.

A remek összeredmény mellett kimagasló egyéni teljesítmények is színesítik az ELTE Gepárdok sikerlistáját, 3 futónk is szakaszgyőzelmet aratott, ezzel pedig bekerült a Szarvasűzők Dream Team-jébe. Befutónk Kis Gyula volt, aki az utolsó szakasz leggyorsabbjaként még egy tandem siklóernyőzést is nyert. Gratulálunk neki és az egész csapatnak is!

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech