Tüske

A Tüskecsarnok a szabadidejükben sportolókat is várja majd

2014. 09. 12.
Tüske

A munkálatok befejezése a tervek szerint halad a létesítményben, már megkezdődött a székek felszerelése. A kényelmes ülések a kék két árnyalatában pompáznak.

Szinte teljesen kész a nagycsarnok két bejárata és környezete. Új nyílászárókat szereltek fel, lefestették az előtetőket, és végeztek a térkövek lerakásával is. A csarnok tüskéi mellett a létesítmény szimbolikus eleme és kedvelt találkozóhely is lehet az óratorony.

A csarnokban már lebetonozták a hűtőcsöveket, a csövek és oszlopok festése is megtörtént már. Jól halad a VIP-szektor és a közvetítő híd kialakítása is. Az arénát sötétíthető üvegekkel szerelik fel, így akár napközben is lehet tartani koncerteket vagy kulturális rendezvényeket.

A sportcentrumba megérkeztek a két, nemzetközi szabványoknak megfelelő squashpálya üvegfalai. A négy nagy tornaterem kialakítása is jól halad, készen van a falazás és a festés. Ezekben valamennyi, zárt térben űzhető sportág eseményei megrendezhetők lesznek, a kispályás futballtól a kosárlabdán át a tollaslabdáig. Az utolsó simítások vannak hátra a 320 négyzetméteres konditeremben és a funkcionális termekben, ahol aerobikozni, jógázni, TRX-ezni és még rúdtáncolni is lehet majd. Aki pedig a falmászást próbálná ki, annak egy öt méter magas boulder fal áll majd a rendelkezésére.

A Tüskecsarnok teljes egészében akadálymentesített lesz. A sportcentrumban és a nagycsarnokban is büfé és kávézó várja a vendégeket. A kétszintes mélygarázsban 435 autó fér el, így a környék parkolási nehézségei is csökkenthetők.

A Tüskecsarnok 4 ezer néző befogadására lesz alkalmas, sport-, szabadidő- és kulturális rendezvényeket egyaránt tarthatnak benne. Mintegy húsz sportág versenyeit rendezhetik a létesítményben, vagyis modern, multifunkcionális sportkomplexum jön létre. A csarnok idén novemberben nyithat meg, míg a mellett épülő sportuszoda 2015 második negyedévére készülhet el.

forrás: mnsk.hu

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech