Eltefoci

Akciók és attrakciók gyepén

2011. 09. 05.
Eltefoci

Fesztiválokon, gólyatáborokban tomboló fiatalság! Poroljátok le szögre akasztott stoplis csukáitokat és szántsátok fel a pályát az ELTE-BEAC III. névre keresztelt együttesben!

„Sikerre ítélt Eötvöződés?!” Ezzel a címmel jelent meg néhány hónapja egy interjú az ELTE Online virtuális hasábjain, amely a bevezetőben már említett klubok labdarúgó szakosztályainak összeboronálásáról érdeklődött a vezetőknél. Kérdőjellel, vagy határozott felkiáltójellel? Akkoriban még maga a Krónikás – szerk.: a cikk szerzője - sem tudta eldönteni, hogy hitelességének megőrzéséért a mondatvégi írásjelek közül melyiket is használja. Mire észbe kaphatott volna, addigra már a szíve diktált, s kisvártatva a kérdező oldaláról a szakavatottak oldalára került. A váltás nem ment olyan egyszerűen a Krónikás számára, mégis egy gólyatábort követő napsugaras hétvégén egyszeriben azt vette észre, hogy egy sárga-fekete szerelés feszül rajta BEAC emblémástul. Na, de ne rohanjunk ilyen rohamléptekben előre! Hogyan jutott idáig? Jobb kérdés ennél az, hogyan fordulhat elő, hogy az Eötvös Loránd alapította egyetemi sportegyesület aranylábú fiai között csak elvétve találni ELTE-s hallgatót?

I. ELTE Tanévzáró Kupa: Az ELTE SE és az ELTE-BEAC

A változ(tat)ás érdekében a klubokat képviselő fiatalemberek együttes erővel lendültek akcióba a gyepen. Attrakciójuk első állomásának a júliusi I. ELTE Tanévzáró Kupa ígérkezett, melyen félévzárás ide, gatyalohasztó meleg oda, a résztvevők becsülettel kergették a „jó” szokását megtartó, az ízeltlábak erdejében ide-oda flipperező játékszert. Milyen eredménnyel zárult? A számszerű tények lejegyzése legfeljebb az évkönyv írójának lehetne fontos, mégis olyan sokan ragadnak le ezen a ponton… Elfeledkeznek az öltözőben szembeköszönő hatásról. A frissiben kiadott Sportkisokossal és a gólyatáboros ízelítőkkel kart karba öltve a BEAC rutinos rókáit a „deja vu” érzése kerítette markába az előző évek felkészülési időszakaihoz hasonlóan. Minden egyes tréning alkalmával új, korábban még nem látott arcok bukkantak fel az öltözőben. Megtörténtek az ilyenkor szokásos udvarias kézfogások, bemutatkozások, de percekkel később a pályán a cicázások, a véget nem érő sprintek és a filléres átadásokhoz szükséges szemkontaktusok során az ismeretlenség hirtelen ismertségbe csapott át. Ám a gyakorlatokat követően joggal merül fel sokakban a közönyös kérdés: vajon ezúttal tartós marad ez a „kapcsolat”?

S ekkor érkezett el az a pillanat, amikor már a Krónikás is beadta a derekát – sportos életvitele miatt nem kellett sokáig győzködni őt. Ellátogatott a csapat honlapjára, ahol Darvasi László szavai köszöntötték a jobb fickában – szerk.: jobb felső sarokban –: "Minden jó csel után növekszik egy kicsit a világ, mondta egyszer egy előadó a kölni edzőképző főiskolán. Igen, igen, de a lefülelt csel után is, dünnyögte valaki a hátsó sorokból, ahol a kiöregedett hátvédek ültek." Mindig is ezt kereste, a mókázást. Ezért húzott stoplist évekkel ezelőtt nevelő együttesében és ezért porolta le most is a szögre akasztott lábbelijét. Kell-e az egészséges életnél és az új ismeretségek megkötésénél nagyobb motiváció? Aligha…

Ugyanakkor nagyot dobbant a Krónikás szíve, amikor mindhárom garnitúra – szerk.: BEAC I., BEAC II., ELTE-BEAC III. – sorsolását megpillantotta. Ellenfelek között szerepel hazánk elitklubjainak – Ferencvárosi TC, Budapest Honvéd, MTK Budapest – szurkolók által verbuvált közösségei, s akkor még nem is említette a BEAC mellett ugyancsak a magyar labdarúgó-bajnokság alapítótagjának számító MAFC-ot. Az őskövületek őszi összecsapásáta többség – a Krónikással egyetemben – legfeljebb a telki „páholyból” követhette figyelemmel, mivel azt a hagyományteremtés szándékával megrendezett Focifesztivál egyik betéteseményeként tűzték napirendi pontra. Az igazi tűzijátékra azonban már nem kell sokat várni: szeptember 22-én ismét lebonyolításra kerül a Tavaszi Sportvarázs programáradatában már közönségsikert arató ELTE Sportkampány. Ősszel már a fúzióval létrejött focicsapat sem marad ki a jóból, Elöljáróban csak annyit árultak el a szervezők, hogy azon a csütörtökön is érdemes lesz kilátogatni a Bogdánfy Ödön utcai sporttelepre – akár nézőként, akár aktív szereplőként.

Sikerre ítélt Eötvöződés. Eltűntek a meghitelezett írásjelek, s helyükön csak a hitelesek szerepelnek. Hitetlenkedtek? Nos, amennyiben korábban már játszottál és most szívesen csatlakoznál hozzánk vagy egyszerűen csak ki szeretnéd próbálni magadat a világ egyik legközkedveltebb sportágában, úgy a gyepen a helyed. Egyáltalán nem késő még jelentkeznetek, ugyanis olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy számotokra az átigazolási időszak egész szeptemberre kitolódik. Minden további információért keressétek fel Bitai Zoli csapatszervezőt – telefon: 0630/8798283, mail: [email protected]–, vagy írjatok egy üzenetet a [email protected]címre! Mostantól a ti térfeleteken pattog a labda! Kettő, három, ELTE-BEAC!!!

Kis Róbert

Kapcsolódó linkek:

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech