Korkep mix cik Robi

Akciódús és gólgazdag bajnoki mérkőzésekkel indítottak a csapatsportok

2017. 09. 21.
Korkep mix cik Robi

Megpezsdült az élet a nemzeti és a Budapest bajnokságokban is: a 2017/18-as szezonban futsalosaink és labdarúgóink léptek pályára legelőször, őket a pingpongozók és a kézilabdások követték.

Jól bánnak a labdával: győzelemmel örvendeztették meg új edzőjüket férfi kézilabdázóink a Budapest Bajnokság I/A nyitányán. Három forduló hat mérkőzése után egy vereség csúfítja csak el labdarúgóink eddigi makulátlan mérlegét: a magasabb osztályban jegyzett "egy" gólparádét rendezett a szebb napokat is látó budatétényi focisták ellen. Néhány másodperc választotta el futsalcsapatunk a pontszerzéstől az egyetemi el classicon, míg asztaliteniszezőink nehezen magyarázható okból kifolyólag szenvedtek vereséget a hazai premieren!

Asztalitenisz

Rövidítés okozta pingpongozóink vesztét a hazai idénynyitón! Első számú csapatunk a Törekvés SE gárdáját fogadták az ELTE PPK Pszichológiai Intézet tornatermében a Budapest II. osztályának második fordulójában. Wiener Gábor, Váczi Attila, Eduardo Charters, Halasi Dávid összetételű együttesünk kemény küzdelemre kényszerítette ellenfelüket, egyik labdamenet sem ért véget könnyű ponttal, amikor is 7-6-os vendég vezetésnél az épület nyitva tartása döntött a bajnoki pontok sorsáról - nem a javunkra.

Második számú együttesünk a Pestszentimrei P. SE III. csapatának otthonába látogatott. A nyári edzéshiány kevésbé látszott meg csapatunk játékán, nagyon hamar sikerült eldönteni a két pont sorsát. A Takáts Fanni , Máté Mihály, Bitai Tamás és Kanics Máté által alkotott keret 14-2 arányú győzelmet aratott.

(férfiak – Budapest Bajnokság II/1) ELTE-BEAC I. – Törekvés SE 6-10

(férfiak – Dél-Budapesti régió csapatbajnokság) Pestszentimrei P. SE III. – ELTE-BEAC II. 2-14

Futsal

Utolsó percben értékesített büntető döntött az egyetemi 'El Classicon'! Bármilyen sportágról legyen is szó, a BME és az ELTE-BEAC mérkőzései mindig kiemelt figyelmet érdemelnek - nem volt ez másképp az NB II.-es futsal bajnokin sem. Ezt a tényt a hétfői találkozó is alátámasztotta, ahol a kilátogató nézők egy parázs, ám végtelenül sportszerű mérkőzést láthattak.

Az első félidőben a 'műszakisok' kezdeményeztek és rögtön a mérkőzés elejétől fogva letámadták csapatunkat. Fiaink védekezése jól működött a félidő elején, azonban támadásban még adódtak hiányosságok. Ugyan a BME dominált az első félidő jelentős részében, de igazi helyzetig nem jutottak. Csak szögből leadott lövéseik voltak, amiket Kinde magabiztosan védett. Az első játékrész második felére már támadásban is magunkra találtunk, és Gáspár előtt egy ajtó-ablak lehetőség adódott, amit sajnos csúnyán fölé helyezett. A sors iróniája, hogy egy perccel ez után a hazaiak megszerezték a vezetést. Kulik lövésébe Kinde ért szerencsétlenül bele, ami az alkarjáról a hálóba pattant.Az utolsó 5 perc kifejezetten izgalmas sikerült. A 19. percre összegyűlt a BME hatodik szabálytalansága, az ezért járó kisbüntetőt Soltész szemet gyönyörködtetően helyezte a jobb felsőbe. A slusszpoén Lugosi lábában maradt, aki a vége előtt tíz másodperccel pár centivel pörgetett a kapufa mellé.

A második félidő ismét kis BME-fölénnyel kezdődött. Egy hanyagul elvégzett oldalberúgás után kontratámadással veszélyeztettek a narancs mezesek, amit az akciót végig kísérő Fazekas váltott gólra rögtön a szünet után két perccel. A gól után a BME-nek több nagyobb helyzete is volt, ám Kinde parádés formában védett és meccsben tartotta a csapatot. Az utolsó 10 percre ismét magára talált az ELTE-BEAC: Dunai előtt két óriási lehetőség is adódott, de egyiket sem sikerült gólra váltania. A 33. percben ismét megsokasodtak a történések: Kinde kidobását Szini szelídítette meg és védőjét megverve Lugosi elé tálalt, aki gólra váltotta a lehetőséget. Az átvétel kézgyanús volt, amit a hevesen reklamáló Csernai nehezményezett, eredménye pedig egy kiállítás volt, amivel hatalmasat változott a mérkőzés képe. Az emberelőnyt sajnos nem tudtuk gólra váltani, és az utolsó percekhez érve nagyon úgy tűnt, hogy döntetlen lesz a vége. A slusszpoén Bozsoki lábában volt, aki bolondot csinált védelmünk jobb oldalából, így Soltész csak szabálytalanul tudta megállítani. Piros lap és büntető lett a következménye: a hatost Palásthy magabiztosan váltotta gólra, amivel megszerezte csapata számára a győzelmet.

Ezúttal egy hajszálon múlt együttesünk pontszerzése, ami reményeink szerint jövő hétfőn 20.00-tól már megadatik az Airnergy ellen a BEAC Sportcsarnokban.

(férfiak – NB II., Nyugati csoport, felsőház) BME-BT FC – ELTE-BEAC 3-2

Kézilabda

Új seprű jól seper: győzelemmel mutatkozott be férfi csapatunk új edzője. Egy új kapcsolatban meghatározóak az első élmények, így kiemelt jelentőséggel bírt fiaink Emericus KSE ellen megvívott idénynyitója! A mérkőzést elég álmosan kezdték fiaink, és be is ragadtak az elején. Az első negyed óra után már 7-2-re is vezetett az ellenfél, de egy időkérés után rendeztük a sorainkat. A félidő végére az ELTE-BEAC ledolgozta hátrányát és 10-10-es állásnál vonult pihenőre. A mieink kezdték nagyobb intenzitással második félidőt és sikerült is uralni a játékrészt. Egy-két gólos vezetésünk meghatározta a teljes második játékrészt. Egy kettős emberhátránynak köszönhetően visszakapaszkodott az ellenfél, de a félidő végére felőrölődtek és fiaink hatgólos győzelmét jegyezték le a históriáskönyvek.

(férfiak – Budapest Bajnokság I/A) ELTE-BEAC – Emericus KSE 27-21

Labdarúgás

(férfiak – BLASZ III/2.) ELTE-BEAC I. – Nagytétényi Kohász 2-1

(férfiak – BLASZ III/2.) ELTE-BEAC I. – Budatétény SE 6-0

(férfiak – BLASZ IV/4.) Nagytétényi Kohász II. – ELTE-BEAC II. 0-2

(férfiak – BLASZ IV/4.) Budatétény II. – ELTE-BEAC II. 3-0

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech