CP1 7805

A türelem rózsát terem, főleg ha a Füvészkertről van szó!

2019. 06. 21.
CP1 7805

Ezen a héten zártuk a tavaszi jógakurzust az ELTE Füvészkertben, és már tervezzük is a nyárra a következő alkalmakat! Az eseménysorozatról Tölgyesi Írisz jógaoktatónk számolt be.

Ezen a héten zártuk a tavaszi jógakurzust az ELTE Füvészkertben, és már tervezzük is a nyárra a következő alkalmakat! Az eseménysorozatról Tölgyesi Írisz jógaoktatónk számolt be.

Azt mondják, ha valamire sokat kell várni, az nagyon jó lesz! Ezt az állítást igazolja a júniusra csúszott "tavaszi" dinamikus jóga kurzusunk. A kalandos-zivataros májust követően júniusban szépen egymás után meg tudtuk tartani a füvészkerti órákat. Hétről-hétre több napsütést kaptunk, időközben egyre szebb lett a kert és a rózsa szekció is teljes pompájában tündökölt a zöld jógaplaccunk mellett. Ezzel a természeti változással párhuzamosan, valahogy a jógára járók is egyre nyitottabbá és bátrabbá váltak. Látni lehetett rajtuk, hogy alig várták a kedd estét, hogy végre megérkezzenek és élvezzék a kert adta szépséget és a jóga gyakorlást.

Gyönyörűen alakultak az ászanák, nőtt a stabilitás és az utolsó órára érezhető volt a csapat örömteli figyelme és motiváltsága! Tényleg egy csapat lettünk! Meg is ragadnánk az alkalmat, hogy megköszönjük a résztvevőknek azt a kitartást és lelkesedést amivel végigcsináltátok a kurzust! Nagyon sok szeretettel várunk Titeket vissza a nyár folyamán és remélhetőleg jövőre is a jóga édenkertjébe!

Azokhoz is szeretnénk szólni néhány szót, akik nem tudtak részt venni egyetlen órán sem. Képzeljétek el, hogy a levegőnek édeskés virág illata van, elnyújtóztok a jóga matracotokon és a kezetek, lábatok 1-1 puha fűcsomón pihen meg. Közben kellemes szellő járja át a tisztást ahol gyakoroltok, amikor pedig felemelitek a fejeteket, vagy belementek egy erősebb hátrahajlásba, akkor a kék eget és a falevelek között átszűrődő napsugarakat látjátok. Időnként átszalad köztünk egy feketerigó, máskor hangos madárfütty és a fák susogása hallgató. És ami a legviccesebb, a relaxáció végére rendszeresen megérkezik egy fakopáncs, és elkezdi vésni az egyik közeli fatörzset. Ilyen élményekben lehet részetek, ha a jövőben csatlakoztok hozzánk!

Persze volt néhány kicsit, a komfort zónát feszegető tényező is, például, hogy időközben kikeltek a szúnyogok, akiket füstülőkkel tartottunk távol, és kétszer is meglehetősen lógott az eső lába, mire végeztünk, de ezek a külső tényezők mind mind arra tanítanak, hogy tudjunk saját magunkban időzni, és minden körülmény között megtalálni az élet adta klassz dolgokat. Mint például egy közös jógaóra Budapest szívében, egy kedves mosoly, amit egymástól kapunk, egy puha jógamatrac amin elnyújtózhatunk, a légzésünk, ami mindig "kéznél" vagy orrnál van, ha egy kicsit le akarunk nyugodni. Apropó, az élet adta apró örömöknél tartva szeretnénk megköszönni a Frenetic Sportnak, hogy egy jógázáshoz kialakított tökéletes kollekciót biztosított oktatónk számára az ELTE Füvészkertes órákhoz! A hazai cég kényelmes, puha, elasztikus, a legnagyobb melegben sem izzadós sport ruházattal ajándékozott meg minket, amit mindenkinek csak ajánlani tudunk! Akár jógáztok, akár más sportot űztök, biztosan találtok hozzá megfelelő darabot!

A Frenetic honlapján meg is tudjátok nézni a kollekciót: webshop.frenetic.hu

A nyár folyamán további ELTE Füvészkertes órákkal, szeptembertől pedig a BEAC-on új jóga fajtákkal is várunk titeket! További részletekért kövessétek Facebook és Instagram oldalainkat:

ELTE-BEAC Jóga

Jógakonyha FB és Jógakonyha Instagram

Magyarul is elérhető.
ELTE ELTE HÖK ELTE KK ELTE Online JOMA MEFS Újbuda Sport Újbuda kerületi önkormányzata ESN ELTE Sport Kft. ELTE Alumni BGA NEA Biotech