Drljevic Bea

AZ ELTE-BEAC sakkozói képviselték a magyar színeket Szerbiában

2011. 04. 04.
Drljevic Bea

Immár második alkalommal találkozott rövid időn belül egymással a két ország egyetemi csapata. 2010-ben Budapesten fogadtuk a szerb válogatottal lényegében azonos főiskolai csapatot, amely előbb a magyar ifjúsági válogatottat, majd a főiskolai-egyetemi válogatottat is legyőzte.

Magyar részről a MEFS, Szerbiából a GÁRDOS civil szervezet és a Vállalatgazdaságtan és Vállakozási ismeretek Főiskolája szervezésében immár második alkalommal találkoztak egymással a két ország egyetemi sakkcsapatai. A rendezők a mérkőzéseket egyenes adásban közvetítették az interneten, illetve mindkét nap forgatott és riportokat készített egy-egy szerb televíziós társaság. Magyarország belgrádi kulturális attaséja a nagykövet személyes képviselőjeként szurkolt a magyar csapatnak a második napon. Az első napon az egyetem képcsarnokában, míg a második napon Belgrád „Zemun” önkormányzatának dísztermében játszottak a csapatok kiemelkedően szép környezetben. A szállást és étkezést a vállalkozási főiskola jóvoltából a legmagasabb színvonalon biztosították a vendéglátók, és segítségükkel csapatunk megismerkedhetett Belgrád és Zemun több nevezetességével is.

„Érdekes volt megtudni, hogy Szerbia milyen magas szinten támogatja az egyetemi sportot – nemrég ők szervezték meg az Universiade-t, de mi sakkozók is csak irigykedhetünk, hogy a szerb sakkcsapat milyen komoly támogatásban részesül. Nem véletlenül a világ egyik legerősebb főiskolai sakkválogatottja az övék, erejüket és tudásukat most saját magunkon érezhettük.” – nyilatkozta Ádám György, a BEAC Sakk szakosztályának vezetője. „Nagy köszönettel tartozunk a találkozó létrejöttét segítő Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetségnek, és szerb partnereinknek is azért, hogy rendezvényük segítségével Magyarországon is jelentősen megerősödött a sakk sportág presztízse az egyetemi sporttal kapcsolatban. Bízunk benne, hogy szereplésünkkel és az ELTE-BEAC sakkozóinak tisztes helytállásával ezt sikerült tovább erősítenünk. A rendezvények folytatására közösen komoly terveket készítettünk elő. Szerb részről kifejezték, hogy mindent megtesznek a tervek sikeréért, és nagyon bíznak megvalósulásukban. Mi is reménykedünk, hogy sikerül a MEFS és esetleg további támogatók segítségével méltó módon folytatni az együttműködést.”

Az ELTE-BEAC egyetemi csapatának összeállítása:

Szamosközi Gábor, Bednay Dezső, Kormos Ádám, ifj. Ádám György, Dvornitzky Beatrix

Budapest, 2010. április 3., Belgrád

Csatlakozz te is sakkcsapatunkhoz! További információk itt.

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech